התלבטות לגבי feedback forum EBAY

krause

New member
התלבטות לגבי feedback forum EBAY

כבר תקופה מאוד ארוכה אני שם לב שסוחרים ב אי ביי מחכים שהקונה יהיה הראשון אשר מכניס פידבק לאחר עסקה. גם אם שילמתי לאחר דקה דרך paypal , איני מקבל פידבק, אלה לאחר שאני נותן לסוחר קודם כל. אני משתף אתכם בהתלבטות, מפני שאני בטוח שזה לא בסדר!! וזה מעצבן, ועושה חשק או לא לתת פידבק, או לתת פידבק נגטיבי. מה דעתכם??? אגב עד לפני שנה, הסוחרים עדין נהגו ברובם אחרת.

אני מוכרח להודות:

כל נושא הפידבקים ממש לא מעניין אותי. בקניות הראשונות טרחתי להכניס פידבקים, והפסקתי מהר מאוד, מעולם לא בדקתי את הפידבקים שלי - חלק מהסוחרים עושים זאת אוטומטית לכל אחד, וממש אין לזה משמעות כקונה. אני מרגיש כקונה חסר מחויבות, למעט המחויבות לשלם ביציאה. בקיצור, לגעתי אין לזה חשיבות. ואני יודע שכמה חברים אינם מסכימים איתי כלל, ואשמח לשמוע דעות נוספות.

krause

New member
אריק אתה קונה בלבד.אבל

הרבה מאוד אספנים גם מנסים למכור לפעמים, ואז חשוב להם לצבור מה שיותר פידבקים חיוביים. אני למשל גם מוכר לפעמים , והנושא חשוב לי.כמוכר אסור לך להיות עם פידבק נגטיבי, וברור מדוע.אני מוכר אולי פריט בחודש, ועם הכסף אני מיד קונה עבור האוסף כמובן. אינני סוחר.אבל אני נותן פידבק חיובי מיד עם קבלת התשלום. אני מאוד ממליץ לך כן לבדוק את הפידבק של אותו סוחר אשר ממנו אתה קונה. וזה לא הוגן לא לתת פידבק לאותו סוחר אשר ממנו אתה מרוצה.

יש בזה משהו, כמובן.

אני לא מוכר (בינתיים, למרות שרציתי לנסות, עדיין איני יודע כיצד עושים זאת), ובאמת כקונה התמונה אחרת. לגבי חוסר ההגינות - אני לא מתעלם לגמרי מהנקודה הזו, אלא רק חושב שאם לא נותנים פידבק בכלל אין לזה משמעות מבחינת המוכר - הוא לא מאבד נקודות, וזה לא לרעתו. מי שמוכר פריט בחודש אולי נאלץ לחכות לפידבקים המון זמן, אבל סוחרים ממש - ואלו מרבית המוכרים בענף הבולים - כיש לו כבר כמה מאות או אלפים, איזו משמעות יש כבר לפידבק נוסף.

powo

New member
פידבק(משוב)

כאשר אני קונה. אני משתדל לקנות מסוחר ללא משוב שלילי.ולכן חשוב הדבר. לגבי החזר משוב מהמוכר זה משתנה מאחד לשני. הקטנים מחזירים משוב בדרך כלל מיד לאחר התשלום.והגדולים מתי שבא להם.ועד היום היתה לי נפילה אחת בלבד.דרך אגב.אני בגמילה מעישון כבר היום השלישי מקוה לא ליפול.

../images/Emo45.gifאברהם בהצלחה

תעשה הכל בשביל להצליח, זה לא קל אבל כשתשתחרר מזה תראה כמה שתהנה, אני מדברת מתוך נסיון, 5 שנים ו-5 חודשים אחרי. בהצלחה בהצלחה בהצלחה

elcool

New member
בהצלחה!

אני עובד על עכשיו עם אמא שלי על גמילה מהקלות המסריחים האלו.

../images/Emo50.gifבגמילה מעישון.

אני גם מנסה לקנות ממוכר ללא משוב שלילי. אני נפלתי פעמים:פעם אחת שמוכר לא יכל לשלוח לי בגלל חוקים של המדינה שלו והוא גם רשם לי משוב ניטרלי. בפעם שניה הפסדתי במכרז, אבל המוכר שלח לי אימייל, אמר שיש לו עוד ממה שהפסדתי ושאל אם אני רוצה. שילמתי לו כסף ולא קבלתי את הסחורה עד היום.

elcool

New member
מאיזה מדינה זה היה?

