התלבטות נוראית לגבי הריספרדל

Littel M

New member
טיפול תרופתי

הלב של אמא יודע הכי טוב מה הכי נכון לילד.

הבת שלי כמעט בת 7 .הומלץ לנו ע"י נויורולוגית בגיל 5 על רספרידל ,הגן אמר את דעתו ואמר שהוא לא חושב שכרגע נכון בשבילה וחושש מניתוקים יותר גדולים אבל בהמשך כן נצטרך.בועדת השמה אחרי שהגננת אמרה את הדוח כל אלו שישבו בועדה שאלו אם הבת שלי לא לוקחת רטלין ולמה .אני למען האמת מאד התלבטתי ובסוף בגלל שחיכינו לכיתה א ,אמרתי שאני מעדיפה להתחיל בית ספר ואז להחליט .אבא התנגד .
לפני חצי שנה היינו אצל הנוירולוגית שהמליצה או רספרידל או רטלין ,בעקבות קשיים גדולים של בתי .
הייתה שיחה עם צוות בת ספר והם המליצו לחשוב על כיוון תרופתי ,אבל הם ממש לא לחצו עלי .
הייתי אצל פסיכאיטרית אירית מור שמאד בעד לתת או רספרידל או אריפליי .ואחרי זה כניראה להוסיף משהו לקשב וריכוז...אמרה לי בחיים לא לתת תרופה לקשב וריכוז כתרופה ראשונית שזה יגרום לנזק ,יגביר חרדות .
כרגע עוברת למכבי ורוצה להתחיל לתת לבתי אריפליי .
לארפליי יש הרבה פחות תופעות לוואי
אצלנו הקושי הגדול בבית אבל גם בבית ספר הם רואים את הקושי .
השאלה הגדולה עד כמה יש קושי לילד שלך ועד כמה הוא סובל בעצמו מזה.
לגבי כבד -גם אופטלגין יכול לעשות נזק לכבד.....
השאלה מה התועלת שזה יכול להביא ....

TikvaBonneh

New member
יש הבדל אופטלגין לא נותנים לילד כל יום במשך שנים

הנזק לכבד הוא מצטבר.

Littel M

New member
נכון ...אבל....

גם כשלוקחים אופטלין לוקחים סיכון ,על אחד יכול להשפיע ככה ועל אחר פתאום יכול לעשות זנק ותופעות לוואי ....
אני בדעה של נזק מול תועלת
תלוי מה הקושי ואם יש סבל גדול אז למה לא???
אני מעדיפה לחיות פחות שנים אבל לחיות באמת בכמה שפחות סבל.......
זו דעתי לפחות על כל העניין התרופתי ...

yuliyuli1

New member
מה הבעיה שאתם רוצים לפתור?

ריספרדל וריטלין פותרים בעיות שונות, אז מההתלבטות בין התרופות לא ברור לי מה בעצם הטיפול התרופתי אמור לשפר אצלכם.
ולגבי החרדות: פסיכיאטר שאני מאוד מעריכה אמר לי שהריטלין לא בהכרח גורם חרדות. זו לא תופעת לוואי שאמורה להופיע אצל כולם.

לילד הפרטי שלי יש קצת חרדות. אני חושבת שזה בלי קשר לריטלין שהוא לוקח, אבל אפילו אם כן - התועלת שהריטלין נותן לו שווה את החסרונות.

Littel M

New member
שאלת אותי נכון ?

אולי לא כתבתי בצוה מובנת,
אנחנו הולכים להתחיל טיפול באריפליי (כמו רספרידל אבל פחות תופעות לוואי )
ובהמשך כניראה או רטלין או סנסרטה (משהו כזה השם )

הפסיכיאטרית אמרה לי שבמקרה שלנו רטלין עדיף לתת אחרי שניתן אריפליי ולא לפני .
כשיש חרדות זה מגביר אותן .....לא תמיד אבל הרבה פעמים .....

לנו יש מגוון גדול של קשיים החל מגרייה מאד גדולה וטקסים חוסר ויסות ,ADHD אפרקסיה ודיספרקסיה,חרדות .
מצד שני פוטציאל מאד גדול ורצון לתקשורת.

ובאמת שאני לא נגד רטלין ,אני לוקחת קונצרטה בעצמי .....

yuliyuli1

New member
התרופה שלא זכרת את שמה במדויק היא כנראה סטרטרה

שהיא מיועדת ל ADHD אבל פחות משפיעה על הקשב והריכוז מהריטלין (יותר על ההיפראקטיביות), ומצד שני היא נחשבת לתרופה שלא מגבירה חרדות ולא פוגעת בתיאבון.
אני פחות מאמינה במשפחת הריספרדל כי אצל הבן שלי לא ראינו שום שיפור עם תרופות מהסוג הזה, לעומת הריטלין שהוא מציל חיים בשבילנו. יש הורים שמדווחים על שביעות רצון מהתרופות האלה אבל אם אני לא טועה זה יותר להתקפי זעם ולא ציינת את זה ברשימה.
אם תמצאי משהו שעוזר לגריית יתר משמעותית אני אשמח לשמוע על זה... זה הנושא הכי בוער אצלנו.

3מרגו

New member
טוב שראיתי את השם(אריפליי)

לא היה לי מושג.יש לנו כמה פגישות עם רופאים בדרך,אולי יהיה מקום להחליף.או שיבטלו כבר ריספרדל.מצד די יציב ובלי התקפי זעם.
הלוואי.

לאקיג

New member
לנו זה עשה רק טוב

בן שלי כבר 4 חודשים על ריספרדל בהמלצת נוירולוג , זה הוריד הרבה חרדות ויסת אותו, בגן לא מפסיקים לשבח אותו כמה זה קידם אותו כי עכשיו הוא ממקוד, עשינו בדיקת דם לפני טיפול וכל חצי שנה אנחנו צריכים לעשות,ככה הרופא הנחה אותנו ועדכן את רופאת ילדים שלו.לפני הוא היה מפוזר ולא שקט, לא יכל לשלוט ברגשות שלו, ממש שיפר את מצבו.

למעלה