התלבטות מקצועית

lilya4

New member
התלבטות מקצועית

שלום רב,
אני לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה בהצטיינות. עבדתי כשנה וחצי בתחום הילדים על הספקטרום, נהנתי מהתחום אך היה לי מאוד קשה עם התנאים (אין הרבה שעות, מעבר בין עבודה אחת לאחרת במשך היום ובסופו של דבר שכר לא מתגמל).
היום הבנתי שלא שאלתיאת עצמי הרבה שאלות לפני שהתחלתי ללמוד והיום אני רוצה לעשות חשיבה מחדש. אני כרגע לא רוצה להמשיך לתואר שני בתחום. אבל אני כן רואה את עצמי בתחום הטיפולי עם דגש מהתחום הרפואי.
חשבתי אפילו לעשות תואר ראשון נוסף בקלינאות תקשורת כי מאוד מעניינת אותי העבודה השיקומית ובכלל העבודה עצמה. אופציה נוספת עבורי היא לעשות הסבה לאחיות שגם בזה אני מוצאת עניין.
חשוב לי מאוד הנושא הכלכלי, כרגע אני מרגישה חנוקה ולא מצליחה להתקדם עם התואר הראשון ולא רוצה למצוא את עצמי שוב באותו מצב. הביטחון התעסוקתי מאוד משפיע על ההחלטה שלי כרגע אבל אני לא רוצה שזו תהיה המגמה היחידה שממעסיקה אותי.
אשמח לעצה נוספת איך להחליט בין האפשרויות...

קלינאות תקשורת לעומת סיעוד. יש לך עוד אפשרויות?

הי לילה (זה השם?)
קודם כל, חשוב לי שלא תרגישי שבזבזת את הזמן או בחרת לא נכון. ניכר שאת מאוד מחוברת ונמשכת אל תחום הטיפול, ולכן לא משנה מה המשך הדרך שתבחרי, לימודי הפסיכולוגיה רק יהיו לטובתך. גם מבחינת הידע שצברת וההעמקה, וגם מבחינת הקרדיט שזה נותן לך.
לגבי המקצועות שציינת, שניהם מבוקשים מאוד ובשניהם יש לך הבטחה לפרנסה ראויה ויציבה.
בקלינאות תקשורת האפשרויות יותר מגוונות. רוב הקלינאיות (משום מה הרוב המוחלט הן נשים) משלבות עבודה במסגרת פורמלית - כמו גן טיפולי, מסגרות חינוך מיוחד או מרפואת - עם קליניקה פרטית. בקליניקה אפשר להשתכר ממש בכבוד ועוד לא שמעתי על קלינאית שאין לה עבודה.
גם בסיעוד תמיד תהיה לך עבודה, אבל כאן בד"כ מדובר בעבודת משמרות בבתי חולים ויש פחות אפשרויות להשלמת עבודה במסגרות פרטיות.
תגללי קצת למטה ותראי דיון ארוך ומעניין על התחום.
עכשיו כשאת יודעת שאין מה לחשוש מבחינת עבודה והכנסה, שימי את השיקולים האלה בצד ותבדקי מה יותר נכון לך. נסי לדמיין איך נראה היום-יום בכל אחד מהמקצועות, מה שעות העבודה, עם איזה אוכלוסייה עובדים, מה האתגרים ומה הסיפוק - ותחליטי מה יותר נכון לך.

lilya4

New member
תגובה

דפנה שלום.
ראשית, תודה רבה על התגובה הרצינית והמושקעת.
בשאלתך בנושא שאלת אם יש לי עוד אפשרויות- התשובה היא כן. גם ריפוי בעיסוק מעניין אותי אך משוטטות בפורום באינטרנט וממעט שיצא לי להבין המשכורת מאוד נמוכה לפחות במסגרת בית חולים ציבורי - בערך 30 לשעה.
האם גם בקלינאות כך ? לא הצלחתי למצוא מהו השכר הממוצע בענף הזה.
לפני כשבועיים פניתי לפגישה חד פעמית עם פסיכולוגית תעסוקתית שאמרה לי שבגלל שיש לי תואר ראשון חבל לי על הזמן לעשות תואר נוסף וניסתה לכוון אותי רק לתואר שני בעבודה סוציאלית (למרות שניסיתי להסביר שאינני בכיוון).
האם לעשות עוד תואר נוסף באמת נראה כבזבוז זמן מוחלט ?

mosheyd

New member
שלום לך.