מדינה מוסלמית, מדינת מלחמה, או משהו כזה?

מדינה היא אוסטרליה.

יש שם חוק שאוסר לשלוח קופסאות גפרורים לישראל. שקבלתי משלוח מארה"ב חתכו את ראשים של הגפרורים.

elcool

New member
מה?!

זה ישראל ספציפית, או בכלל אסור לשלוח גפרורים? וחוץ מזה, מה זה החוק האידיוטי הזה?

כן ספציפית לישראל.

יש חוק באוסטרליה שאסור לשלוח קופסאות גפרורים לישראל כך כתב לי המוכר.

powo

New member
פידבק(משוב)

כאשר אני קונה. אני משתדל לקנות מסוחר ללא משוב שלילי.ולכן חשוב הדבר. לגבי החזר משוב מהמוכר זה משתנה מאחד לשני. הקטנים מחזירים משוב בדרך כלל מיד לאחר התשלום.והגדולים מתי שבא להם.ועד היום היתה לי נפילה אחת בלבד.דרך אגב.אני בגמילה מעישון כבר היום השלישי מקוה לא ליפול.

b_noga

New member
גמילה מעישון

לגוף שלך לוקח רק 7 ימים להפטר מההתמכרות לניקוטין (נשארו לך רק 4!!!) כל השאר זה להפטר מההרגל... בהצלחה

11moti

New member
עם האויר הנקי של הערבה-חבל לעשן

בהצלחה רבה, מחזיקים אצבעות,אני כבר 53 שנים לא מעשן
!אז אתה-תתחיל לספור מעכשיו,

תמיר1991

New member
אני מרגיש מחויבות לתת פידבק,

כדאי שהקונים הבאים ידעו עם מי יש להם עסק. זה חשוב ביותר לדעתי. אשמח לשמוע גם כן דעות נוספות! תמיר.

Markup

New member
הפידבקים חשובים למוניטין

ולתדמית של הסוחר (אגב לא תמיד סוחר). זה לא הוגן מצדך שאתה לא שם פידבקים כי לך כן שמים. הפידבקים הם אחד האינדיקטורים החשובים ביותר למיהמנות המוכר. ויש מוכרים שדורשים מספר פידבקים חיוביים (שיהיו לקונה) לפני שהקונה מציע. כמובן שאתה לא חייב ממש לשים פידבק, רק דע שאתה פוגע. זה לא שאתה קונה אלפי פריטים בחודש (גם לא מאות) שכל עניין הפידבקים יגזול מזמנך כל כך הרבה.

Sanchez

Member
גם אני עסקתי בנושא הזה בדיוק לפני שבוע. קניתי כמה בולים ממוכר מסויים. מייד שילמתי לו ב PAYPAL. לאחר כמה דקות קיבלתי E-MAIL ממנו, שהפריטים ישלחו אלי עוד באותו יום. בהמשך היה רשום שאם אני אשאיר לו FEEDBACK לאחר קבלת הפריטים, הוא מצידו ישאיר גם כן. זה קצת עצבן אותי. מילא, לעבוד לפי השיטה הזאת. אבל עוד לכתוב לי על זה. אני שלחתי לו E-MAIL חזרה, ושאלתי (כאילו בתמימות) למה הוא נוהג כך. הוא מצידו ענה שזו הדרך היחידה לפתור בעיות/סכסוכים, אם יווצרו כאלה. הכוונה כמובן, שאם הוא ימהר וישאיר FEEDBACK מיד עם קבלת הכסף, הוא נוטל על עצמו את הסיכון שאם תהיה בעיה עם הפריט, הוא יהיה נתון בלחץ מצד הקונה, כי יוכל לקבל FEEDBACK שלילי. ואם כמובן לא יתן FEEDBACK מיידי, אז גם הקונה נשאר "חשוף". אני מצידי יכול להעיד, שאני תמיד משאיר FEEDBAK עם קבלת התשלום. נכון שיש בזה מן הסיכון, אך עד היום לא נפלתי.

למעלה