התלבטות עם המטבח

פיירמן אתה מתוק אמיתי ../images/Emo6.gif

אגלה לך משהו: הבית הזה נבנה במטרה נוספת - והיא יחידת דיור עתידית להורנו המזדקנים. ברור לי שאני מצמידה אלי את אמא שלי כשתתעייף, אבל היא ובעלי הכריזו שהם רוצים פרטיות ולכן הודבקה היחידה. זו ממש דירונת שללא קיומה - אין קיום לבית. נו פיירמן, תעזור לתכנן עם היחידה, לא חכמה להסיר אותה... יש לה מטרות והיא חייבת להשאר שם. חוזרת לפינת האוכל - היא קישוטית וכמעט שלא בשימוש - אולי פעמיים בשנה אם בכלל. וחוזרת על זה שלא מוכנה לוותר על מדרגות במטבח. חייתי פעם בבית כזה, עם שני גרמי מדרגות ואיש לא השתמש בגרם שבסלון אלא רק בספירלי שהיה במטבח. מאז זה הפך לחלום... האמת שגם הארכיטקט שלנו כמעט התפלץ מאיתנו...

אם פינת האוכל לא בשימוש

למה לא להשאיר את הקיר המדהים שתארת ובאזור איחסון לשמור כמה "חמורים" ופלטה של עץ, עם כמה כסאות מתקפלים, ולפתוח פעמים בשנה כשצריך? נשמע לי מקסים לפתוח דלת לקיר חפצים שתארת בלי להעמיס על ההרדה שולחן וכסאות שחוצצים בינך לבין בקיר

כי פינת האוכל

קישוטית בפני עצמה. מדובר בשולחן עץ ספרדי מאסיבי שנקנה בספרד לפני 40 שנה, נסחב על גג רנו סטיישן עם 8 כסאות עור ללונדון. השולחן צר - 80 ס"מ רוחב וקצר - 200 ס"מ אורך. לא נוח לאכול עליו אבל מכיוון שאנחנו חובבי רהיטים כפריים הוא מתאים לנו לאופי הבית. החברים צוחקים עלינו שאנחנו בונים בית לרהיטים אבל זה נכון, זו לא בדיחה...

../images/Emo12.gif אבל השולחן קטן ולא ענק בכלל.

הוא מאסיבי ואמיתי ומרשים כזה אבל צר מידי. זה לא משנה את העובדה שמנהגי האירוח שלנו הם של לארח בגינה. ככה אנחנו אוהבים... בחורף אנחנו כמעט ולא מארחים ולכן כמעט לא משתמשים בו.

ועוד משהו:

אחת המחשבות שלי בתכנון היתה שאם בשלב כזה או אחר נגלה שהיחידה מיותרת לנו - נוכל לפתוח את הקיר של היחידה ותתווסף לבית פינת אוכל נפלאה - אז גם ניתן יהיה לבטל את מיקום השירותים וליצור חיבור של המטבח עם הסלון.

ITCHAKG

New member
שתי הארות פונקציונליות

יש להחליט על סוג המעלית בעתיד ובהתאם להכין מקום לחדרון מכונות במרתף למעלית הידראולית או על הגג למעלה(באם מותר להגביה כל כך את המבנה?)למעלית חשמלית. האם בדקתם את עומק שוחת הביוב העירונית, סביר להניח שתצטרכו בור אסוף עם משאבה (צרה צרורה) הערונת קטנה לגבי הממ"ד הוא צריך להיות בגובה נטו 250 ס"מ ותקרתו בעובי 20 סמ אז צריך להוריד את מפלס הרצפה ב-10 ס"מ.. ובכל נושאי האדריכלות, אשאיר את הבמה לחברי האחרים בפורום, אבל אני מסכים בהחלט לתחושה שהאילוץ של יחידת ההורים "הורג" את קומת הקרקע. האם שקלתם אפשרות של תכנון יחידת ההורים בקומה העליונה ושתי דלתות כניסה למעלית המתוכננת .

צביקי5432

New member
לאור בעיות רטיבות שחוויתי במרתף

עם חצר אנגלית אני לא הייתי מכניס ולו אביזר רהוט עתיק אחד למרתף

אכן, שם יהיה רק ריהוט משרדי ומחסנים.

למרות שאני מקווה שלא יהיו בעיות רטיבות. אם עושים את זה נכון, לא אמורות להיות כאלה, לדוגמא הבית בו אנחנו עכשיו בן 15 שנה, עם מרתף וחצר אנגלית ואפס בעיות. בנתיים פה יש רק שטפונות מהגג...

למעלה