התלבטות להיריון נוסף

Ronen265

New member
התלבטות להיריון נוסף

שבת שלום לכולם,

אנחנו זוג נשוי בגיל 40 עם שניי ילדים הגדול 13 והקטן 8 והסיבה לכניסתי לפורם זה הוא רצון של אשתי
לילד נוסף בשלב זה של החיים,רצון שהחל לפני כשנה ועולה אחת לתקופה מה שמהווה מבוא למתחים.
אין בי רצון לילד והיריון נוסף בגלל סיבה אחת בלבד והיא כלכלית,אנחנו זוג עם הכנסה ממוצעת שלא
נתמכים כלכלית בהורים ובשנתיים האחרונות נאלצתי לקחת עבודה נוספת בגלל חובות שהיינו צריכים
לסיים ודברים שהיו עלולים להגיע להוצאה לפועל
כמו לכל זוג הנישואים שלנו ידעו תקופות טובות יותר וקצת פחות אבל אני יודע ומרגיש שאני אוהב אותה
וטוב לי במערכת יחסים הזו.
אשתי אישה חרוצה עובדת ודואגת ויש בה רצון אימהי לילד נוסף ומצד שני קצת עצוב לי שהיא לא רואה
אותי בכל התמונה הזו וברצון שלי לשוב לחיים שפויים עם משרה אחת וזמן פנוי לעצמי.
אני יודע ששוב כל הנטל הכלכלי ברגע של משבר יהיה על כתפיי כפי שקרה בשנתיים האחרונות שהיו
קשות מאוד גם פיזית עם המון חרדות כלכליות מבחינה נפשית.
בשיחות שאנו מנהלים היא חושבת ויודעת שנצליח להסתדר ואני בחשש ואפילו פחד מכל הנושא
של היריון נוסף,כן סביר להניח שנוכל לחיות בדוחק בשנים הראשונות ונוכל להסתדר אבל הורות עבורי
זה לעזור גם בשנים היותר מאוחרות של הילדים.
לסיכום אגיד שאשתי תרגיש החמצה ופספוס על כך שלה נכנס להיריון נוסף ואני מרגיש שאני מחסיר
ממנה משהו גדול שלדבריה לו המצב היה הפוך היא הייתה מסכימה אם היה לי רצון דומה.
אשמח לעזרתכם בנושא,תודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
המממ..... קצת מסובך

ובגלל שמסובך, העצה שלי היא דווקא לנקוט כמה שיותר בפשטות. מכיוון שמבצבים מסובכים, כמה שהגישה פשוטה יותר, ככה קל יותר לכולם.

מה זה פשטות, במקרה הזה? זה שאם אתה בטוח שאתה לא רוצה, אתה פשוט אומר "אני לא רוצה".
ואז היא אומרת: "אבל אני הכי רוצה בעולם".
ואתה אומר: "אני ממש מבין אותך וצר לי, אבל אני לא רוצה, ולילד צריך שניים. אני לא מוכן."
אם היא שואלת למה, אתה יכול (בפעם המאה) לפרט למה. אבל בפעם המאה ואחת תעצור ותגיד לה: "כבר הסברתי מספיק. מצטער, אוהב אותך, לא רוצה לתסכל אותך, אבל אני לא מוכן בשום אופן לעוד ילד".
בלי להסתבך.

כמובן, אם בשלב כלשהו תשנה את דעתך או שתגלה שדעתך כבר לא כל כך נחרצת, אז בסדר. היא תשמח לשמוע.

למה הגישה הזאת פשוטה יותר? כי אין בה את הסיבוכים הבאים: רגשי אשמה מיותרים מצידך, מניפולציות, "רגשי", פאסיב אגרסיב למיניהו, איומים סחיטות ואולטימטומים, וגם אין פה עודף פסיכולוגיה או זיוני מח.
בקיצור: או שאדם רוצה, או שהוא לא רוצה. במקרה הזה, הוא לא רוצה. ממש לא רוצה. אז זה הכל.

מה יהיה? מה יביא העתיד? מה ההשלכות? אני לא יודע. אף אחד כנראה לא יודע. כשיהיו השלכות, תתמודדו.
אגב, אני לא אומר שאסור לה לנסות לשכנע אותך. אם היא תבוא עם אקסל מפורט של הכנסות והוצאות, למשל, אז אתה כמובן תקרא ותחשוב. כי מגיע לה שיקשיבו לה. פשוט, אם אתה משתכנע, טוב, ואם לא, אז לא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אגב, לפשטות יש גם צד שני

וזה שמותר לה לרצות ואפילו להציק לך, ואתה צריך לגלות סבלנות.
פשטות זה שאת לא כועס עליה על זה, אתה לא מאיים עליה, אתה לא מסבך אותה במניפולציות.
זכותה לרצות.
זכותך לא לרצות.
ובעיקר, זה טבעי מאוד שיהיה מתח סביב העניין ואפילו מריבות.
גם את זה תקבל בהבנה. כי זה פשוט וטבעי שרבים כשנורא רוצים משהו ולא מקבלים אותו.

אמרלדה

Active member
אני תומכת בכל מילה של מריוס, רק אם אתה רוצה

חיזוק או לא חיזוק לדבריך - כיוון שאתה זה שפנית ולך אנחנו עונים -
אז אני רוצה לתמוך בך בכל יכולתי ובכל כוחי.

