התלבטות לגבי מעיל

• פותח הנושא KO74
  • פורסם בתאריך

KO74

New member
התלבטות לגבי מעיל

היי אני טס לשלושה חודשים בארגנצ'ילה, בוליביה, פרו אני אהיה בפטגוניה בתקופה לא אידיאלית - תחילת אפריל, שזה תחילת הסתיו. יש לי כבר סופטשל, ויש לי מעיל גשם, השאלה היא אם כדאי לי לקנות פליז וללכת איתו במקום הסופטשל, או לקחת את הסופטשל ואם הוא לא מחמם מספיק להוסיף שכבה מתחת.

natyh

New member
אשמח לתירגום

zubumafu

New member
כמה עצות לגביי ביגוד חורף..

שלום לך, גם אני טס בתקופה הזאת לפטגוניה, אולי נפגש... טוב, אז קודם כל צריך קודם הבין את ההגיון בביגוד חורף - שכבה ראשונה היא שכבה טרמית מנדפת (!) שהמטרה שלה היא לבודד את הגוף מהקור החיצוני. הנידוף זה כדי שלא תזיע כמו משוגע. שכבה עליונה (אחרונה) זאת שכבה נגד רוח ו/או גשם. זה יכול להיות סופטשל במקרים סבירים ושכבות פסיכיות של חבר'ה שמטיילים בשלג שרואים בערוץ דיסקאברי... שכבות ביניים - נתון להחלטתך. בגדול המטרה היא לחמם. אפשר לעשות את זה ע"י שכבה אחת ואפשר גם 5, כל אחד וכמה שקר לו. זה יכול להיות חולצות מבד פולרטק (100, 200, 300 לפי העובי ומידת הקור) או פליזים/ מיקרו-פליזים למיניהם. מה שבטוח זה שאתה צריך שכבות ביניים ככה שתהיה בטוח שאם יהיה לך קר יהיו לך שכבות להוסיף. במקרה שלי יש לי חולצת פולרטק 100 ועוד פליז יחסית דק של קולומביה. עשיתי "הרצה" לביגוד הזה בחרמון ביום ראשון לפני שבוע (הטמפ' הייתה בערך 5-7 מעלות) והיה ממש אחלה.. וגם ברגעים שהיה לי קצת חם לא הזעתי.. זהו גבר תהנה ועוף על הטיול שלך.. מן הסתם הדברים שכתבתי פה לא מבוססים על ידע מקצועי אישי אלא על הרבה חפירה באינטרנט ולשאול הרבה אנשים על זה... וחוץ מזה - תזכור שאתה לא טס לאיזה חור שכוח אל ובסך הכל אם יהיו חסרים לך פה ושם דברים תמיד תוכל להשלים...

natyh

New member
צודק : באמת אין כאן ידע ...ובטוח לא מקצועי !

KO74

New member
היי

קודם כל מגניב שאתה טס באותו זמן, אני מגיע לבואנוס ב- 28, ויום אחרי מתכנן לתפוס טיסה לאל קאלאפטה. בנוגע לביגוד, כן יש לי חולצה טרמית, ויש לי חולצת מיקרו פליז, השאלה היא רק לשכבה העליונה אם עדיף סופטשל או מעיל פליז. הבנתי שמעיל פליז יותר מחמם, אבל כשיש רוחות וגשם הוא לא אפקטיבי. לעומת זאת סופטשל טוב כשיש רוחות אבל תכלס מחמם פחות מפליז. אני מניח שהשאלה צריכה להיות עד כמה יש שם רוחות :)

roirosenthal2

New member
אבל בעיקר חשוב כשיש רוחות

כשאין רוח אין בעיה להיות בטמפרטורות שקרובות ל0 בלי חוסר נוחות גדול (אם לא לח) אבל משב רוח קטנטן ואתה קופא. סופט של לא אוטם לחלוטין מהרוח ואני הייתי לוקח את שניהם או ג'קט פליז דק-בינוני שקל לשים ולהוריד ואת הסופט של שכמעט ולא תופס נפח/משקל. שכבת ביניים לא אומר שצריך רק אחת והיא תספיק, מיקרו פליז לא תמיד יספיק לך. לא הזכרת גטקס אבל זאת אחד הדברים היותר מחממים וכיפיים כשקר

