התלבטות מעיקה

donoghue

New member
התלבטות מעיקה

אני בן 29. באופן כללי, המצב החברתי שלי ממש לא טוב. אני לא רואה איך המצב הזה ישתנה. בחודשים האחרונים אני מאוד מוטרד מהנושא, אני מרגיש רע, חלש, עצבני ומודאג. מעולם לא יצאתי עם מישהי. מהרבה בחינות אני לא מרגיש שאני מוכן לזה בכלל כל שלל הבעיות שלי והעניין החברתי בפרט. לדוגמא, נראה לי שזה משהו שמאוד ירתיע בחורות כי זה מראה על בעיתיות. חוץ מזה, זה שלא יהיו הזמנות מצידי למפגש משותף עם חברים והתפקוד שלי כשמשהו יבוא מצידה. מצד שני, אני ממש רוצה את זה ומאוד כואב לי שעוד לא יצאתי עם אף אחת. אני כבר ככה מאוד מאחר יחסית לרוב האנשים. מציאת הבת זוג המתאימה הוא עניין לא פשוט ויכול לקחת די הרבה זמן. אז אם אני לא אתחיל בקרוב לפעול בעניין ואחכה שאהיה באמת מוכן אז מתי אתחיל ? בגיל 35 ? זה ממש גרוע ונורא לחשוב על זה שזה מה שיקרה. תודה מראש.
 
תתחיל

כשתהיה מוכן להשקיע ולעבוד על זה. כל עוד אתה נשאר היכן שאתה ועושה שוב ושוב את מה שעשית עד היום, המצב ישאר כמו שהוא. זה מאוד נוח להשליך את שלל הבעיות שלך על אחרים ולהגיד "יש לי בעיות, אז אין ספק שלא ירצו אותי" ולהישאר באין ספק הזה שבכלל לא עולה לבדיקה. נראה לך שרק אנשים בלי בעיות נמצאים בזוגיות?
 

donoghue

New member
חסרים אנשים שבגלל הבעיות שלהם אין להם זוגיות?

על הקטע החברתי בכלליות אני עובד. אני נמצא בטיפול והייתי בעבר בטיפולים והתרומה של זה מועטה ביותר. אני, בעצמי, לא יודע איך לסלול את הדרך לקראת מצב חברתי טוב. אני די מיואש והרבה פעמים מרגיש חוסר תקווה ואמון. למה את אומרת שאני משליך את הבעיות שלי על אחרים? אמרתי שיש לי בעיות שהן בעיות שלי ולא של מישהו אחר ולא אמרתי שמישהו אחר אשם בהן. לא אמרתי שאין ספק, אם לא היה ספק לא הייתי כותב כאן בפורום. יש ספק ולכן יש התלבטות. נכון שגם לאנשים שיש בעיות יש זוגיות. למעשה, אני לא מאמין שיש דבר כזה בן אדם בלי בעיות, לכל אחד יש את הבעיות שלו. אבל יש אבל גדול, תלוי איזה בעיות. ולדעתי, הבעיות שלי יעיבו מאוד על הזוגיות ויבריחו המון בחורות. תמיד אפשר להתחתן אם בחורה מאוקראינה בעד חופן ירוקים
 
אולי לא הובנתי

אבל כשאומרים משפט כמו "הם בטח יחשבו כך וכך" או "הם בטח לא ירצו אותי כי כך וכך" זו השלכה של מחשבה שהיא לגמרי שלך [אני חושב על עצמ כך וכך / אני לא הייתי רוצה אדם כמוני] ואומר שבטח אחרים יחשבו זאת. אז ראשית - יכול להיות שמ-100 אנשים שתשאל 50 יחשבו כך - אבל 50 יחשבו אחרת לגמרי או שונה או משהו שלא חשבת עליו אפילו. סוג חשיבה כזה שמשליך חשיבה עצמית אל האחר בסופו של דבר עושה שרות דב. אתה מראש לא מנסה משהו כי אתה כבר יודע מה יחשבו. ובקשר לטיפול - יש כל כך הרבה סוגים של טיפול שאני מניחה שיש אפשרות שעדיין לא מיצית. אמנם לא פרטת איזה סוגים של טיפול ניסית, אבל אני בטוחה שעוד יש מה לעשות. ובקשר לבעיות שלך - יכול להיות שיש אנשים שהם יעיבו עליהם, ובאותה מטבע יכול להיות שיש אנשים שלא. השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע אנרגיות ולמצוא אותם.
 
למעלה