התלבטות עם המטבח

התלבטות עם המטבח

זו קומת הקרקע שלנו. קצת הסברים: אנחנו 2 אנשים מעל גיל 40 בבית, ולכן הבית נבנה בהתאמה עם ראיית המחר. מצד ימין קיימת יחידת דיור שתסגר ותושכר, והיא מהווה אופציה לרדת למטה ולהפוך אותה לחדר שינה במידת הצורך. הכנו גם פיר למעלית לאחר שנוכחנו שאת הבית הענק (4 קומות) בו אנחנו גרים עכשיו, קשה מאוד למכור כי אין בו היכן למקם מעלית (כבר היו פה 2 אנשי מעליות וארכיטקט ולא מצאו מקום שיוכל להוות פיר בלי לקלקל את הקומה שמעליו או מתחתיו). לא עושים מעלית בשלב זה. המדרגות במטבח הן הגשמת חלום ישן ומיועדות לשרת את הציר המרכזי שלנו - חדר שינה שמעל המטבח - חדר עבודה מתחת למטבח. אנחנו כמעט ולא משתמשים בסלון למעט אירוחים גדולים עם אורחים רבים, ולעומת זאת רוב חיינו במטבח ובחדר העבודה ולא רצינו לזגזג בבית). המחסן שמאחורי הפיר יהיה פתוח למטבח למרות שהוא סגור בתכנית המצורפת ויהווה מזווה ומקום מסתור לדליים, למגבים וכו'. ולשאלות: 1. מה הייתם עושים עם הפיר בנתיים? 2. לא לגמרי סגורה על המטבח. חשבתי שאולי אצמיד לאי גלגלים ואוכל לשחק בין הצמדה לחלונות ובין הצבה במרכז. ההתלבטות נובעת מזה שיהיה גם במטבח שולחן (לפחות לארבעה אנשים ואולי לשישה) והוא יהיה נפרד מהאי ומיועד לארוחות קלות שלנו ושל מי שמצטרף (תמיד יש עוד מישהו...) בכל מקרה המטבח ממש עדיין בתכנון ורק מה שכבר ברור לי מופיע בתכנית.
תודה מראש לכל הרעיונות...

fireman

New member
אוף....יש לי כל כך הרבה הערות

אבל אני צריך נקודת התחלה.... יש לי בעיה רצינית עם קומת הקרקע..... הבית הוא גדול, יש שם המון שטח אבל נראה שלא עשו טוב בתכנון..... אם אני ארצה....אני יכול לקחת את תוכנית קומת הקרקע ופשוט לפרק אותה לחלקים כי הכל מרובע לחלוטין זה כאילו לקחו ריבוע שכתוב עליו מדרגות ושמו אותו באיזשהו מקום, לקחו ריבוע של פיר מעלית ושמו אותו באיזשהו מקום, לקחו ריבוע של מטבח ושמו אותו באיזשהו מקום וכן הלאה וכן הלאה.... בשביל שאני אוכל להתחיל אני רוצה לשאול שאלת מפתח בנוגע לאלמנט שלדעתי "דופק" את כל התכנון של קומת הקרקע והוא פינת האירוח והמטבחון הצמוד..... נשאל את זה בצורה נעימה עד כמה שאפשר.....כמה יעלה לי לגרום לכם לוותר על החלק הזה בשביל תכנון הרבה יותר טוב של הקומה? אם מבחינתכם זה יהרג בל יעבור, אני אוותר ואמשיך להודעה הבאה....כי לדעתי זה העצם בגרון. אגב, בתכנון הזה אין לכם פינת אוכל, שיהיה ברור, לדחוף שולחן אוכל על 4 מטר שיש לכם בין הקיר לדלת זה לא פינת אוכל, שלא תהיה לכם אשליה בעניין.

fireman

New member
יש קצת קושי להתייחס

מאחר ולא העלית את התוכנית של שאר הקומות וזה מאוד חסר.... אני הייתי עושה איזשהו שינוי בכל האזור של המדרגות+פיר+מחסן ומאוד הכרחי לי לראות את התכנון של שאר הקומות....

הנה, בבקשה, מרתף

המדרגות במרתף חייבות להיות בחלק הקדמי משום שהחלק האחורי חייב להיות סטרילי - כלומר שלא יגיעו לשם אנשים שמגיעים אלינו בתדירות גבוהה לעבודה ולעיתים נכנסים דרך הבית ולא דרך המדרגות החיצוניות.

וקומה עליונה

המשך המסדרון ומתחת לגג שבהמשך אמורים להוות מחסן, כי אנחנו לא זורקים כלום אלא אוגרים כל הזמן, מהסוג של אולי נצטרך פעם...