לדעתי השיקול הכלכלי הוא צודק, הוא נכון והוא קריטי.
בוודאי אם הגעת במצב זה, של שני ילדים, למצב בו אתה צריך לעבוד
בעבודה שניה ועם איומים של הוצאה לפועל על הראש.
בסופו של דבר, בעיות קשות של כסף מאיימות על הנישואין יותר מאשר
עוד ילד או פחות. ואתם תגיעו לכך על רקע זה. לרצות עוד ילד במצב כזה
זה חוסר אחריות.

לגיטימי לעשות חשבון של כל הוצאות המשפחה ולהגיד: אני לא יכול לעמוד בשום נטל נוסף. מה זה "נסתדר"? האם את מוכנה לעבוד אותן שעות כפי שאני עובד, למשל, בשתי משרות, ולקחת מטפלת לילדים?

אין לזה כל קשר לעובדה שהרצונות שלה לגיטימיים ואפשר להבין אותה. רצון ורגשות הם לגיטימיים. לעשות זאת בלי בדיקה כלכלית מדוקדקת וחלוקת נטל שווה ביניכם, אולי בעזרת איש מקצוע, זה חסר אחריות.

היא אומרת שהיתה מסכימה לו היית רוצה משהו דומה...

אז רק כדי להעמיד אותה במבחן, תגיד לה שאתה רוצה יאכטה קטנה + 20 שעות בשבוע בים... ובעתיד לשדרג אותה ולהקדיש לזה יותר זמן. אתה גם רוצה שאשתך תשתתף איתך בתחביב הזה, תעזור לך בתחזוקת היאכטה ותבוא איתך להפלגות. זה החלום שלך ואתה לא תהיה מאושר בלי זה! (וזה אגב יותר זול ופחות זולל זמן מילד...).
תסכמו שהיא תגשים את החלום שלה לילד כאשר אתה תגשים את החלום שלך ליאכטה! (או אפילו את החלום שלך לסגור את המינוס בבנק, להשאר בלי חובות ולעבוד רק במשרה אחת).
הבעיה היא שנהוג להתייחס בקדושה לרצון לעוד ילד, לעומת זילזול ברצונות אחרים. אבל האומללות שלך מלעבוד כמו חמור, אינה פחותה מהאומללות שלה מכך שהיא אמא "רק" ל-2 ילדים, כמו שהאושר שלה מעוד ילד, אינו גדול, חשוב או מקודש יותר מהאושר שלך מחיי רווחה להם אתה שואף.

Ronen265

New member
ראשית תודה

תודה לתגובות הכנות שיעזרו לי להציג את הרצונות והחששות שלי.
בדיוק היום הייתה כתבה בערוץ 2 על כך שמרבית ״הילדים" נעזרים ונתמכים כלכלית ע״י ההורים
דבר שגורם לי לחשש רב מה יקרה אם אגיע למצב שאבקש את עזרתם.
משתדל מאוד לא להחסיר דבר מאשתי וילדיי וגם יודע שיש גבול ליכולת שלי.
כאשר אני מתאר את המתחים שנוצרו כתוצאה מרצונה של אשתי נאמרים דברים לא נעימים
כמו : ״אני יודעת שגם אתה רוצה ילד ומאוכזב מעצמך שלא יכול להעניק לי זאת״
אני באמת קצת מאוכזב מעצמי בנושא כסוג של חוסר הצלחה בזמן שהרבה זוגות אחרים
מתחייבים ומרחיבים את משפחתם ללא חשש ואני עצור בפחדים שלי.
תודה על עזרתכם.

וואו, אמנית המניפולציות...

להציג את זה שהיא משתתפת בצערך שאתה מאוכזב מעצמך כי אתה לא יכול "להעניק לה ילד".
מפני שסוף המשפט מסגיר את המניפולציה, הרי שיש מה לשפר בטקטיקה...

הרבה זוגות אחרים מרחיבים את משפחתם

זה עדיין לא אומר שהם מתחייבים לשום דבר. אם כבר אז חלק מהם עושים את זה תוך שהם מתחייבים לרדת מאוד ברמת החיים, אצל משפחות דתיות זו אפילו אידאולוגיה. האם אשתך ואתה מוכנים לזה? לעבור לגור בדירה זולה יותר מזאת שאתם חיים בה (קטנה יותר, איזור פחות טוב, קומה גבוהה בלי מעלית), לוותר על רכב? לצמצם את סל המזון? לוותר על חוגים? כי זה המחיר של הרחבת משפחה. אין ילדים חינם.
אם כן, אז קודם כל תעשו את השינויים, תראו שאתם מצליחים לחסוך 2000-4000 ש"ח בחודש (כי ככה בערך עולה ילד, לפחות בהתחלה עם מעון וכו') ואז תעשו ילד...

אייבורי

New member
מלחמה אבודה

&nbsp
תשמע, כשיש שני אנשים שרוצים דברים שונים
מנצח זה שממש ממש רוצה
ואישתך, כל המערכת ההורמונלית שלה צועקת ילד
ואתה מגמגם בחלושס על בעיות כלכליות.
לדעתי, הפסדת את המלחמה, אז חבל למשוך זמן ותן לה לנצח עם חיוך.
&nbsp
בכל מקרה זה יגמר במינוס

mormor231

New member

A לוןA

New member
קראתי פעם ספר

והגיבור אמר שם משפט כזה-
הפסדתי את המלחמה עוד לפני שהיא התחילה. אני הייתי מאוד הגיוני ורציונאלי- אבל היא נלחמה על הגור שלה.

למעלה