התלבטות מבאסת

אמאyyy

New member
היא צעירה ממני

אבל לדבריה בשוק העבודה הנוכחי, עם גילה והכישורים שלה קשה לה מאוד למצוא (ז"א היה קשה לה למצוא את המשרה הנוכחית ואין לה סיבה להניח שזה ישתנה לטובה)

אמאyyy

New member
התלבטות מבאסת

בחברה שאני עובדת יש שתי פקידות קבלה שחולקות את התפקיד והשעות. אחת מהן די מבוגרת (כ - 50) וזקוקה נואשות לכסף. אני מאוד מחבבת אותה אבל יודעת שהיא לא כ"כ מסתדרת עם שאר הצוות.
אני יושבת ליד נשות כ"א ושומעת שהן מחפשות מחליפה, וברור לי שזה למבוגרת.
הייתי רוצה איכשהו לרמוז לה כדי שיהיה לה יותר זמן לחפש, אבל אני יודעת שזה לא בסדר. כמו כן, אם זה יוודע, בגלל מקום הישיבה שלי אני כנראה אהיה החשודה המיידית.
יש עצה מחכימה?
<לא לצטט, דיר באלאק!>

kokula12

New member
נשמע באמת מבאס...

כמה שאלות:
עד כמה את בקשר טוב/חברי איתה?
במידה ואכן יגלו שהיא ידעה שהולכים לפטר אותה ושאת זו שסיפרת לה - מה יהיו ההשלכות?
אם יש סיכוי שזה יפגע במעמד שלך בעבודה ואת לא בקשר קרוב איתה, אז כנראה שהייתי נמנעת מזה. אבל אם המעמד שלך בעבודה מספיק יציב, ואת לא חוששת שיהיו לזה השלכות משמעותיות מבחינתך (אז יגלו, אז יעשו פרצוף, ויחזרו לסדר היום), אני חושבת שכן הייתי לוקחת אותה לשיחה ואומרת לה שזה מה ששמעת. וגם כמובן לבקש ממנה לא לחשוף הלאה את המידע ואת המקור שלו... יש הבדל בין זה שינחשו שזו את, לבין זה שיידעו את זה בוודאות.
מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה לעשות את זה. לגמרי מבאס.

לדעתי, זה לא לא בסדר

הם מתחילים לחפש מחליפה בלי להודיע לה. זה לא הוגן כלפיה. הם יודעים שלהם הרבה יותר קל למצוא פקידת קבלה חדשה, מאשר לה למצוא עבודה חדשה.

מה הסיכוי שהיא תמצא עבודה לפני שימצאו לה מחליפה?
מה הנזק הגדול שייגרם אם זה יקרה?

מצד שני - זה לא 100% שמחפשים מחליפה עבורה. אולי האחרת הודיעה על עזיבה או על הריון?

אבל אני מבינה את החשש שלך שיידעו שאת המדליפה.

אם תדברי איתה דיסקרטית, ותבקשי שלא תספר לאף אחד, היא לא תשמור על חשאיות? את לא צריכה להגיד כל הפרטים, אלא ״שמעתי שמועות שהולכים להיות קיצוצים״

חושבת כמו הייתיאביבקיץ...

בהנחה שיש בינכן קשר כלשהו, הייתי משוחחת איתה ומכניסה איכשהו ששמעתי שמועות על קיצוצים...
הייתי רומזת שאולי כדאי לה לחפש משהו אחר בגלל שהיא לא ממש מסתדרת עם השאר (זה לא שזה סוד או משהו כזה...).
&nbsp
מבינה היטב את המלכודת שאת נמצאת בה...
הייתי בה בעצמי..
&nbsp
בגלל שזה היה מדובר במישהי שלא ממש הסתדרתי איתה בעצמי, לא אמרתי כלום...

ronitcohen1

New member
התלבטות באמת קשה

אני לא יכולה להגיד שבטוח, אבל אני מקווה שהייתי מצליחה ללכת ולרמוז/להגיד לה את זה,
במידה ואתן בקשר טוב תוכלי לספר לה ולהגיד לה שלא תדבר ותשחק את עצמה מופתעת במידה וזה קורה, אחרת יהיה לך יותר קשה לראות שמחליפים אותה והיא תיהיה בשוק.
&nbsp

אמאyyy

New member
צפירת הרגעה

כנראה שהבחורה השניה עוברת תפקיד, אז הספקולציה שלי היתה, ובכן, ספקולציה. וטוב שכך.
בכל מקרה תודה על התגובות!

למעלה