אני מוכרח לומר שכשקראתי את התגובה שלך קצת נמלאתי כעס. לא עלייך, חלילה, אלא על הפסיכולוגית שנותנת לך תשובה כה צרת אופקים ומצומצמת. לפני עשרים שנים עברתי תהליך ייעוץ מקיף של כמה פגישות במכון פסיכולוגיה תעסוקתית, ואחת מבעיותי הגדולות ביותר היו שאכן הקשבתי לעצה של מה שנאמר שם. אם לא הייתי מקשיב הייתי אדם מוצלח הרבה יותר היום...
מעבר לעניין האישי, יש לי האשמה גדולה כלפי פסיכולוגים תעסוקתיים מסורתיים, משום שבעיניי הם מציגים בדיוק הליך חשיבה זהה כפי שהוצג בפנייך, ששוב - לי הוא נראה מאוד צר אופקים, חסר מעוף ותלוש מהמציאות.
בראש הפורום מציגה דפנה מאמר מרתק על שינויי קריירה. היותך בעלת תואר ראשון אינה סוגרת אותך לתחום מצומצם של תואר שני כפי שהוצע לך, אלא פותחת בפנייך עולם מלא של אפשרויות הסבה. אני בטוח שבתהליך ייעוץ מסודר תוכל דפנה לפרוס אותן ביעילות בפנייך.
אתן לך רק דוגמא אחת: האם אותה פסיכולוגית לקחה בחשבון את גילך ו/או מצבך המשפחתי? האם היא חשבה על שיקולים כלכליים של להיכנס לתוך לימודי תואר שני, וכמה זה ישפיע על עבודתך? האם היא חשבה מה תעשי בגיל 39 עד 40, עם סיום לימודייך, כאשר אין לך ניסיון? אז ארשה לעצמי להחליף אותה לרגע ולהציע לך אופציה של לימודי הסבת אקדמאים לסיעוד. את מקבלת עד 90 אחוזי הנחה מהמדינה על שכר הלימוד, ונדמה לי כי קיימת אפשרות לקבלת דמי אבטלה בשנת הלימודים הראשונה (מדובר במסלול של כשנתיים). עם סיום הלימודים אני מבטיח לך כי תחטפי. חד וחלק.
לעומת גורמים "מסורתיים" אלה מתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית ישנם גורמים כמו מנהלת הפורום, שלא מגיעים מעולם אקדמי תלוש מהמציאות, אלא באים מהשטח - מהלב הפועם של שוק העבודה.
אין לי כל קשר ו/או היכרות עם דפנה, אך אני יכול לומר לך בבטחון מוחלט שאם רק תשוטטי בפורום תגלי יועצת תעסוקתית מהסוג המשובח ביותר.

בהצלחה.

lilya4

New member
תגובה

משה שלום תודה רבה על תגובתך בהחלט יצאתי מאותה פסיכולוגית ברגשות קשים.האם אתה אח ? במידה וכן יהיה אפשר לשאול אותך כמה שאלות בפרטי? לפי הבנתי המלגה של משרד הבריאות הופסקה להסבת אקדמאים.

mosheyd

New member
אפשר להתייעץ איתי בשמחה, אבל...

