התלבטות - צריכה את עזרתכן

טיפטיפ29

New member
התלבטות - צריכה את עזרתכן../images/Emo137.gif

אני מטופלת עכשיו אצל רופא פרטי ואני חושבת לעזוב אותו. הענין הוא שהוא הצליח: מתוך 3 IVF הוא הכניס אותי להריון פעמיים. והוא מכיר אותי ואת כל ההיסטוריה הגניקולוגית העשירה שלי (וממש לא חיובית), הוא מכיר את כל הציסטות שהחליטו להקים אצלי מאחז ויודע שאין מה להתרגש מהן כבר,
הוא מכיר כל ההריונות הלא מוצלחים והוא גם רקח את הפרוקטוקול המנצח (לא שזה חכמה גדולה, פשוט דוחפים מונוגון) והוא אף פעם לא פספס לי ביוצים. מצד שני, הוא לוקח על כל ביקור אצלו 500 שקל (כל ביקור, כל אולטרסאונד - הכל) וזה פשוט המון המון כסף. ולא נראה לי שזה מוצדק להמתין כל כך הרבה זמן בתור בשביל שניה לרשום מה הגודל של הזקיקים היום ולשלם על התענוג המפוקפק 500 שקל. (כל פעם להוציא את הבעלול מוקדם מהעבודה, להגיע לרופא וכל האופרציה ואז להמתין - יופי!). הבעלול אומר שנעשה עוד טיפול אחד ואם זה לא יצליח, נעבור לרופא אחר ובכל מקרה את המעקב הריון לעשות אצל רופא אחר. מה אתן אומרות? איך עוזבים רופא? זה לא קשה להתחיל לספר את כל ההסיטוריה (וההסיטריה) ואיך אני אדע לסמוך על הרופא החדש שלא יפספס לי ביוץ?
ממש מתלבטת
טוב, עכשיו תורכן.

פּוֹנְג

New member
למה לא לומר זאת בגלוי לרופא,

תשמע... אנחנו רוצים מאד להמשיך איתך, אבל העסק מתחיל להיות מעל ליכולות שלנו, האם יש דרך שתוכל לעזור לנו לצמצם עלויות? לעשות מעקב US (לפחות בחלק התחלתי של המחזור ) במכון שקופת חולים נותנת הפניות אליו, ולהתקשר אליך לעדכן בגודל הזקיקים? זו באמת חתיכת הוצאה כל US לשלם כזה סכום... גם אני מתפנקת אצל רופא פרטי, ומבינה אותך בהחלט, אבל אצלי זה רק עלות הביקור החודשים ועלות ההזרעה, כי את המעקב אני עושה ברמת מרפא, וגם את כל הפעולות האחרות שצריך (היסטרו. וצילום רחם, ומי יודע מה יוליד יום) הרופא עצמו נותן לי את הפיתרון של איך לעשות את זה דרך הקופה.

טיפטיפ29

New member
אין לי מושג, לא נראה לי שאפשר

לעשות US ברמת מרפא (או בכל מקום אחר שקופת חולים מכסה), כי בעצם, ממה הרופא ירוויח? על השאיבה וההחזרה, אני משלמת לאסותא על האשפוז וקשה לי להאמין שהוא מקבל מזה משהו. לא יודעת, לא נראה לי שאני יכולה לבקש ממנו לעשות את זה בדרך אחרת, כי מדובר ברופא מאד מבוקש והוא ממש לא צריך אותי. (אולי אני עוזרת לו לסטטיסטיקה של ההריונות, אבל לא של הילודה...)

שווה לפחות לנסות

ההסדר שפונג דיברה עליו מאוד מקובל אצל הרבה רופאים פרטיים. אולי את לא משלמת לו ישירות על השאיבה וההחזרה אבל אסותא משלמת לו בעין יפה. אל תדאגי לפרנסתו. אני מבינה שזה לא קל להחליט לעבור לרופא אחר, אבל את זכאית לקבל צילום של כל התיק הרפואי שלך כך שאת לא צריכה לספר את כל ההיסטוריה. את מרביתה הרופא שאליו תעברי יכול לקרוא מהתיק. ויש מספיק רופאים ציבוריים טובים מאוד, שלא מפספסים ביוצים.