כמה דברים

מספר הערות לאחר עיון בתוכנית. מכיוןן שכתבת שהמטבח חשוב לכם הייתי מחברת אותו לפינת האוכל בצורה יותר זמינה ונגישה. הצבת פינת האוכל מול דלת הכניסה לא לטעמי וקצת פוגע בשימוש שלה. מיקום שירותי אורחים בכניסה והחלון ליד הדלת הראשית לא אסתטיניתן למצוא פתרונות יותר מוצלחים מזה. לגבי הקומה השניה חדר האורחים הייתי מחברת את המקלחת לחדר ומאפשרת פרטיות למשתמש בו. את חדר השירות עם מכונות הכביסה הייתי מחברת עם דלת למקלחת, מה יותר טבעי מלהוריד בגדים ומיד להכניסם לחדר כביסה במקום לעשות את כל הסיבוב. לגבי המרתף מכיון שלא נרשם פירוט על תפקידיו קשה לתת הערות או הארות חוץ מזה יש תחושה של המון חיפוי סביב הבית אין כמעט גינה, אבל זה ענין של טעם.

מה שכתבת די נכון

וגם לי לא לא מי יודע נוח עם השרותים וגם לא עם פינת האוכל. אלא שאילה היו ויתורים בשל כמה רצונות יותר חזקים. לא רציתי לוותר על מטבח בחזית וגם לא על הסלון לעורף וגם לא על שרותים עם ונטה וגם לא על יחידת דיור שלא תתערבב לי בחיים... ומכיוון שהמגרש מאוד צר וארוך (לו ידעתי כמה יהיה קשה איתו בגלל יחידת הדיור לא הייתי קונה אותו) יש פשרות. סובבנו את הכל אין ספור פעמים עד שהגענו לפשרה הזו. יש לציין שפינת האוכל אצלנו זה משהו אחר לגמרי ממה שאתם מכירים. כל הקירות שמאחורי השולחן עמוסים באינסוף כונניות עץ אנגליות (עתיקות), תלויות, עם כלים מדהימים עליהם, מליון צנצנות תבלינים בצבעים וגדלים שונים ובעצם בכלל לא רואים קירות. כל מי שרואה את זה מקבל בום רציני מהמראה הצבעוני והמיוחד הזה. המון אנשים שהיו אצלנו קיבלו ממני במייל צילום של 'המחזה' כדי לעשות לעצמם דבר כזה. לכן הייתי מוכנה להתפשר פה כי מי שיכנס בדלת יעמוד מול הקיר הזה בפה פעור. אני מסכימה בעניין השרותים אבל הפתרון הזה היה הרע במיעוטו וגם בבית הנוכחי זה ככה ולא ממש מפריע. בכל מקרה אנחנו כמעט לא מארחים בה, היא יותר עניין קישוטי ולרוב אנחנו מארחים בחוץ. אורח החיים שלנו השפיע על המון דברים בבית הזה והוא תוכנן תוך למידה קפדנית במשך שנים את אורחות חיינו ובעיקר, בדקנו מה אהבנו וממה סבלנו בבתים קודמים בהם חיינו. לגבי הקומה העליונה - בתור זוג ללא תוספות, למדנו להתפנק ולכל אחד מאיתנו חדר אמבטיה משלו. לכן לא חיברנו את חדר האורחים עם האמבטיה. בכלל, הקומה העליונה זה קטע שבו הרשינו לעצמנו לבזבז שטחים כי יש לנו אפשרות ל70 מטר נוספים שלא ניצלנו עדיין.

Tנעמי

New member
החלונות בקיר הארוך של הסלון

מאד צרים. קשה להגיד שיש לך שני כיווני אויר עם חלונות כאלו לא הבנתי איך הבית עומד ביחס לרוחות השמיים אבל בשבילי אחד היתרונות בתכנון של בית על הקרקע הוא מינימום 2 כיווני אויר לכל חדר

Tנעמי

New member
עכשיו ראיתי שגם בחדרי השינה למעלה

יש רק חלון אחד בכל חדר

המטבח בדרום

ויחידת הדיור במערב. החלונות בסלון תוכננו ונמדדו לפי הרהיטים שלנו. מדובר ברהיטים שהם עתיקות של ממש מהמאות ה - 16, ה-15 ואפילו ארגז מהמאה ה-12. הרהיטים הם מוטיב חשוב בחיינו (אם כי יותר הסריטה של בעלי, אני הייתי זורקת חצי
) צריך להבין שאנחנו מעבירים כחמש משאיות ענק עם רהיטים ועוד ארבע מלאות במליוני עציצים... ואגב, לקח לנו בפעם הקודמת לעבור יומיים מלאים עם שישה סבלים בכל אחד מהימים. אנחנו פשוט זקוקים לקירות... בחדר השינה לא היתה ברירה כי לא רציתי אותו לדרום וגם היתה לזה סיבה נוספת, בעייתיות כלשהי עם עמוד חשמל ענק שעומד שם. אבל בלאו הכי אנחנו לא נמצאים שם כמעט. לקחתי בחשבון שפתיחת דלת חדר הרחצה תביא כוון רוח נוסף.