KO74

New member
הבנתי

אם ככה נראה לי שאני אקח את הסופטשל ועוד סווטשירט. כי תמיד אפשר להוסיף שכבה מתחת. לקחת שני מעילים פשוט נראה לי יותר מדי, אבל זה אני כבר אראה כשאארוז. לגבי געטקס, כן כמובן, אני צריך לקנות אחד כזה לא מעפן מכותנה.

roirosenthal2

New member
גם גטקס מכותנה טוב

כותנה לא אומר מעפן, זה שזה לא עולה המון לא אומר שזה לא טוב. הגטקסים שלי מכותנה הם ההכי מחממים שלי, הסינטטיים טובים אם אני צופה שאני ארטב או שאני בהליכה מאומצת שאזיע בה. ללילה תמיד אעדיף כותנה. לא טיילתי באיזור הזה, אז אין לי מושג מה המזג אוויר שם או מה אתה בדיוק צריך, אבל סווטשירט לא מתאים אם אתה סוחב משהו, רצוי שהוא יהיה אפקטיבי - סווטשירט הוא ללא רוכסן - מה שאומר שיותר כאב ראש לשים ולהוריד אותו. אתה גם תאלץ לשים ולהוריד אותו יותר כי אין ריצרץ שאיתו תוכל לשלוט על כמה איוורור אתה רוצה אם טיפה התחממת. פליז מספק יחס מצויין של חום למשקל, למעט נושא עצירת הרוח, לכן ג'קט פליז תמיד עדיף על סווטשירט בטיול תרמילאים מכל זווית שרק תסתכל על זה.

natyh

New member
כנראה שלא הבנת את הרמז העדן ....

אז פטיש 5 ק"ג יעזור ..... ? עוצמת הרוחות שם בתקופה זו 80-140 קמ"ש מדוד לא מגזים ! הייתי שם בפארק הטורס דל פיינה עד ה 21 במאי ! שהיתי באזורים הללו חודשים . בקיצור שום דבר ממה שככתבת או ניסו לדחוף לך בחנות לא מתאים . אתה צריך מעיל פוך קלאסי ושכמיה נגד גשם : שכמיה ניתן לקנות שם . ואם כבר הגעת לפורום של אנשים שהיו התנסו ומכירים אז למה אתה מתעקש ללמד אותנו ? אם אתה רוצה לשאול שאל , אל תלמד .
בקיצור לא ביגוד טרמי לא פליז ולא סיפורים . רק פוך !

KO74

New member
לא מנסה ללמד

ביגוד טרמי לא מתיימר לחמם, אלא לנדף זעה על מעיך פוך לא שמעתי בהקשר הזה, הוא מתאים גם לפעילות כגון טרקים?

treksale

New member
חברים למעשה יש כמה סוגי פתרונות

ישנה אפשרות של חולצה תרמית פקטור אחד ישירות על הגוף לנידוף זיעה והגנה על הגוף מעלייה חולצה תרמית פקטור 2 חולצה שתפקידה ליצור בידוד גבוהה תוך כדי נידוף זיעה שכבה שלישית יש מגוון סוגי מעילים לא חייב להיות פוך אלא מעיל שיהיה אטום למים ולרוח ובעל רמת בידוד גבוהה אופציה נוספת היא שהשכבה השלישית תהיה פליז + מעיל גשם אופציה שלישית חולצת פליז עבה וסופטשל אטום למים ורוח הכל שאלה של משקל תקציב ונוחות נכון שזה שכתוב כותנה זה לא אומר שזה לא טוב מה שבטוח שביגוד תרמי איכותי מתאים יותר לתנאי השטח מאשר כותנה לביגוד מקצועי איכויות שלא נמדדות רק "בחימום " כפי שנכתב פה כאשר למעשה מדובר בבידוד (חולצה תרמית היא לא טוסטר ) אלא בפרמטרים נוספים למעשה רוב החולצות התרמיות מורכבות מכמה מרכיבים קולמקס - לנידוף זיעה פולואמיד- להגנה נגד בקטריות טרמולייט- לבידוד אופטימילי ליקרה - לגמישות

