התלבטות... (מגברים)

byrdparis

New member
התלבטות... (מגברים)

הי לכולם..

אני כבר ימים מתלבט בין כמה דברים וחשבתי אולי לעלות את מחשבותיי בפניכם, אולי למישהו פה יש רעיון..
ניסה את הדגמים הרלוונטים, או אולי יצליח לבלבל אותי אף יותר (כנראה).

הקדמה:
לאחרונה חזרתי קצת לנגן, קניתי לי סטראט נחמדה וסרתי לעשות סיבוב בחנויות כדי למצוא לי מגבר שפופרות קטן לבית.
ניגנתי על בלקסטאר ועל פנדר בכלי זמר (לא אוהב את הרשת הזו, תמיד הרגיש לי רע להכנס אליהם, גם לפני 20 שנה וגם היום),
על מרשל קלאס 5 בחלילית(חנות קטנה וקצת חשוכה בחיפה, אבל איזה מגבר!!!) ועל בוגארה ובלק הארט בבוסטר שבחיפה..(שני המגברים עם ה VFM הכי גבוה בעולם היום נראה לי)

בגדול לא ממש חשבתי להוציא המון כסף, כמו שאתם רואים הלכתי על תקציב של 1,000-3,000 שקל למגבר בחיפושיי..
כאשר בסופו של יום -
קניתי את הבוגרה הקטן (5W).. מכל המגברים. ככה על הדרך הוא נשמע לי הכי "מתאים" הוא היה קטן מספיק כדי שאוכל "לזרוק" בחדר צפוף שאני משתמש בו לתחביב אחר שלי, יש לו גיין ו וליום קונטרול (כך שאפשר קצת ללחוץ אותו בווליום יחסית נמוך) וריברב, מה שחשבתי יחסוך לי פדאל. יחד איתו קניתי בינתיים גם את ה GT2 סאנסאמפ של TECH21.. וחזרתי הביתה.. ניגנתי פעם, פעמיים שלוש, ארבע.. ועכשיו אני כמעט בטוח שפשוט עשיתי החלטה קצת פזיזה מידי.

שלא תבינו לא נכון, זה מגבר מתוק, עם סאונד לא רע בכלל ולדעתי אחד מה VFM הגבוהים שיש בשוק המגברים היום!
אבל הוא לא כל כך מספיק (אני די ידעתי שזה יגיע, רק שלא האמנתי שזה יגיע כל כך מהר מיום הקנייה
)עבורי.

תום ההקדמה..

עכשיו להלבטות, כרגע שני המועמדים הגדולים מבחינתי הם:
* המרשל קלאס 5
* והבלק הארט הגדול יותר - הנדסום דוויל (7\15 W)
שניהם פחות או יותר עולים זהה.. כאשר את המרשל אפשר להוציא בקצת פחות אחרי הנחה, אבל נניח שלתקציב כאן בינהם, אין תפקיד.. שניהם מבחינתי בעלי קנייה בלי בעיה.

כמה מחשבות, לא בהכרח בסדר היררכי, או מסודר במיוחד, אלא כאלו שאני זורק על הדף שבתקווה תבינו על מה אני חושב.

1 - אני מאד אוהב את הסאונד של אריק ג'ונסון\בנומסה\SRV וכיוצ', אם בקלין ואם בליד ומנגן את הסגנון ברב הזמן.
2 - הלב אומר מרשל אבל הראש אומר בלקהארט..
הסאונד של המרשל מדהים, חבל"ז. הם עשו שם מגבר ללא ספק נחמד מאד ובמחיר די שווה, הוא מיוצר באנגלייה ויש בו סליישין.
הבעיה שלי איתו שהוא מאד פשוט מבחינת כפתורים. אין מאסטר ווליום ובשביל להכניס אותו לאובדרייב צריך לעלות המון בחוגה..
מה שכמעט לא אפשרי כי הוא פשוט - **מפלצת** חזקה מאד. כך שזה יהיה בלתי נמנע, להשתמש עימו עם פדאלים (גם ככה אני מתכוון לרכוש), כמו כן, אין ריברב כמובן, אבל גם בבלק הארט אין.
הבלק הארט כבר הרבה יותר מגוון מבחינת השליטה עליו, יש לו פרסנס, גיין קונטרול ומאסטר ווליום, כך שיש אפשרות לשלוט עליו, כמו גם שאפשר לשנות שם קצת את הסאונד בין ה 7 ל 15 וואט (שמנסיון קצא עמו, משנה לא מעט את הFEEL של המגבר לא רק את הגיין\ווליום).. בגדול נראה לי שהוא אפילו מרגיש פחות חזק מהמרשל...בסופו של יום, אבל זה כמובן עניין של נסיון בבית ולא בחנות.
כאמור, הרגשה בלבד.
3 - כל הרעיון של הסט הוא שיתאים לחדר קטן לFUN עצמאי, ללא עניין בהקלטות, הופעות וכיוצ'. סאונד טוב חד וחלק למה שאני מחפש מבלי שאני אצטרך להעלות ווליום לשמיים כדי לקבל אותו.
4 - אילו מהמגברים "לוקחים" אפקטים טוב יותר? (שמתי לב שיש לבלקהארט גם אפשרות למודים שונים, ריברב וטריפל טון למשל)
5- באם הבלקהארט נבחר, מה עדיף, הבוקסה והראש למול הקומבו למשל?! מסיבות שונות.. למרות שזה נראה לי קצת גדול מידי הסט המופרד, אלא אם הוא שונה מאד בסאונד לטובה..

