התלבטות לגבי תרמיל

ברק321

New member
התלבטות לגבי תרמיל

שלום לכולם, אני נוסע למרכז אמריקה ל 3 חודשים הייתי היום בחנות למטייל עודפים ובין היתר התענינתי לגבי תרמיל לטיול. המוכר שם המליץ חד משמעית על תרמיל בנפח 70+20 מדגםterene של חברת native. הטיעון העיקרי לטובתו היה העובדה שיש לו מלבד פתחי הגישה בראש התרמיל ובחלק התחתון גם פתח במרכז התרמיל - דבר שנראה לי באמת נוח ושמהווה יתרון על מרבית התרמילים בהם אין פתח נוסף שכזה, אך הוא לא ממש התייחס לשאר הפרמטרים כמו מערכת גב וכדומה. מה שהפריע לי הוא שראשית מדובר בתיק מחברה אותה לא ראיתי בחנויות המתחרות, ושנית העובדה שהמוכר כמעט סירב להתייחס לתרמילים האחרים בחנות (שהיו מחברות מוכרות כמו lowe alpine, tatanka, karimor, osprey וכו') וקבע נחרצות שזה התרמיל המתאים ביותר עבורי זאת עוד לפני שמדדנו אותו. אני חש שאולי יש כאן ניסיון להיפטר מדגם זה או משהו כזה (למרות שאני לא פוסל על הסף אפשרות שאכן מדובר בתרמיל טוב והחשש שלי נובע רק מגישה בעייתית של המוכר) אגב מחיר התרמיל הוא 1090 לפני הנחת עודפים של 30 אחוז והנחה נוספת של 150 ש"ח במבצע של 012 ולמטייל כך שבסופו של דבר הוא יעלה 613. (את ההנחות האלה ניתן לקבל על כל התיקים בחנות ולא רק על דגם זה) אשמח לשמוע את דעתכם על תרמיל זה או המלצות לתרמילים אחרים. מצורף לינק למידע על תיק זה תודה מראש, ברק

sela v

New member
נראה לי שזה תיק שמיוצר לחנות

למטייל. עשיתי חיפוש בגוגל, והאתר היחידי שעלה זה האתר של למטייל. בכלל מה קרה שכל המדינה עברה לקנות בחנויות עודפים?

tkremer

New member
שמע, אני לא ממש מכיר

את הסוג הספציפי אבל מספר חסרונות של כזה תיק... 1.אין לו אמא ואבא - בעיה קטנה בארץ וגדולה בהרבה כי low או גרגורי לא יהיה לך בעיה לתקן איפה שלא תהיה.. 2.המחיר לא כזה טוב, אני ממליץ לך להיכנס לאתר של למטייל שוב למבצעי השבוע.. יש שם low במחיר זהה בלי הורדה של 150. 3.החיסרון בחנויות עודפים קשור בעיקר לזמן מדף אך יותר משמעותי בנעליים ושק"שים ופחות בתיקים.. 4.מומלץ,לא משנה איזנ תיק אתה קונה,לבדוק אותו כמו שצריך-חלוקת משקל טובה בפנים(אוהל/שקי חול) ותיאום על הגב... המון בהצלחה..

HelloweeN

New member
הגודל עצמו ענקי מדי, אוטומטית

הייתי פוסל אותו רק בגלל בגודל. כל עוד אתה לא עוסק במשלחות חקר גאוגרפיות שנוסעות לשבועות וחודשים ארוכים ללא מזון או ציוד מחיה בסיסי - אינך זקוק לתיק מעל ל-65 ליטר גג. דבר שני, אני גם מעולם לא שמעתי על החברה הזאת NATIVE, כך ששוב, יש פה לפי דעתי ניסיון להפטר מסחורה ישנה או משהו בסגנון. עזוב אותך מפתחים וסיפורים, ותתחיל למדוד תרמילים. אני באופן אישי חסיד נאמן של DEUTER, שהם התרמילים הכי נוחים בשבילי (גב רחב למדי וסולידיים), אבל תנסה תרמילים שיש להם אבא ואמא (=מפירמה טובה).

pako27

New member
תרמילים שחברה בארץ מיצרת בחו"ל

הכונה כמו כולם לסין ....סה"כ בגדול תרמילים לא רעים בכלל ,המליצו על תרמיל זה מהסיבה ששם מרוחים יותר , אין מה להשוות לחברות מוכרות אבל......

אהלן ידידי

שמע, אני הייתי באותה התלבטות בדיוק לפני מס' שבועות. אני לא אמליץ לך מה לקנות אבל אני אגיד לך מה אני חשבתי ואיך החלטתי: 1. אני החלטתי שכסף לא יהיה פונקצייה כי התיק זה הדבר הכי חשוב (אחרי נעלים). +- 1000 ש"ח זה לא קריטי (שבוע-שבועים עבודה...). 2. התייעצתי עם אנשים 3. מדדתי בערך 300 תיקים עם משקל ולא נחפזתי. אני ספציפית קניתי בסוף גרגורי... תיק על הכיפאק

tkremer

New member
אחלה תיק ..