Tנעמי

New member
חלון יכול להיות מעל גובה הרהיט שמתחתיו

היום קצת שכוכחים שחלון לא חייב להיות מהרצפה עד התקרה

אה, אבל מדובר על שתי כונניות

יין גבוהות ורחבות שנשלפו בפאב ישן באנגליה שבינהן תהיה (אם תהיה, אולי בכלל לא...) טלויזיה. האמת היא שאני גם לא סגורה ושלמה כל כך עם מיעוט החלונות בקיר הזה ויתכן שאשנה את זה.

../images/Emo11.gif זה יהיה מבחינתי

אאוטינג. אנחנו בית שהמון אנשים עוברים או עברו בו.

רשר

Well-known member
מנהל
פיר הכנה למעלית

במרתף קיר המעלית חייב להבנות כחלק מבנית המרתף ורק צריך לרצף זמנית במפלס הרצפה ע"י ריצוף על "עץ גלריה", בקומות קרקע ו א' הפיר אומנם מצויר כחלק קוסטרוקטיבי אך מאחר והוא עתידי כדאי לשקול לבטל אותו כליל ולסגור את הרצפות כמו במרתף (עץ גלריה ועליו ריצוף כמו שאר הקומה אך עם קו לפרוק בעתיד), תקרת הפיר בכל קומה תסגר עם לוח גבס במפלס התקרה הקיימת, את דופן המעלית כשתותקן ניתן לסגור עם כל חומר בניה, כך יש הכנה למעלית עם חדר לשימוש כללי עד להקמתה,

רשר - תודה!

רעיון מצויין ונראה לי שאנסה לבצע אותו. אסיר בקומת הקרקע את הדופן הדרומית שלו (את האחורית אשאיר בבכל זאת - מן מחבוא כזה) ואשתמש בו. אצטרך לבדוק שאכן אין בו צורך קונסרוקטיבי. יופי יופי...

fireman

New member
טוב....לא חיכיתי לתשובה

בטח שלא ב2:45 בבוקר אז עבדתי על זה קצת תוך מחשבה שאקבל תשובה חיובית לגבי סילוק הפינת אירוח והמטבחון (המוזרים לגמרי לעניות דעתי) בכל המקרים הפכתי את המדרגות והמעלית למכלול אחד כאשר פיר המעלית מובנה בתוך חלל המדרגות. זה מספק ניצול הכי טוב של השטח, מספק מהלכי מדרגות קצרים ונוחים, מאפשר בניית מדרגות קלות ופיר "קל" למעלית כאשר הכל ייבנה מפלדה....שימוש בזכוכית וחלונות על קיר המדרגות יאפשרו "צינור" של אור בתוך הבית. הכנתי 4 אופציות: האופציה הראשונה יוצרת פינת אוכל, מבטלת את המחסן, וה"אירוח" (ככה אני אקרא לזה) פותחת את החלל, מאפשרת פינת אוכל הולמת, שומרת על החזית המקורית של הבית כפי שתוכננה במקור (האופציה הזו בזבזנית בשטח לדעתי) האופציה השניה שוב מבטלת את האירוח, מזיזה את המדרגות והמעלית הצידה כיחידה שלמה, פינת אוכל מתווספת, שוב שמירה על החזיתות המקוריות של הבית לפי תכנון המקור, באופציה הזו המדרגות זזות מעט למטה ומאפשרות יצירת מחסן מרובע (עם כניסה מבחוץ כמובן) ופונקציונלי הרבה יותר מהמחסן הקודם שבוטל ע"ח פינת האוכל החדשה האופציה השלישית מיישרת את קיר המטבח החיצוני עם קיר של פינת האוכל ובעצם מקטינה את הבית (חסכון בשטח) כאן שוב המדרגות אותו סיפור, אך לצידם נותר מעט מקום שבשעות כאלה אני לא חושב בצורה יותר מידי יצירתית בנוגע למטרה פונקציונלית אחרת..... האופציה הרביעית באה כתוצאה ליצירתיות שהתעוררה בי פתאום גם בשעה זו של הלילה, והחלל הריק ההוא הפך לשירותי אורחים כאשר השטח שהתפנה ע"י ביטול השירותים הכניסה הופנה לטובת מטר נוסף לערך ברוחב המטבח (מבחינת צנרת אפשר לומר שזה סידור מעולה מאחר ויש שירוקלחת נוספים ממש ליד וסביר להניח שיחסוך אולי בריכה אחת....מהבחינה הזו לא בדקתי השלכה על שאר הקומות. בכל מקרה, כל אחת מהאופציות מתאפשרת לביצוע ע"י שינויים בהחלט לא מרחיקי לכת בסידור הקומה מעל וקומת המרתף, פשוט שינוי מיקום החללים נטו (יתרון של התכנון כקוביות בתוך קוביה) כמובן שלכל אופציה ייצרתי עבורכם תרשים כוונות. חברי הפורום כמובן מוזמנים להעיר הערות, לשפר לתקן וכדומה.... שיהיה בהצלחה

למעלה