התלבטות... צבע פנים...

התלבטות... צבע פנים...

1. מה דעתכם על צביעה בגוונים בשנה הראשונה - מה שהקבלן אמר (לא הוא צובע ולכן אין לו אינטרס) שלא לצבוע בגוונים בשנה הראשונה כי יש תזוזות של הקרקע אז עד שהבית מתקבע רק לבן כי כך יותר קל לתקן כי החומר שמתקנים איתו גם לבן. 2. כמה שכבות צבע יש לעשות בפנים : א. שלוש של צבע ב. שכבה של יסוד + 2 או 3 של צבע 3. כמה אמור לעלות העניין לבית של כ-135 מ"ר ? תודה רבה

כן ולא

כן הבית זז בשנה שנתיים הראשונות כן חומר התיקון הוא לבן אבל זה לא אומ שלא לצבוע בצבעוניות הרצויה יש לקנות מספיק צבע על מנת לעבור על התיקונים, וכשזה מאותו העירבוב התיקון בקושי יראה לעיין (מניסיון אני ידעתי איפה התיקון ולכן זיהיתי אותו אבל בעלי שלא ידע לא הבחין בכלל) מה שכן, לא הייתי ממליצה על כל האפקטים למיניהם בסגנון סטוקו/ווש וחבריהם, אלא צבע אחיד אנחנו צבענו יסוד + 2 שכבות צבע לא חשבנו בכלל על האופציה של ויתור על היסוד....

לא חושבת ...

אבל אחד מבעלי המקצוע הזהיר אותי משום מה ... אמר שזה גורם לפטריות (?!) למישהו ידוע על הנושא ?

fireman

New member
תשובות

1. מסכים עם הקבלן... לא ממליץ לצבוע בגוונים בשנה הראשונה. מתרחשות כל מיני תזוזות ויתכנו גם מעט סדיקות של הטייח ואכן יותר קל לבצע תיקון על צבע לבן. חשוב מאוד לדרוש ממי שצובע את הבית לצבוע את הכל! בצבע אקרילי כולל התקרות וכולל חדרי האמבטיה. האקרילי היום "נושם" ומתאים לשימוש בכל החדרים כולל הרטובים. 2. את הצביעה יש לבצע בשתי שכבות על שכבת צבע יסוד (מה שקרוי בשפת העם "בונדרול") קחי בחשבון שבצביעה הראשונה הקיר נוטה לספוג את הצבע בצורה בלתי נתפסת ויתכן שסימני הצביעה יבלטו (פסים של הרולר וכוליי) אין שום סיבה להיתפס לפאניקה ולצבוע עוד שכבות, זה בזבוז כסף וצבע בלי שום מטרה (ניסיתי, זה בדוק.) אחרי שנה, תבצעו את התיקונים הדרושים אם יהיו כאלו ותצבעו בגוונים כאוות נפשכם, על השאר אפשר לחזור בעוד שכבה אחת בלבן להעלמת כל סימני הצביעה מהפעם הראשונה. 3. עלות.... עלויות עבודה אני לא זוכר אבל מבחינת חומר החישוב נעשה לפי שטח קיר ולא לפי שטח הרצפה... בית ממוצע של 180-200 מ"ר רצפה (בשתי קומות) מגיע לשטח צביעה של בין 600-800 מ"ר.

למעלה