אבל אני חושב שתיק זול בהרבה יעשה את העבודה מצויין, צריך לזכור שגרגורי הוא חור בכיס רציני (1000-3000) והיתרון שלו זה כמובן איכות ויכולת נשיאת משקל גבוהה בהרבה.. אם יש את הכסף והכוונה לעבודה מאסיבית של התיק ולא לטיול אחד או שניים אז כמובן ששווה את הכסף.. אני דווקא הייתי ממליץ ללכת על תיק יותר זול (חצי מחיר בערך)כמו הטאטונקה ששמעתי מהמון מטיילים שהיו מרוצים מאוד-כמובן שהבלאי יהיה גבוה יותר ושוב,ממליץ לך לבדוק את הlow ב"למטייל"...והכי חשוב--תמדוד כמה שיותר!!הגב של כל אדם שונה ויש תיקים שלא יתאימו לך,לא רק לפי מראה וכסף.. בהצלחה..

Temporary2

New member
כושר הנשיאה של תיקי גרגורי באמת

מרשים מאוד. הבעיה היא שמי שבאמת צריך לסחוב את המשקל המדובר זה הבנאדם שהתיק עליו. נכון שהשלד הקשוח של התיקים האלה הוא נוח מאוד לגב, אבל הברכיים והקרסוליים הם חלקים לא פחות חשובים בגוף... והם אלו שבסופו של דבר ישלמו את מחיר נשיאת משקל כבד. תרמילים בסדר גודל הזה מצויינים למשלחות לדעתי; כשבאמת אין ברירה אלא לסחוב משקלים גדולים. וגם אז, ה-4 ק"ג של התיק עצמו הם בזבוז די רציני.

jeshu

New member
פתח באמצע התיק הוא יתרון כל עוד הסביבה יבשה. כשירד גשם רציני,מים יחדרו גם דרך שם.

הי

אם לא ציינתי אז קניתי את התיק בארה"ב תמורת 1200 ש"ח. בארץ, אם היה אותו, הוא היה עולה 2500. מה שאני אומר זה שצריך להחליט על תקציב ואז לקנות את התיק הכי טוב בתקציב זה מתוך ראיה שבארה"ב ניתן להשיג תיק טוב פי 2 באותו מחיר...

tkremer

New member
היתרון שהיה לך..

הוא שכבר היית באר"הב למדוד..והייתה לך ההזדמנות לקניה טובה.. ד"א, איזה מודל של גרגורי?

Temporary2

New member
סביר יותר להניח שבארה"ב

תמצא תיקים כבדים פי שתיים. התיקים האמריקאים כבדים פחד. 3-4 קילו זה נורמה. חוץ מזה, נראה לי חשוב יותר להחליט מה הצורך קודם כל, לא מה התקציב. ב-1500 ש"ח אפשר לקנות הרבה דברים מגניבים ולא נחוצים.

tkremer

New member
לא ממש נכון במקרה של

הגרגורי..חוצמזה שאם אתה משקיע(ושוב,מדגיש שאני לא ממליץ לכל מטייל ללכת על הגרגורי!!) בפיתוח חומרים נגד מים יש קצת יותר משקל--ממש לא הרבה מהשוואה לסינים/הונגקונג/אירופה... התיק שלי (gravity) שוקל 2קילו וקצת (60+15).. סתם בשביל העניין..כנסו לאתר של היבואן,רק אל תדלקו שם על תיק כי זה יעלה לכם הרבה (תיק ה"דנילי" יותר מ3000 ש"ח..)

Temporary2

New member
תלוי על איזו סדרה מדברים.

היתרון היחסי שגרגורי מציעים הוא בתיקים הקשוחים יותר, עבור משקלים כבדים. כמו ה-Denali... התיקים האלו מאוד robust ומפתים. בנויים יפה, נוח, חזק, עמיד. אבל אני בינתיים מבסוט עם ה-golite gust שלי (60+20, 600 גרם...).

jeshu

New member
לא ראיתי בכלל בחנויות פה תיקים מעל 1500 ש"ח.כך שאין לי מושג מה שווה 2500. אולי תפתח כבר ניק חדש משלך ולא של אחותך ?

SסוכןT

New member
אני גם היייתי בלמטייל היום

ולא בעודפים וראיתי את אותו התיק אם אני לא טועה, לפי מה שהבנתי הוא לא תיק עודפים אלא סתם במבצע שיש להם עכשיו (אולי מבצע שקיים תמיד ולא רק עכשיו), אני פסלתי אותו סתם כי הוא לא היה לי נוח ולקחתי תיק של LOW ALPINE שהיה פי כמה יותר נוח ועלה לי רק קצת יותר...

למעלה