התלבטות - מי שפיר!!

מצב
הנושא נעול.
התלבטות - מי שפיר!!

התלבטות - מי שפיר!!
הרופא שלי ממש לא רוצה שאעשה בדיקת מי-שפיר כי הרי התורמת צעירה ולמה לסכן הריון כל כך יקר? הוא שלח אותי לסקירה אצל פרופ' מומחה לסקירת מערכות... ולבדיקת חלבון עוברי (ל just in case) מה דעתכן? מה עשיתן? (להריוניות/אמהות) מה תעשו? תודה מראש
, והמון הצלחה!

אני עם תאומים - שבוע 16

התלבטות - מי שפיר!!
הרופא שלי ממש לא רוצה שאעשה בדיקת מי-שפיר כי הרי התורמת צעירה ולמה לסכן הריון כל כך יקר? הוא שלח אותי לסקירה אצל פרופ' מומחה לסקירת מערכות... ולבדיקת חלבון עוברי (ל just in case) מה דעתכן? מה עשיתן? (להריוניות/אמהות) מה תעשו? תודה מראש
, והמון הצלחה!
אני עם תאומים - שבוע 16

mazul

New member
התלבטות קשה

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
התלבטות קשה
עברתי שלוש פעמים מיי שפיר, פעמיים ללא בעיה ובפעם השלישית היתה לי ירידת מים ונאלצתי להפיל בשבוע 19. יש סיכוי 1:200 להפלה אבל עם חוסר מזלי נפלתי בצד הלא נכון של הסטיסטיקה. כדאי שתפני ליעוץ גנטי ותעשי מיפוי מחלות גנטי במשפחה קרובה ורחוקה ואז תחליטי בכל מקרה בהצלחה

i r i s 1

New member
אני לא עושה מי שפיר אלא....

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
אני לא עושה מי שפיר אלא....
אם יעלה משהו מהבדיקות האחרות. אני עושה את הבדיקה המשולשת במעבדות זר. ונראה, שקיפות עורפית וכל מה שצריך, אם אצטרך אעשה אם לא יהיה סיבה , אני לא אסכן את ההריון!! שנים חיכיתי ליפול בצד של האחוזים הבודדים ולהכנס להריון וזה לא קרה אני פוחדת שעכשיו זה יקרה.

הרמוניה

New member
עם תאומים זה יותר מורכב

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
עם תאומים זה יותר מורכב
גם הסיכוי להפיל גדול יותר-כי זה שתי דקיות וגם בדיקת החלבון העוברי לא אומרת כלום.(את מקבלת תוצאה שהיא ממוצע ומי ערב לכך שכל אחד מהתאומים אכן נותן מחצית מהתוצאה? אני עשיתי בשבוע 32 מתוך מחשבה שאם חלילה תהיה בעיה התאומים יהיו ברי חיות ואכן קצת למעלה מ24 שעות מהבדיקה החלה ירידת מיים שהסתיימה בלידת חירום. שהינו 22 יום בפגיה ואומנם הכל היה בסדר-אבל זו בפרוש חוויה שהייתי מוותרת עליה מה עוד שאת תוצאות מי השפיר קיבלתי טלפונית לחדר הלידה. לא בטיחה שאם חלילה היה משהו לא בסדר-אפשר היה לעשות משהו. עם זאת-זה קל אולי לדבר ככה מאחר והכל היה תקין. בכל מקרה החלטה קשה שיהיה בהצלחה הרמוניה

אני חושב.....

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
אני חושב.....
אני חושב את צריכה לקבל על סמך תוצאות ההדיקות הסטיטיות. כלומר: שקיפות עורפית בדיקת דם לאחר שקיפות העורפית סקירת מערכות מוקדמת אינהיבן A משוקלל לגיל התורמת (חלבון עוברי לא רלוונטי להיריון עם תאומים) אם תצא תוצאה או חשד שמשהוא לא תקין אז כן הייתי ממליץ לעשות מי שפיר. ואם כבר לבצע את זה בשיטת FISH בשבוע 32 שבמקרה חלילה קורה משהוא ניתן אולי להציל את העוברים וללדת אותם כפגים. אנחנו לא עשינו מי שפיר כי הבדיקות הסטטיסטיות היו טובות. המון המון בהצלחה

אני חושבת כמו מלח של פלפל

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
אני חושבת כמו מלח של פלפל
למרות שגם אני מתהפכת עם זה.אני בשבוע 18+2 שקיפות עורפית +בדיקת דם תוצאה טובה מאוד,סקירת מערכות מוקדמת טובה.ממתינה לתשובה של חלבון עוברי+אינהביןבתחילת השבוע.הרופא המטפל אומר שעם תוצאות כאלה אין מה לעשות מי שפיר.אני מודה שאני חוששת.אבל נראה לי שלא אעשה.