natyh

New member
יעילות מחיר תמורה לכסף

הכי יעיל נוח ונותן מקסימום תמורה לכסף הוא : שיכבה ראשונה גופית כותנה, שיכבה שניה חולצת T כותנה יעיל נוח מנדף יופי הבעיה היחידה זול בחנויות לא מרויחים הרבה ויש כאלו בכל מקום בשפע . שיכבה שלישית חולצת שארוואל כותנה עולה בסביבות דולרים בודדים . שיכבה רביעית סוודר מצמר אלפקה או וויקוניה הכי טוב הכי זול ומדובר במוצר מקומי . שיכבה חמישית מעיל פוך או סקי . זהו . הכי יעיל הכי זול והי שינסה למכור לכם משהו אחר נא לבדוק האם הגיע למחנה הבסיס של האלפא מאיו או למעבר ההרים טרונג לה שניהם בגובה 5400 עם הציוד שאליו הוא ממליץ ? האם טייל בטורס דל פיינה בסביבות מאי סוף מאי ? חברים יחסית להשקעה שלכם בציוד כלומר בזמן ובדיבור על ציוד בללמוד את הדברים החשובים קרי בלימוד המקום שאתם נוסעים אליו אתם לא משקיעים מספיק . אתם מגיעים עם הנחות שגויות ושוכחים כי מוכרים בחנויות הם בעלי אינטרס למכור ולא מהם לומדים על הנסיעה . ואחר כך אתם מגיעים לפורום ושואלים שאלות בהנחה שמה שאמרו לכם בחנויות נכון. אז זהו שלא .
.

KO74

New member
צמר ופוך בכלל לא זולים

קניתי מיקרו פליז ב 80 שקל, זו לא עשיקה בכלל.
גם מעיל פליז מי שמחפש במקומות המתאימים מוצא מעיל מעולה ב- 200 שקל (עודפים / אאוטדור) אין צורך להתפנק במותגי יוקרה שכל מה שהם נותנים זה עוד כיס וגימור יותר מלוטש.

natyh

New member
אם כך אז :

מדוע כל המבקרים במלון הזאב בלה פאז כבר לאחר יום מחומשים במיטב הביגוד של מתילדה ....

KO74

New member
בוליביה זה משהו אחר

אם הייתי מתחיל שם או בפרו כנראה הייתי קונה שם ציוד
אבל אני מתחיל בפטגוניה בתקופה שהיא סוף הקיץ תחילת הסתיו

natyh

New member
ציטוט

יי

אני טס לשלושה חודשים בארגנצ'ילה, בוליביה, פרו
אני אהיה בפטגוניה בתקופה לא אידיאלית - תחילת אפריל, שזה תחילת הסתיו.

יש לי כבר סופטשל, ויש לי מעיל גשם,
השאלה היא אם כדאי לי לקנות פליז וללכת איתו במקום הסופטשל, או לקחת את הסופטשל ואם הוא לא מחמם מספיק להוסיף שכבה מתחת."

בוליביה פרו שווים שלושה חודשי טיול לפחות .
אך אתה מעוניין להתחיל טיול דוקא בפטגוניה בתקופה לא מתאימה .

המלצתי רד מזה .

מטיילים ביבשת לפי העונה כי מחוץ לעונה קשה למטייל מתחיל לטייל לבד מכל מיני סיבות לוגיסטיות
ואחרות .

העונה מתאימה לבוליביה ופרו .

לא לפטגוניה .

בהצלחה .

למעלה