התלבטות לגבי פעוטון

ניקי 8

New member
התלבטות לגבי פעוטון

היי בנות,
הקטנה שלי עוד מעט בת חצי שנה. בעוד חודש, כשתהיה בת 7 חודשים אני מתכוונת לרשום אותה לפעוטון ומתלבטת בין שניים.
האחד, מקום פרטי, עם 6 ילדים סה"כ (עם שלי יהיו 7) ושתי מטפלות. מאוד התרשמתי מהחצר המטופחת אבל פחות אהבתי את המבנה הפנימי שלטעמי קטן (כמו שני חדרי שינה).
השני, מקום ששיך למועצה בישוב, עם 14 ילדים, כאשר יש מטפלת לכל 4 ילדים. ושם בדיוק ההפך, לא אהבתי את החצר אבל המבנה הפנימי גדול, מרווח ויפה.
בשני המקומות המטפלות נראו לי בסדר גמור ושאוהבות את הילדים, והעלות זהה.
לאן הייתן רושמות?
אני ממש מתלבטת ולא מצליחה להחליט. וככל שהזמן עובר, בכלל בא לי לקחת מטפלת לקטנה עד שתהיה בת שנה....
בנוסף, אני לא בטוחה האם נכון בשבילה ללכת לפעוטון בספטמבר, בגלל שיש המון חגים. מה אתן חושבות?

Bibaloo

New member
דעתי ידועה. אני מאמינה שילד בגיל הזה צריך להיות עם כמה שיותר

יחס, כשהרצוי הוא 1:1.
אני קצת סולדת ממשפחתונים למיניהם, אז דווקא המקום השני, יותר קורץ לי.
והייתי מכניסה באוקטובר, ללא ספק.
הבן שלי אמור להכנס בגן בספטמבר, והוא אמנם כבר "גדול", אבל גם אני שקלתי להכניס רק אחרי החגים (בעלי הוריד אותי מזה); אבל במקרה שלך, לא הייתי מהססת בכלל.

ניקי 8

New member
למה היית מכניסה באוקטובר?

ולמה את לא אוהבת משפחתונים?
והאם לדעתך חשוב רק היחס או גם מספר הילדים?
תודה רבה על התגובה!

Cafe Latte

New member
כי יש בסה"כ 10 ימי עבודה בספטמבר

וכל השאר חגים. אז למה לטרוח ולהכניס בספטמבר? אלא אם יש איזה אילוץ חזק, מבחוץ, אין סיבה. (לדעתי, כמובן)
ככה בעצם את מרוויחה עוד חודש איתה בבית, וזה מן הסתם לא יסולא מפז. עוד משהו שחברה אמרה לי, הוא שאם הילד (שלי) יכנס באוקטובר, אחרי שהרוב הגדול נכנס בספטמבר, הוא יקבל יותר יחס, כי שאר הילדים יהיו כביכול ותיקים יותר, והוא יהיה היחידי (או בין היחידים) שמסתגל לגן.
לי יש בעיה עם משפחתונים, כי זה קצת "איש הישר בעיניו יעשה.." קבוצת ילדים, בתוך בית של מישהי.. לא יודעת, זה לא בא לי טוב.
לרוב לא מדובר במבנה ייעודי של גן, אלא בבית, שהוסב לפעוטון. אין לך שום שליטה על האנשים שנכנסים לשם למשל (וזה בעיני יהרג ובל יעבור.. הסעיף הזה). אבל אני בטוחה שיש חריגים לפה ולשם.
אני מעדיפה גן שיש בו פיקוח כלשהו.

RINAT35

New member
למה רק 10 ימי עבודה?

לא הבנתי...
האם ימי שישי לא נספרים? (הגנים פתוחים בימי שישי)
גם בחול המועד סוכות הגן אמור להיות פתוח.

RINAT35

New member
רגע, ואת משלמת מחיר מלא?

או שיש לך הנחה בגלל שימי שישי הילד איתך (??)
(מקווה שהבנתי אותך נכון...)

אושר מ

New member
היא התכוונה שאם יש אפשרות לא להכניס לגן בספטמבר

כי רק חצי חודש הגן יעבוד.
לכן כדאי להכניס מאוקטובר

Pixelss

New member
יש לא מעט גנים שמכירים את הטריק הזה ולא מאפשרים

או שמראש מודיעים שלא שומרים מקום ובאוקטובר ניתן להכניס רק על בסיס מקום פנוי.

אושר מ

New member
ויש כאלה שכן. בעיני זו קצת חוצפה

כמו שניתן לשמור מקום לאפריל אם את באה בינואר באותה מידה צריכה להיות אפשרות לשמור לאוקטובר.

בכל מקרה אנחנו רשמנו לאוקטובר ושילמנו מאוקטובר וזו הדרך הנכונה בעיני...

Pixelss

New member
ברור שיש כאלה שכן

ולדעתי כולם צריכים לאפשר בדיוק כמו שאמרת שניתן לשריין מקום לנובמבר.
ומה לגבי מי שמסיימת חופשת לידה באוקטובר?
&nbsp
אני מסכימה עם זה שצריך לאפשר אז זה.

