התלבטות -צריכה עזרה

AWsmile

New member
התלבטות -צריכה עזרה

שלום, אני מתכננת לעבור עד סוף 08 לארץ אחרת כרגע התכנון הוא לאירופה אך לא החלטתי על איזו ארץ אני בת 22 ,גרפיקאית אני רוצה לעבור ולגור כמה שנים שם ולעבוד ולחיות כרגיל האם למישהו יש המצלה /טיפים/עיצות על מדינה מסויימת

eyshap

New member
זה מאוד מאוד כללי

קשה להתחיל להתייחס למה שאת כותבת בלי שתהיי יותר ספציפית, כמו למשל: מה מצבך החוקי/ אזרחי, האם יש לך אזרחות נוספת פרט לישראלית? אילו שפות את דוברת? מה הציפיות המקצועיות שלך? (אירופה היא מקום גדול עם כלכלות שונות) תתמקדי יותר, זה הצעד הראשון :)

AWsmile

New member
התלבטות -צריכה עזרה (2)

חשבתי על אנגליה או אירלנד בגדול אני דוברת אנגלית ועיברית ויש לי אזרחות ישראלית ואזרחות של הקאריביים(גם זה קורה לפעמים) למרות שאני לא פוסלת יבשות אחרות גם אני אשמח לדעת על הכלכלה שכ"ד כמה קל למצוא עבודה מה לעשות כדי להוציא אשרת שהייה

eyshap

New member
אני יודע רק לגבי לונדון

שכר הדירה הוא די שערורייתי. אם את תלכי לגור עם שותפים, אז תצפי למשהו בין 120-150 פאונד לשבוע באיזור נורמלי (אפשר לגור רחוק מאוד מהמרכז ובאיזורים טיפה פחות נעימים ולשלם פחות. עם נסיעות ואוכל אני מניח שזה עוד 50-80 לשבוע (תלוי מה איכות החיים שאת מחכה לה) מבחינת שוק העבודה, הוא די מוצף בפולנים ומזרח אירופאים. המשכורות הבלתי מקצועיות הן די נמוכות ביחס לעלויות המחייה, אז קצת קשה לחסוך, ועל משרות מקצועיות יש קרבות לא קטנים. אין לי מושג מה מקנה לך אזרחות קריביית באנגליה, אבל התחושה שלי היא שלא הרבה (אולי אני טועה, שווה לבדוק) אם אין לך אזרחות, אז יהיה לך מאוד קשה להגיע לכאן ולעבוד. הטריק של רוב הישראלים הוא לקבל ויזת סטודנט שמקנה לך אישור ל- 20 שעות עבודה בשבוע, אבל ממש לא עברתי את הפרוצדורה הזאת אז אין לי מושג איך זה עובד. שתי אפשרויות אחרות הן או לנסות ללכת על ויזת עבודה ממעסיק שיתן לך ספונסריות, אבל זה קשה יחסית מאחר והוא צריך להוכיח שיש לך ידע שאי אפשר להשיג בשום מקום באיחוד האירופי, זה לא בלתי אפשרי, אבל מסובך. האפשרות השנייה היא לנסות לקבל ויזה מסוג HSMP ויש פה די הרבה מידע על זה. שיהיה בהצלחה

למעלה