התלבטות לגבי חופשה

tomz2211

New member
התלבטות לגבי חופשה

אהלן,

אנחנו 4 חברים, צעירים, מחפשים לצאת לחופשה בפסח - כנראה בשבוע של ה6.4-13.4
הייתי מעוניין לשמוע המלצות לגבי אתרים שבתקופה הזאת עדיין יהיה בהם שלג, ויהיה אפשר לגלוש כמו שצריך.
כמו כן אשמח לשמוע על מקומות עם קצת אטרקציות לשעות הערב.
התקציב המתוכנן הוא באיזור ה1000-1200 יורו.

תודה!

marceloros

Member
מנהל
אי אפשר לדעת

חם לאחרונה באירופה.
בעיקרון הכתובת לבילויים היא בעיקר אוסטריה.
בעיקרון הכתובת לחופשה כזו מאוחרת הם אתרים גבוהים עם קרחון.

tomz2211

New member
קיבלתי הצעה מסקי דיל - ואל טורנס

הצעה (אומנם טיפה מעל התקציב) לשבוע בואל טורנס בטענה ששם שלג לא חסר גם בתקופה הזאת, מפאת גובה האתר, וגם בילויים לשעות הערב יש.
מה דעתכם?

בנוסף, מכיוון שהמחיר דיי גבוה, הוצע לנו לוותר על ארוחות הערב והבוקר ולהכין לעצמו אוכל\לאכול בחוץ, חשוב לציין שהמגורים הם בתור דירת סטודיו עם מטבחון, והדבר יחסוך לנו 170 יורו לבן אדם,
השאלה אם במחיר נמוך מזה נוכל להאכיל את עצמנו עצמאית.
אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו בדבר.

תודה!

marceloros

Member
מנהל
ואל טורן נשמע טוב

כתבו פה לא מזמן בפורום שיחסית לצרפת גם יש שם חיי לילה.
הייתי אבל רק גלשתי שם סקי ובינואר, לא הסתובבתי בעיירה ובטח לא בלילה.

יש לי רק בעיה עם הדיל.
זה סוף עונה, אמור להיות ממש זול בדירת סטודיו בלי ארוחות.
נראה לי שבארגון עצמאי אפשר יהיה לארגן חופשה עד התקציב.

tomz2211

New member
אשמח לטיפים

לפי הסוכן מסקי דיל - הסיבה למחירים הם שכל הטיסות כמעט מלאות - אנשים בורחים לעשות את הסדר בחול\חופשת פסח.

אשמח לטיפים להרכבת חבילה בצורה עצמאית, תודה!

marceloros

Member
מנהל
אהה פסח, בעניין הזה הוא צודק

טיסות יהיו יקרות יותר, אפשר לבדוק, אולי שי זמנים שלא (באמצע הסדר...)

טיפים כלליים:
- לבחור אתר (יש לך למשל ואל טורן)
- למצוא טיסה
- אתם 4 אז רכב מוזיל עלויות לבודד, תבדוק בעיות עם השכרה לצעירים. גג יש העברות.
- תיכנס לאנטר (אתר אינטרנט) של ואל תורן וצור קשר דרכו עם מלוני דירות. יתנו לך הצעות. שים לב אולי יש הצעות מפתות באתר דוגמת הנחת סקי פס או בדיור (בגלל סוף העונה)

זהו יש יעד, טיסות, העברות ולינה.
נשאר לבדוק השכרת ציוד (שוב דרך האניטרנט שלהם) וסקי פס קונים במקום.

חשב עלויות ותראה אם משתלם לבד או דיל.

הערה אחרונה: למעוז הסוכן מהפורום פנית?
אולי יש לו גם דיל במחיר הוגן כמו זה לססטרייאר שמתפרסם קצת אחורה.

נפתלי99

New member
ססטרייר זול, אבל השלג כמעט נגמר

מרסלו צודק שהדיל בססטרייר זול, אבל מהתכתבות במייל עם זוג חברים שנמצא שם השבוע, אז מצב השלג שם די על הפנים.
מתחת לגובה מסויים גולשים על הדשא, וגם במסלולים הגבוהים לא משהו, וזה אחרי שירדו שם כמה סנטימטרים בודדים בתחילת השבוע.

בשבילם זו פעם שנייה באתר, אבל אמרו שלפני שנתיים באותו תאריך בערך היה מלא שלג.
הם נוסעים לכמה אתרים מרוחקים יותר באוטו כדי לגלוש, והבנתי שמחר בכלל יוותרו על הגלישה ויטיילו.