בריזה1

New member
ההחלטה הכי קשה שהייתי צריכה לקבל

התלבטות - מי שפיר!!
, והמון הצלחה!
מזה שנים. החלטתי בסופו של דבר לוותר על מי שפיר ואני מתפללת שלא טעיתי, כל בדיקות הסקר שעשיתי היו מצויינות וזה עזר לי להחליט בנוסף לנחרצות של הרופא שלי שאין סיבה עם נתונים כאלה לסכן הריון. מקווה שתקבלי את ההחלטה הכי נכונה עבורך.

תודה לכולכם, אני מודה שעדיין לא

מזה שנים. החלטתי בסופו של דבר לוותר על מי שפיר ואני מתפללת שלא טעיתי, כל בדיקות הסקר שעשיתי היו מצויינות וזה עזר לי להחליט בנוסף לנחרצות של הרופא שלי שאין סיבה עם נתונים כאלה לסכן הריון. מקווה שתקבלי את ההחלטה הכי נכונה עבורך.
מוצאת דרך להחליט... הכל נורא משכנע, וההיגיון לא מתאים לרגש במקרה שלי.. טוב, שמחתי לראות שישנן כאלה שלא עשו. ומקווה שכולם יצאו מושלמים!! כרגע אני נותה ללכת עם דעתו של הרופא שלי.. אבל כל פעם מתעוררת ב"מה יקרה אם....?"

נותה=נוטה (קורה זה ההריון..)../images/Emo9.gif

מוצאת דרך להחליט... הכל נורא משכנע, וההיגיון לא מתאים לרגש במקרה שלי.. טוב, שמחתי לראות שישנן כאלה שלא עשו. ומקווה שכולם יצאו מושלמים!! כרגע אני נותה ללכת עם דעתו של הרופא שלי.. אבל כל פעם מתעוררת ב"מה יקרה אם....?"
נותה=נוטה (קורה זה ההריון..)

שרון123

New member
גם אני לא עשיתי

גם אני לא עשיתי
גם אצלי תאומים(כבר בני 4
). ההתלבטות היתה קשה, ואני חייבת להודות שבהמשך ההריון מאד הצטערתי שלא עשיתי כי סבלתי מחרדות קשות וחששתי מאד שחלילה תהיה פגיעה כלשהי. בסוף הכל היה בסדר
. אני עשיתי גם סקירה ראשונה וגם שניה אצל שני מומחים גדולים, וגם השקיפות עורפית היתה טובה, אם היה סימן קל שמשהו לא בסדר, הייתי מבצעת גם מי שפיר. דרך אגב, אצל תאומים אין שום משמעות לבדיקת החלבון העוברי.

נראה שאכן אלך עם הרופא שלי..

גם אני לא עשיתי
גם אצלי תאומים(כבר בני 4
). ההתלבטות היתה קשה, ואני חייבת להודות שבהמשך ההריון מאד הצטערתי שלא עשיתי כי סבלתי מחרדות קשות וחששתי מאד שחלילה תהיה פגיעה כלשהי. בסוף הכל היה בסדר
. אני עשיתי גם סקירה ראשונה וגם שניה אצל שני מומחים גדולים, וגם השקיפות עורפית היתה טובה, אם היה סימן קל שמשהו לא בסדר, הייתי מבצעת גם מי שפיר. דרך אגב, אצל תאומים אין שום משמעות לבדיקת החלבון העוברי.
נראה שאכן אלך עם הרופא שלי..
כל פיפס קטן של התלבטות, אני נוטה למי-שפיר...ורק ברגעים של רציונל/לוגיות והתיעצות, אני משכנעת את עצמי, שאולי באמת הכל בסדר. (להחליט ללכת לתרומה היה לי באלפי פעמים יותר קל!!!) ממש מרגיע לשמוע על אלה שלא עשו.. תודה על כל התגובות.. אעדכן בהמשך..

ayoosh

New member
אנחנו לא עשינו

אנחנו לא עשינו
בעיקר מכיוון שאחרי ההפחתה, לא הייתי מוכנה לשמוע על עוד התערבות המלווה בסיכון בהריון...

מצב
הנושא נעול.
למעלה