התלבטות על גן

Tamar b

New member
התלבטות על גן

בעוד מספר שבועות אנחנו חוזרים לארץ אחרי שהות של כמעט 3 שנים בחו"ל. הבן שלי יהיה בן 4 באוקטובר ואני מתלבטת מאד לאיזה גן לרשום אותו. מבחינת שנתון הוא מתאים להכנס לגן טרום חובה, ואז יהיה בן הקטנים, כמו שהיה השנה. יחד עם זאת, כבר תקופה ארוכה אני מתלבטת אם להשאיר אותו "שנה", כלומר להכניס לטרום-טרום חובה שוב. ההתלבטות שלנו נובעת בעיקר מכך שהוא לא דובר עברית בכלל (מבין אמנם) ולאור הנסיון שלנו השנה בגן פה. בתחילת השנה הגננת פה היתה חד משמעית שהוא לא בוגר מספיק לקבוצת הגיל בעיקר מבחינה רגשית/חברתית. היום היא טוענת שהוא עבר שינוי מדהים במהלך השנה, והיא כבר לא בטוחה שכדאי להשאיר, בעיקר כי מבחינה "לימודית" הוא מאד מתקדם. "החושים" שלי אומרים להשאיר אותו כך שיהיה הגדול ביותר בגן (השנה הפריע לו מאד שהוא היה הכי קטן פיזית). מצד שני, לא יודעת מהי רמת העניין או התסכול שיהיה לו בגן עם ילדים שחלקם יהיה קטן ממנו ביותר משנה. (בארץ כבר עובדים איתם על מספרים, גזירה וכו' בגיל כזה?) בקיצור, איך מחליטים? תודה, תמר (בטח יהיו לי עוד מליון שאלות עם המעבר הזה
)

לאה_מ

New member
אני מבינה שההתלבטות שלך היא בכל

מקרה בין שני סוגים של גן עירוני? או שגם גן פרטי בא בחשבון? כי במקרה שאת מתארת, נשמע שלפחות בתחילת השנה, עד ההתאקלמות עם השפה והתרבות החדשה, אולי כדאי גן פרטי, שיש בו גם קבוצה קטנה יותר, ולא 35 ילדים עם גננת וסייעת. אם בכל זאת החלטתם על גן עירוני, אז באיזור שלנו לפחות יש הרבה פעמים 2 קבוצות גיל יחד - גן שמשלב ילדי טרום-טרום-חובה וילדי טרום-חובה יכול מאד להתאים לכם.

Tamar b

New member
המטרה שלנו היא קודם כל

למנוע כמה שפחות שינויים לא הכרחיים בעתיד - אם נשקול גן פרטי, הרי הוא יהיה חייב לעבור מסגרת וחברים שוב בשנה שאח"כ. השיקול הוא שהמעבר בן שני גנים עירוניים (בישוב קטן) לא ייגרמו לשינוי משמעותי בקבוצת הילדים שאיתם הוא יהיה. אני טועה? חוץ מזה, חשבנו שבשל העובדה שהוא יהיה גדול יחסית לגן טרום-טרום חובה המעבר מגן יחסית קטן היום (18 ילדים) לגן גדול יותר לא יהווה קושי נוסף. מישהו יכול לומר לי מה ההבדל, אגב, מבחינת עלות (בערך) בין גן פרטי לגן טרום-טרום חובה בארץ? אוף, מסובך! תודה לאה - אני אבדוק את הנושא של גן משולב, ממה שהבנתי בנתיים השילוב הוא בין טרום חובה וחובה, ואז זה בכלל משכנע אותי להשאיר אותו.

א אוהל

New member
מבחינת עלויות

זה מאוד תלוי איפה תגורו. בצפון ת"א גן פרטי עולה 2500-3000 ש"ח לחודש. אצלנו בישוב זה כ-2000 ש"ח לחודש וגן מועצה - 600 ש"ח לחודש. הגן הפרטי הוא עד 4 וגן המועצה עד 1 ואח"כ צריך לדאוג לצהרון. עם הצהרון זה יוצא בערך 1300 ש"ח לחודש.

לדעתי השאירו אותו לעוד שנה

דווקא בגלל שאתם חוזרים לארץ והוא לא נחשף עוד לתכנים אני לא מאמינה שהוא יהיה משועמם ( זה לא שהוא כבר שנתיים שמע את אותם הסיפורים לשבועות נכון?) לדעתי להיות גדול אפילו רק פיזית הרבה פעמים נותן ביטחון עצמי ,בנוסף נסי לראות איך הוא מסתדר עם קטנים ממנו - בני למשל אוהב אותם ומפנק אותם ממש כמו אח בוגר זה נותן לו סיפוק וכנראה תחושת כוח . כך או כך ברוכים הבאים ובהצלחה

Tamar b

New member
לא חשבתי על זה

באמת כל התכנים יהיו לו חדשים, מכיוון שהוא אכן לא נחשף אליהם עד כה, פרט לבית. לא תהייה חזרה שתשעמם אותו. כמו בנך, הוא אוהב מאד ילדים קטנים וממש דואג להם. מעצם זה שיש לו אח קטן הוא ממילא "הגדול", ואני רק תוהה האם לא כדאי לאפשר לו פשוט להיות הקטן בגן. (כבת בכורה שנשואה לבן בכור אני תמיד חושבת אם לא מעמיסים על בכורים מן אחריות כזאת לכל החיים מעצם זה שהם הגדולים) תודה על התשובה שלך!

בחירת גן

אם יש לך אפשרות לברר לגבי הגנים המדוברים אני הייתי בודקת את הנושא מכיוון נוסף, והוא הגננת עצמה. אני הייתי בוחרת גן בו הגננת חמה והיא תקל על הילד את הקליטה בגן. לגבי עלויות, אצלינו ההפרש במחיר בין גן פרטי לגן עירוני הוא של מחיר כפול ומעלה בגן הפרטי עבור אותן שעות. (יש הבדל במספר ימי החופשה כאשר בגן העירוני יש יותר ימי חופשה מבגנים הפרטיים.)

למעלה