Bibaloo

New member
בכל מקרה אצלנו, (אני ממחשב אחר, ולא זוכרת פה את הססמא לניק

שלי), הגן 'מתחיל' בספטמבר. ההרשמה לגן מתחילה בינואר (כן, כן 8 חודשים מראש.. גן מאוד מבוקש).
כך שאין סיכוי להכנס באוקטובר (על בסיס מקום פנוי, או על בסיס עמו.. פשוט אין אופציה כזאת).
וזה בסדר מבחינתי.
כרגע אני משלמת הון עתק למטפלת, ובספטמבר, אם נחליט לא להכניס לגן, נספוג את התשלום על ספטמבר (2600 ש"ח פתאום מרגיש ממש בקטנה), ונכניס באוקטובר. השיקול הוא לא כלכלי מבחינתנו, אלא טובת הילד (וכאמור אנחנו חלוקים בדעותינו, כי בעלי רוצה שנכניס בספטמבר, וכנראה שזה גם מה שיהיה).

Pixelss

New member
מכירה את נושא ההרשמה הסופר מוקדמת

אצלנו בגן ההרשמה נפתחת כבר באוקטובר... ההרשמה נסגרה כבר בתחילת פברואר כי הגיעו למכסה המקסימלית של הילדים.
אבל כן מאפשרים להירשם מראש לחודש אוקטובר ולשמור את המקום.

Bibaloo

New member
ולא משלמים על ספטמבר? סחתיין.

לא שאלתי האמת אצלנו. וכנראה שלא יהיה רלוונטי, כי הוא יכנס בסוף בספטמבר.

AlicePJ

New member
מסכימה איתך בנושא הכנסה לגן באוקטובר

עד אז כל שאר הילדים מתרגלים יותר לגן ולגננות יהיה יותר פנאי לתמוך בילדים שנכנסו יותר מאוחר. זה גם פחות מבלבל להם ובלי כל שבירת השיגרה של החגים, אלא פשוט ישר להתרגל לשיגרה של ללכת לגן כל השבוע.

ניקי 8

New member
השאלה כמה זה מבלבל את התינוק

שנכנס לחודש לא רציף, כמו בספטמבר?
לא יכול להיות שדווקא תהיה לה הסתגלות טובה וארוכה יותר מאחר ולא תהיה כל יום בפעוטון?

אושר מ

New member
אני עכשיו רשמתי לאוקטובר והעדפתי גן ולא משפחתון

מבין הגנים שראיתי זה דווקא הגן עם המבנה הכי ישן ושטח החוץ היותר קטן, אבל זה גם הגן שאינטואיטיבית הרגשתי בו יותר טוב והרגיש לי יותר נכון, ביתי ומתאים לנו.

לא בדקתי אופציה של משפחתונים כי זה בעיני לא מתאים המסגרת הזו בבית פרטי שיש לו עוד שימושים (למשל ילדי המטפלת שחוזרים הביתה לפעמים מבית הספר..). ברור שיש גם משפחתונים טובים אבל ההחלטה שלי מראש היתה לחפש גן ולא משפחתון

RINAT35

New member
בחצר נמצאים רק פעם אחת ביום.

אני אעלה כאן כמה נקודות למחשבה:
1. ברוב הזמן ילדים נמצאים בתוך המבנה.
2. 6 ילדים לא זקוקים לחדר גדול.
3. יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון לפני שמסתכלים על המבנה והחצר. כמו למשל:
איפה האוכל מבושל? (האם בגן או בקייטרינג?).
היכן מחליפים חיתול? (האם בתוך החדר שבו גם ישנים וגם אוכלים? או בחדר נפרד?)
האם יש גננת מוסמכת? (זה חשוב אם תרצי להמשיך לשנה הבאה).
בטיחות בגן (שקעי חשמל חשופים/ הגנה מפני טריקת דלת/ גלאי עשן/ לחצן מצוקה וכו')

ניקי 8

New member
האמת שלא כל כך שמתי לב

לרוב הנקודות החשובות שציינת פה

בשני המקומות האוכל מבושל במקום, כל יום. מה שכן, במשפחתון הפרטי אחת המטפלות מתעסקת עם האוכל, כלומר, עוזבת את הילדים לצורך כך. אין לי מושג כמה זמן זה לוקח לה וכמה התכוננה יום קודם... במקום הרשמי של המועצה, יש מישהי שהתפקיד שלה זה להכין את האוכל, ולא אחת מהמטפלות.
ולשתי הנקודות האחרות, לא שמתי לב. אבל אני חושבת למקום של המועצה יש יתרון. הוא יותר גדול ולכן מתארת לעצמי שהחלפת החיתול תהיה באזור נפרד. ויש מבנה צמוד של בוגרים יותר, כך שאין בעיה להמשיך בשנה הבאה.
במשפחתון הפרטי אפשר עד גיל שנתיים נדמה לי, אבל כל הילדים יחד, הקטנים עם הגדולים.

למעלה