התלבטות מוסרית

Antithesys

New member
התלבטות מוסרית

שלום לכם אנשים מדהימים!!! משהו מציק לי בזמן האחרון....הרי כל הזמן הזה היו אינספור דיבורים, כתבות,תגובות על מצעד הגאווה, ויצא לי לא מעט פעמים לדבר על העניין עם אנשים שסביבי...אני מדבר בייחוד על המכרים והחברים שדתיים שיש לי...רובם (לפחות המכרים-חברים שלי) הם אחלה אנשים ...הייתי עם חלקם בטירונות והם באמת אנשים עוזרים, מצחיקים , מעניינים, ובאמת באמת כיף להיות איתם...רק מה ..די צפוי מהן הדיעות שלהם על הומואים...ואני רוצה לשמור איתם על קשר ולהיות איתם, רק שאני מרגיש רע עם זה שאני מסתיר את העניין שאני הומו בידיעה שאם הם היו יודעים הם היו משנים את היחס שלי אלי... כאילו..הם פשוט לא נכנסים לי לקטגוריה של "סתם הומופובים"....כי יש להם את הסיבות הדתיות שלהם..ובכלל לא הייתי מגדיר אותם "סתם" מישהו כי הם אחלה אנשים... אז האם אני צבוע כשאני לוחץ להם את היד בברכת "בוקר טוב"? תודה ואוהב אתכם מאווד!! איגור

orrr18

New member
לא...

אין פה עניין של צביעות... ואתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד... קודם כל רבה מאד אנשים חיים על פי סטיגמות, וגם הדתיים ביניהם שחיים לפי התורה כביכול, די ניזונים מסטיגמות... הרבה מהדעות שלהם זה דברים שהחדירו בהם כשהם היו קטנים, והמחשבות של חלקם נובעים מבורות שלא באשמתם... הם פשוט לא נתקלו בתופעה... הם עוד לא פגשו יותר מידי הומואים במהלך חייהם שהם מכירים באמת... זה דעות שיכולות להשתנות רק כשהם יכירו מישהו באמת ויגלו שהוא הומו... אני בטוח שאם הם מכירים אותך כרגע טוב, ויום אחד תבוא ותספר להם עלייך, 90 אחוז מהם, לא משנה דתיים או לא, יקבלו אותך... ככה זה בדר"כ... אין פה עניין של צביעות, או שאולי יש, אבל זה לא משנה... זה נובע מתמימות שלהם וחוסר עניין שלך לחשוף את האני האמיתי שלך בפניהם... אם אתה לא מעוניין לחשוף את עצמך אז המצב הוא בדיוק כמו שהיה לפני הדיונים לגבי המצעד... ואם אתה כן מעוניין לספר להם אז אתה תיווכח לדעת שרובם יזנחו את המחשבות שיש להם ויקבלו אותך כמו שאתה...

James Hammerton

New member
זה שהם התנגדו למצעד

לא אומר שהם מתנגדים להומואים, לא שמעתי את הדברים אז אני לא יודע מה הם חושבים... זה שאתה לוחץ להם את היד גם לא אומר שאתה החבר הכי טוב שלהם, איך הקשר ביניכם היום? אתם נפגשים הרבה, מדברים הרבה? בסופו של דבר, סביר להניח שמי שיהיה חבר טוב שלך יצטרך לדעת. אני לא חושב שזו צביעות כרגע, אבל זו יכולה להיות בעיה אם הם יהיו חברים ממש טובים שלך... ושוב, זה לא אומר שהם (או לפחות כולם) יקבלו את זה רע, יש גם דתיים גיי פרנדלים היום

Antithesys

New member
אני מדבר על אנשים שונים..

בכל מקרה..יש ביניהם כאלה שהתבטאו בצורה ישירה נגד הומואים ולא רק נגד המצעד (שאז הייתי מבין אותם).. ובקשר למה שאמרת עד כמה אנחנו קרובים- אלא אנשים שונים ולאו דווקא קבוצה אחת, אז חלקם חברים די טובים שלי, וחלקם סתם מכרים שאני לוחץ להם תיד ברחוב.. בכל מקרה תודה על התגובה האופטימיסטטית

James Hammerton

New member
אומרים, ואני נאלץ להסכים,

שאם חבר לא מקבל אותך, אז כנראה שהוא באמת לא חבר טוב. באיזשהו שלב כנראה שזה יצטרך לעמוד למבחן, ואז תדע גם מי החברים האמיתיים שלך...

RagingTempest

New member
אם הם היו משנים את היחס שלהם אליך,

הרי שהם הצבועים ולא אתה. אבל אם הם באמת מחבבים אותך לא נראה לי שזה באמת יקרה - אצל רוב ההומופובים-לייט זה אחרת כשזה מישהו שאתה מכיר ומחבב. בכל מקרה, אין שום קשר למוסר, אתה לא חייב לוותר על חברויות בגלל שאתה הומו, והם מתנגדים פוטנציאליים לעובדה הזו.

heliaviv

New member
אני חושבת שכדאי שתספר,

אבל לא בגלל צביעות כי אם תחליט בסופו של דבר לא לשתף אותם זה לא אומר שאתה צבוע אלא כי בין חברים לא אמורים להתבייש במשהו או להרגיש נבוכים! אני יכולה להגיד לך שכל החברים הדתיים שלי שעד היום סיפרתי להם קיבלו אותי כמו שאני וחברה אחת שקיבלה את זה לא משהו התקשרה אליי כמה ימים אחרי זה כשהיא בוכה ומבקשת סליחה על איך שהיא הגיבה... חברים אמיתיים ישארו לידך תמיד עם כל השוני וכשלא הבעיה היא שלהם אתה יודע מה אתה שווה נכון?.

A n a t o o s h

New member
וואי =[

אני לא חושבת שהמילה צבוע היא המילה המתאימה ביותר המתאימה לך כרגע. רחוק מזה. תראה ביננו, לא תוכל לשנות את הדעות של הדתיים\החרדים\ההומופוביים כל כך מהר, לא שיש לי משהו נגדם, חלילה. קודם כל אתה צריך לחשוב איך הם יגיבו, אתה מכיר אותם יותר טוב מכולם פה. לא ניראה לי שהם מסוג האנשים שצריכים לדעת מזה, לכל אחד יש סוד שהוא שומר שתוכו. אתה זה אתה, ואם אתה אוהב את עצמך ככה, אז גם הם אמורים לאהוב את זה, רק שבמצב הזה, זה קצת קשה. אני במקומך לא הייתי אומרת להם את זה, אלא אם כן יש לך קשר ממש עמוק איתם ושתדע מראש שהם לא יוותרו על חבר כמוך בגלל דעות ומחשבות הומופוביות, או שאתה פשוט מרגיש רע אם זה שאתה מסתיר את זה מהם. אבל תיקח בחשבון שיש מצב גדול שאם תספר להם הם יירתעו. תחשוב מה עדיף לך- לקחת סיכון- לספר להם ולקוות שהם יקבלו אותך. או להמשיך לשמור את זה בסוד לבנתיים- ולהמשיך להיות חבר טוב שלהם. מקווה שעזרתי:) בהצלחה:)

למעלה