נרי כ

New member
אוף, זה כל כך קשה לעזוב רופא

אני עזבתי את הרופאה ההיא שלי ביום של הצילום רחם, ולצילום הרחם הלכתי בחששות פחות כבדים ממה שהלכתי למשרד שלה. קודם כל, זה נורא מוזר שהוא לוקח לך 500 לפגישה, כי כל רופאי הפוריות לוקחים למחזור. שלי לוקח 600 למחזור טיפול ועוד 350 להזרעה. את יכולה להגיד לו את זה, כי זה ממש מה שמקובל בשוק. אני לא בטוחה שהייתי עוזבת אותו אם הייתי סומכת עליו. אני לא כל כך אוהבת את הפתרון של אולטראסאונד בקופ"ח בגלל שזה בעיני לא משהו טכני, ואם הוא מכיר את כל הציסטות שלך, אז חשוב שהוא יעקוב אחריהן. אבל מכיוון שהרופא זו דמות מאוד חשובה בחיינו עכשיו, לא יעזור לנו לכעוס עליו. נראה לי ששווה לדבר איתו, וגם נראה לי שאין לך בעיה לעשות את זה אסרטיבי וחינני. ולומר לו בדיוק מה שאמרת כאן. אם הוא טיפה פחות מגרידי בטירוף, הוא ימצא דרך ללכת לקראתך. אם הוא לא יסכים לכלום, אז הוא באמת כבר מעצבן. אז תאספי את כל-כל-כל המסמכים והצילומים שיש לך אצלו, תגידי לו תודה על כל התקופה ואולי אפילו תקני לו מתנה קטנה, ותעברי לרופא אחר (אולי לשלי?)

פּוֹנְג

New member
אהה, ועוד משהו, אם תכתבי את השם שלו

כאן, אז אולי פתאום תגלי עוד בנות שמטופלות אצלו ומשלמות לו אחרת... אני יודעת שזה לא פשוט להחשף, אבל אולי זה שווה את המטרה. ...

חגית6

New member
טיפטיפונה יקרה

אני הייתי הולכת עם הרעיון של הבעלול
עוד טיפול אצל הרופא הנוכחי (הטיפול האחרון...
) ומעקב הריון אצל רופא אחר (אם תהיה נחמדה אולי אשאיל לך את שלי...
) אפרופו "משנה מקום משנה מזל"

סנונית 1

New member
היי טיפטיפ ../images/Emo39.gif

אני גיליתי שגם במכבי אפשר למצוא רופא מעולה שנותן לך יחס טוב, שולח אותך לכל הבדיקות ומעניק לך תחושה של טיפול פרטי ואני מדברת על ד"ר ברקוביץ שמוכר כאן היטב וגם בפורום הורים לאחר טיפולים. לדעתי אין טעם לשלם אם אפשר לקבל דרך הקופה, זה באמת המון כסף, וחבל. שיהיה בהצלחה בכל החלטה שתקחו.

טיפטיפ...

לדעתי תחשבי טוב טוב עם בעלך אם אכן תוכלו לעמוד בטיפול אחד נוסף איתו (טיפול אחרון!!!!!!!!!!!!!!!!). אבל במקרה שאת רואה שאתם מאוד "חנוקים" תסבירו לרופא את המצב ותעברו לציבורי במקום שגם הוא עובד, יכול להיות מצב שהוא יטפל בכם (יכול להיות גם שלא) אבל את יכולה לחשוב כ"משנה מקום משנה מזל".. כדי לתת את האופטימיות לאחר מעבר.. מקווה שתגיעו למסקנה ותצליחו!!!!!!!!!!

