התלבטות לגבי שם לבן

התלבטות לגבי שם לבן

אנו מצפים לבן בסוף מרץ-תחילת אפריל. יש לנו ככר ילד אחד רועי, אשר מקור השם מפרק כ"ג בתהילים. יש לנו מספר שמות אפשריים לתינוק שבעזרת השם יוולד: עילי, נועם, הראל, איתי, עידו, עידן. אנחנו די מתחברים לשם עילי, אך לא יודעים אם החיבור עם שם משפחתנו, אליאסי, מתאים. שמותנו, ההורים, הם איריס ורוני. בתודה מראש לכל המגיבים ופורים שמח.

לאיריס

הביטי נא בספר תהלים בפרק בו ציינת, ואמרי נא לי איך נכתב שם השם ``רועי``. תקבלו תשובה כנגד תשובה... חג שמח.

גל סופר

New member
בנוסף לתשובתה של שפרה

הרי שהחיבור עם שם המשפחה לא צריך להדאיג אתכם. חשיבותו היא מינורית. לידה קלה
נ.ב. המלצתי היא לחכות ללידה ממש כדי להגיע לשם הטוב ביותר.

גל סופר

New member
חג שמח ../images/Emo140.gif

בלידה [אני מבין שאמורים לכתוב לדה?] ההורים חווים תחושות חזקות למדיי המעורבות באינטואיציה חזקה. הטענה היא שברגע שרואים את התינוק- מקבלים את השם. לעיתים קרובות אנחנו מוצאים אנשים שחשבו על שם קודם ללדה, וכאשר ראו את התינוק החליטו ששם זה "לא מתאים לו"/"לא נראה הוא".

לגל

הבנתי. לגבי `לידה` זו באמת שאלה מענינת ונדמה לי שנכתב דוקא כן `לידה` .בכל זאת זה שוה ברור. תודה וחג שמח.

תהלים פרק כ"ג...

ראשית תודה לשפרה וגל על התייחסותכם. אנו מודעים לעובדה כי בפרק הנ"ל כתוב "רעי", אך כדי לא להלחם עם כל העולם החלטנו כי שם הילד יירשם כרועי, מה גם שלא היינו מודעים אז לפורום הכל כך מעניין, האם יש טעם לשנות כעת את השם לרעי ? אחד הכיוונים שהביא אותנו לשקול את השם עילי הוא ההמשכיות מהשם רועי. שתי האותיות האחרונות של השם רועי הן שתי האותיות הראשונות בשם עילי (ללא קשר לחיבתנו לשם עילי
). האם יש בעייתיות בכיוון זה ? ושוב תודה לכם ושבת שלום.

לאיריס

אמנם כל השמות שנתת לי היו רצופים בשגיאות כתיב,ורק כמו שכתבתי כאן-יש לכתבם. אך השגיאה הגדולה ביותר כאן נמצאת בשם האב. שמו יכול להיות "רונן", או "רני" (בקמץ קטן כמובן), או "רן" (שוב, בקמץ קטן). מן הסתם מופיע שמו בכתובה בשגיאה. אם כן, אז יש צפי לתחלואה של הילד או רק דכאונות. אמנם לא צפי גבוה מאד, אבל מעל לממצע, ויש לי להזהיר אתכם על כך. כמובן השאלה היא כמה זמן נותר עד ללדה, אך אני מפצירה בכם לבדוק את הכתובה עוד לפני הלידה. בכל מקרה יש להזהר מהוספת ר' רביעית למשפחה, מאחר שכל אחד מהנוכחים כבר מכיל אות ר' אחת. חוץ מזה אני מתענינת בבריאותו של הבן הנוכחי ולחִלופין ביכלת הסוציאליזציה שלו (היכלת לקיום קשרים חברתיים תקינים). "עלי בן רני" - בינוני. "נעם בן רני" - חלש. "הראל בן רני" - בינוני. "אתי בן רני" - סביר. "עדו בן רני" - מאד לא כדאי. "עדן בן רני" - טוב למדי (בין אם זה "עֵדֶן" ובין אם זה "עִדָּן"). שיהיה הרבה ברכה ובשעה טובה (וכדי להבטיח זאת, יש לודא כתובה תקינה בהחלט - לפני הלדה הצפויה). אם את מעונינת צרי אתי קשר במסר פרטי.

למעלה