אני סבור שאם תדלגי מעל שלב הייעוץ המסודר זו תהיה טעות. וכמו שאמרתי כאן לא אחת, אין לי כל קשר עם מנהלת הפורום, אך שיטוט קצר מעל דפים אלה גרם לי להאמין שיכולותיה גבוהות הרבה יותר מכל אותם "פסיכולוגים תעסוקתיים".
אני איני יועץ תעסוקתי. אני עובד כמטפל סיעודי, ועוד זמן מה אצטרף ללימודי סיעוד, ככל הנראה.
אשמח לענות על כל שאלה בפרטי, אבל, שוב, את תעשי לעצמך עוול אם לא תעשי את התהליך הזה בצורה מסודרת. הראייה למה שאני אומר היא ניסיון החיים האישי שלי, שבגלל הקשבה למכון פסיכולוגיה תעסוקתית די הרסתי לעצמי חלק נכבד מהחיים, אבל תמיד יש תיקווה. לתיקווה זו אני מציע לך להיצמד ולפנות ליועצת כמו דפנה, שבדיקה קצרה של האתר שלה מראה שהיא באה משוק העבודה וחייה בתוכו. זאת שלא כמו מכוני הואקום המנטאלי של הפסיכולוגיה התעסוקתית.

עוד טלפונים שאני ממליץ לך עליהם הם:

מנהל הסיעוד במשרד הבריאות *5400
או פשוט תפני טלפונית או במייל לכל אחד מבתי הספר לסיעוד בארץ, שם הם יודעים לענות על כל שאלה, וישמחו לענות לך. את יכולה גם לבקש פגישה עם אחת מהרכזות שם, ולהכין מראש את כל מגוון השאלות שעשויות להיות לך (תבואי מוכנה לפגישה כזאת עם דף ועט). יש גם ימים פתוחים מסודרים, רק אני לא בטוח שזוהי התקופה של ימים כאלה.

בהצלחה.

משה, תודה על המחמאות! אני ממש מסמיקה

בסוף יחשבו שאני מחלקת לך אחוזים...
אני לא רוצה לפסול את כל הפסיכולוגים התעסוקתיים. מכירה כמה ממש טובים. אבל כשקראתי את מה שליליה כתבה, גם אני התמלאתי כעס. איך אפשר לתת תשובה כל-כך סוגרת וחד-משמעית? זה נכון שההתפתחות הטבעית היא להמשיך לתואר שני, אבל קודם כל צריך לבדוק מה נכון לאדם שעומד מולך.
וליליה, אם את לא רוצה עבודה סוציאלית לתואר שני - אז לא. כל האפשרויות שמנית הרבה יותר פרקטיות מעו"ס.
ממשיכה להגיב לך בהודעה נפרדת.

מכולם תתפרנסי בכבוד

את תגובתי על העצה של אותה פסיכולוגית כתבתי לך בהודעה נפרדת.
תעשי מה שנכון לך!
שלושת האפשרויות שהצעת הן אפשרויות ריאליות מאוד ומאפשרות לך יציבות תעסוקתית. מאף אחת מהן לא תהיי מיליונרית, אבל משלושתן תתפרנסי בכבוד.
אני צריכה לעשות בדיקה יותר מעמיקה, אבל אחות סיעודית מתחילה לדעתי ממשכורת של 8000 ש"ח על ארבע משמרות בשבוע, כשהשכר עולה בהתאם לקידום בתפקידים ובהתאם לוותק.
אני לא יודעת כמה קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק מרוויחות בשוק הציבורי, ואם זה חשוב לך אוכל לבדוק. אבל יש להן אפשרות לפתוח במקביל גם קליניקה פרטית, וכמעט כולן עושות את זה, ואז השכר השעתי הוא 300-400 ש"ח!
לכן, יותר חשוב להבין באיזה התמקמות טיפולית יותר נכון לך להיות, ומה דורשים הלימודים והמסלול עצמו.

בהצלחה!!

lilya4

New member
עדכון

דפנה שלום,
התחלתי את לימודי ההסבה וראיתי לנכון לרשום לך הודעת תודה.
אמנם התשובות כאן בפורום לא דומות לתהליך שלם של ייעוץ, אך עזרת לי מאוד להגיע להחלטה שאני כרגע שלמה אתה ב-100%!.

למעלה