חגיתלה

New member
טיפטיפ יקירה

אני בהחלט מבינה לליבך. רופא שנראה שעלה על פרוטוקול שעושה לך טוב, וההתלבטות מה לעשות. לדעתי אם תסבירו לו את המצב בכנות - אנחנו מרוצים וטוב לנו מבחינה פיזית. לחשבון הבנק שלנו קצת פחות, ואולי דווקא בגלל ולמרות ההיסטוריה שלך הוא ייאות לפנים משורת הדין ללכת לקראתכם. אין לכם מה להפסיד. הכי הרבה הוא יגיד לא, וגם ידע למה את מעדיפה לעבור לרופא אחר וייתן לך את כל המידע הדרוש. בעיקרון אני טופלתי אצל רופא שרצה בהתחלה שאצלו נעשה הכל. כשהסברתי לו את נושא העלויות החלטנו שאת המעקבים אני אעשה ברמת מרפא, אצלצל אליו כל יום בצהריים וככה נמשיך. הריון לא יצא מזה אבל הייתה ביננו תחושה של כנות. וחוץ מזה מדובר הרי על מחזור טיפול אחד כי אחריו לא תצטרכי אותו יותר!!!!

einav8

New member
טיפטיפונת חמודה

כמו שאמרנו לך אתמול, אין סנטימנטים!! תעשו מה שטוב לכם,ומה שאתם שלמים איתו. תתקשרי אליו-תאמרי לו שאתם לא עומדים בזה כלכלית ולכן אתם נאלצים לעזוב אותו. אין כאן לא נעים, צריך שיהיה לו לא נעים שהוא לוקח 500 ש"ח לUS. בכל מקרה חשוב שתעברי לרופא שאת סומכת עליו (שיש לו המלצות טובות). מה שתחליטי מתוקה... העיקר שתהי שלמה עם ההחלטה.

טיפטיפ29

New member
|נשיקהמלאכיות שלי - תודה על התגובות

ותודה על האופטימיות, וכן - אני מתכוונת לעשות את זה עוד פעם אחת והפעם זה יהיה עד הסוף!!!! אינשאללה תאומים. אז אני אשן על זה עוד קצת, ונראה. וכנראה שבאמת נשאל אותו מה הוא יכול לעשות בשביל להקל עלינו ואם הוא לא יראה נכונות, אז אולי באמת נבין שמדובר בתאבת בצע, ונפוצץ את זה
אתן מקסימות ואני לא יודעת מה עשיתי בלעדיכן עד היום.
מזל שמצאתי אתכן

באמונה

New member
הי,הי, מה קורה פה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ממה שאני יודעת פה בצפון משלמים על חודש ולא על כל פגישה , נדמה לי שזה משהו בין 1000 ל3000 תלוי מי, וזה רק על התוספת כדי שזה יהיה הוא אבל את יודעת מראש כמה זה ואם שווה לך. גם פה ביקור עולה 500 אבל אם עוברים סדרה של חודש מלא- הולכים על "קבלנות" לאותו חודש . תבדקי אולי גם שם אפשר...

שרון321

New member
באיחור קל

הי טיפטיפ, אמנם תגובה באיחור קל ובכל זאת. ממש תמוה עניין העלויות אצלו. בתכלס רופא פרטי אמור לקבוע פרוטוקול ולעקוב אחרי ההתקדמות. את הבדיקות את אמורה לעשות על חשבון הקופה. אני מטופלת אצל פרופ' דור, שילמתי עבור פגישה ומאז אני מעדכנת אותו כל כמה ימים בהתקדמות הטיפול. בעיניי, את צריכה פשוט לקבוע איתו הסדר תשלומים נורמאלי.

אני מטופלת פרטי, והתעריף שונה

לגמריי ממה שאצלך... אני משלמת לרופא שלי עבור חודש טיפול הכולל מעקב זקיקים- US כל יומיים בתקופת ההזרקות, שיחות טלפון כל יומיים- עדכונים לגבי הפרוגסטרון והאסטרדיול, וההזרעה- סה"כ 500 ש"ח. עבור ההשבחה שנעשית במעבדה ולא אצלו, אני משלמת 250 ש"ח (חוץ מזו שיצאה לי במוצ"ש ואז גבו ממני 300 ש"ח), וכמובן שיש את התרופות והזריקות...., אבל בתכ'לס ממני הוא מקבל 500 ש"ח בלבד!

למעלה