זהו בגדול.. מקווה שזה לא יצא ארוך או מסובך מידי,
אודה לכל הארה, הצעה,

בברכה, ובתודה מראש.
א.

IMDOA

New member
נשמע שכבר די החלטת

"הסאונד של המרשל מדהים"
"יהיה בלתי נמנע, להשתמש עימו עם פדאלים (גם ככה אני מתכוון לרכוש)"

אל תתפשר על הסאונד, בסופו של דבר לדעתי זה הכי חשוב במגבר.

byrdparis

New member
קצת מבלבל ומורכב

אמנם מאד התלהבתי מהמרשל ומהסאונד שלו, אבל נראה לי שבבית יהיה לי קצת יותר קשה איתו.
אחת הבעיות העיקריות היא חוסר במאסטר ווליום וגיין נפרדים.. כך שבשביל קלין, יש לשים אותו על ווליום נמוך יחסית ובשביל אובדרייב אופיני למרשל, יש לסובב לא מעט את החוגה כלפי מעלה, ברמה כזו שהיא כבר די כואבת (וזה בחנות גדולה ולא בחדר מגורים קטן יחסית).
מה שיקרה שהוא פשוט לא ימצא את עצמו כמעט אצלי.. וזה קצת חבל לי, בלי שום קשר ל LOOK המעניין ולברנד ניים שבכל זאת עושה לי עיניים
.
אפקטים בכל זאת אקנה, אבל זה יותר נחמד לדחוף אוברדרייב של מגבר בסטוראציה מאשר להכניס דיסטורשיין לפניו בווליום נמוך
:).

הבלק הארט כבר יותר וורסטילי ויותר "נכון" אני מניח לגבי, אבל פה הטרייד אוף קצת שונה..
ד"א הוא עם סאונד לא רע בכלל גם כן, כן?

עדיין, אין הרבה שכל, הכל מאד מבולבל, זה לא שזו הוצאה של מליונים, אבל לא בא לי לעשות סיבוב כזה שוב..
בינתיים הבלקהארט די מוביל, כי אני מתעקש לפעמים לא ללכת עם הלב, שלפעמים קצת מאכזב בפרקטיות לפעמים.

DC400

New member
בסופו של דבר האוזן קובעת

ואם הייתי חושב גם שהמרשל נשמע טוב יותר
אולי תנסה בחנות איזה פדאל כדי לדחוף גיין בכניסה בווליום נמוך
, פדאל עם סאונד שמן כדי ש"יפצה" על סאונד רזה בווליום נמוך.
(אתה יכול להגיע לתוצאה של מגבר פתוח מבחינת הטון ,לא בטוח מבחינת דינמיקה )

שיפור של טיוב סקרימר עם בוסט (אם אתה כבר מנגן SRV)
כמו ה MAXON למיניהם .

עוד אפשרות , אם אתה מחליט שתיתקע איתו להרבה זמן
אולי פשוט לבדוק אופציה של הוספת מאסטר ווליום ,במידה ואפשרי .

romanklein

New member
יש לי את המרשל...

בובה של מגבר, באמת אבל כשהוא "פתוח" הוא באמת רועש מדי לבית.

* יש לו אופציה של אוזניות \ 1w תנסה לנגן עליה בדרייב ותראה אם אתה מסתדר.

byrdparis

New member
נראה לי קצת מפספס

את הרעיון ה "טריק" הזה.
קראתי עליו במקום אחר ד"א ואמרו שלמרות שזה באמת מוריד משמעותית את הגיין של המגבר, יורדים גם לא מעט דברים אחרים באופי. כך שזה די מפספס.
בכל מקרה, עדיין לא החלטתי מה אני עושה :)

romanklein

New member
עזוב קראתי, לך לחללית, תנגן עליו ותחליט.

נכון שהסאונד לא הכי הכי, אבל כשיש אנשים בבית או בשעות הלילה זה אחלה פתרון בשבילי.
כמה שהמגבר מוגבל (אין מאסטר ווליום, סאונד מרשלי רגיל), ב-2000-3000 ש"ח למגבר חדש
לא מצאתי מגבר שנשמע יותר טוב ממנו.

למעלה