התלבטות לגבי מי שפיר

התלבטות לגבי מי שפיר

בוקר טוב בנות ושבת שלום,
אני מאוד מתלבטת לגבי ביצוע מי שפיר ואשמח ליעוצכן. הריתי לאחר 9 טיפולי IVF+PGD בשל רקע גנטי שלי ולאחר דרך ארוכה של מס' שנים עד להיריון המיוחל.
ביום שני אמורה לבצע את הבדיקה. אני מאוד חוששת מהבדיקה עצמה, ומהשלכות חלילה שיכולות להתרחש. בעלי מאוד תומך בביצוע הבדיקה, בגלל הרקע הגנטי של שנינו (בעית שמיעה ובעיות אורטופדיות), וכן בגלל גילי, 38 שנים.
אני ממש אובדת עצות, מנסה להתחבר לאינטואציה, שאומרת לי לא לבצע את הבדיקה, אבל זו תחושה מאוד גבולית כי אני מאוד פוחדת. הרופא שאמור לבצע את הבדיקה הוא הרופא שלי , אני סומכת עליו במאת האחוזים.
אשמח ליעוצכן.

היא321

New member
רק בגלל הגיל הייתי עושה

האם בגיקת ניפט וחברותיהן לא יכולות לתת את אותו המענה?

לא, בודקות מס' מצומצם של תסמונות וכרומוזומים

מה גם שהן בדיקות סקר ולא אבחנתיות כבדיקת מי שפיר.

מאמינה מאד בחשיבות הבדיקה, מניסיון

גם אני בוגרת PGD ועשיתי את הבדיקה למרות גיל יחסית צעיר, שקיפות וסקירה מושלמים.
לצערי הרב גילינו תסמונת (לא תורשתית) שגרמה לנו להפסיק את ההיריון. לא היו שום סימנים מקדימים. המחלות בגינן עשינו PGD כצפוי יצאו שלילי.
אני לא כותבת את זה כדי להפחיד או להלחיץ, אלא כדי שאנשים ידעו שלא תמיד יש רמזים לפני. בהריון הבא (נו, שיגיע כבר!) אני כבר אוסיף כסף שחלק מהתשובות יגיעו תוך 48 שעות.
עם כל הכאב שבהפלה אחרי מסע כזה ארוך, הבדיקה הזו הצילה לנו את החיים.
את מוזמנת לדבר איתי בפרטי אם את רוצה.

צומבה1

New member
מצטערת לשמוע על האובדן ומאחלת לך שיגיע הריון תקין במהרה ..

אפשר לשאול אם גיליתם את התסמונת בציפ או במי שפיר סטנדרטי ? האם זו תסמונת שגם בסקירות עתידיות לא ניתן היה לעלות עליה ?

תשובות

התשובה הגיעה בצ'יפ, אבל רק בגלל שהתוצאות מגיעות לפני מי שפיר רגיל. אם היינו עושים רק מי שפיר היינו מגלים שם.
אכן גם בסקירה מאוחרת לא היו מגלים...

צומבה1

New member
אני היתי מתייעצת עם גנטיקאי תותח

אני בגיל 36 התייעצתי ובעקבות ייעוץ והמלצות לא בצעתי מי שפיר. כמובן שאצל כל אחת יש מקרה אחר ורקע אחר. לדעתי כל תקבלי תשובה הרבה יותר מבוססת שתקל עליך קבלת ההחלטה. לא פשוט. מאחלת רק טוב בכל מה שתבחרי.

טלי963

New member
מספרת על עצמי

אני מאוד בעד הבדיקה בשילוב ציפ.
בהריון ראשון בגיל 27 הכל היה טוב ועשיתי (אז היה מי שפיר ללא ציפ) התוצאות חזרו תקינות.
עכשיו בגיל 34 ואחרי כמה טיפולי IVF בלי שום אינדיקציה (אפילו תוצאות של חלבון עוברי היו הרבה יותר טובות ממה שהיה בגיל 27) עשיתי ביחד עם ציפ.
ציפ חזר תקין, כולי רגועה ושמחה. ואחרי כמה ימים התקשרו להגיד שבמי שפיר גילו טרנסלוקציה מאוזנת (לא ניתן לגלות בציפ). עשו לשנינו קריוטיפ והסתבר שזה מורש מבעלי.
אז בגלל שעשינו מי שפיר אנחנו יודעים עכשיו שיש במשפחה טרנסלוקציה, גם אחים של בעלי צריכים להיבדק, וזה גם אולי יכול להסביר את הקשיים בכניסה להריון ואת ההפלה שהיתה.
אני שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שלדעתו כל אישה צריכה לעבור מי שפיר+ציפ גנטי. הנימוק שלו : הגבול שנקבע להמלצת מי שפיר 1:380. לפי הידע שהסתבר ציפ גנטי אצל נשים שעשו את הבדיקה ללא אינדיקציה יוצא לא תקין 1:350 (אני קראתי באינטרנט שאפילו 1:200), אז לפי זה אוטומטי כל אישה צריכה להישלח לציפ גנטי.
אבל בסופו של דבר זאת החלטה שלך ושל בן זוגך.
שיהיה המון בהצלחה.

למעלה