Paz Levy

New member
ססטרייר היום

השלג בססטרייר סביר וגולשים בכל האתר ..כל המסלולים פתוחים ..
אתמול אפילו נערכה תחרות גלישה של המשטרה האיזורית ..
בתחילת השבוע גלשתי באופפיסטים והיה חלק .

חסר שלג בעיקר באיזורים של סאן סיקריו ,שם באמת יש שלג רק במסלולים .. אבל זה רק מגובה שנמוך
מ1800 מטר .

orzilca

New member
האכלה עצמית

עשיתי את זה בטין

שמע זה לא מדע מדוייק אבל זה צריך לצאת יותר זול
אם אתם 4 אנשים נגיד 100 יורו לבנאדם אמורים לכסות שבוע שלם

בעיה עם אחת עם סידור כזה היא שמישהו צריך לבשל
בבוקר אין לך עצבים לקום לבשל
בערב אתה נופל מהרגליים :)
אבל זה אפשרי וזה לא נורא כל כך..

elotan

Member
צריך גם לשטוף סירים וכלים מלוכלכים

אחלה חופשה.................
כמו כן - הציעו לכם הצעה קצת יותר יקרה מ 1200 יורו לחופשה באמצע אפריל (במלון דירות עוד) - יש הצעות במחיר הזה לקלאב גם באמצע פברואר. הצעה ממש ממש לא אטרקטיבית.

alonaski

New member
ארוחת בוקר להכין בעצמכם - זה שטויות.

בקטנה!

אבל ארוחת ערב חמה ומזינה של סוף היום... אני הייתי הולכת על בחירה של - מישהו אחר שיכין וידאג לי לזה...
או שהייתי מתקצבת ארוחת ערב במסעדה או ארוחת ערב של המלון.

קח בחשבון, שמלבד שתהיו עייפים בסוף היום... לא בטוח שיהיה לכם שם את התנור ושאר העזרים להכין כל מיני מנות חמות ומזינות וגם לקנות את הפרודוקטים כדי לתפעל מסעדת-שף בצימר - לוקח מלא זמן - להבין מה בדיוק מסתתר באריזות במקרר בסופרמרקט שהכיתוב עליהן הוא בצרפתית...
לי זה גוזל המווווווןןןןןןןן זמן.

וגם - כל הצימר יסריח מבישולים ועם הריח הזה תלכו לישון (הצימר מן הסתם יהיה סגור הרמטית בגלל החימום).

kubeb2112

New member
לגבי בישול עצמי

אני הייתי בואל טורן השנה ולקחנו דירת סטודיו עם מטבח מאובזר למשעי.
בישלנו לעצמנו בערב (למעט פעמיים) הכנו בבוקר ארוחת בוקר וסנדוויצים לארוחת צהריים בשטח.
מצורף קובץ של מעקב ההוצאות שלי. אנחנו היינו שניים.
קח בחשבון שגם אם אתה לוקח חצי פנסיון, אז גם ארוחת צהריים תצטרך לשלם והמינימום זה 10 יורו ליום כשהממוצע זה 16 לארוחת צהריים טובה.
בקובץ מופיעים גם כמובן כל ההוצאות כולל בירות בילויים וכיו"ב.
אנחנו קנינו בANNECY בסופרמרקט גדול של CARREFOUR בעלות 100 יורו. הספיק לנו לכל השבוע למעט בגט שקנינו פעם ביומיים באתר.

ninja9

New member
ממליץ לך לנסות לשנות תאריכים

התאריכים הספציפיים האלו מאוד יקרים בטיסות. אם תזוז כ-3 ימים קדימה או אחורה - תוזיל לפחות 200 יורו בעלויות.
לדעתי את היכול לקבל דיל בכ-1200 יורו למלון עם חצי פנסיון, כולל סקי פס והעברות ולא כולל ציוד.
2 אנקדותות - עיניין של פרספקטיבה:
1. אני תמיד מעדיף שיסיעו אותי מאשר שאצטרך להסיע את עצמי, אולי להתבלבל בדרכים, אולי להקלע לסופות שלגים, להתחיל להרכיב שרשראות בגלגלים (לא צמיד כלולות במחיר ההשכרה של הרכב - וזו עוד הוצאה של 50-100 יורו), דלק וחניה אולי..
כמובן שאם אתם 4 זה יוזיל קצת עלויות (הסעות לארבעתכם הלוך וחזור אמורות לעלות כ-500-550 יורו) - את זה תשווה למחיר השכרת הרכב פלוס דלק פלוס תשלום עבור חניה.
2. לרוב אנו יוצאים לחופשת סקי פעם בשנה. לגעתי שווה להתאמץ מעט יותר - גם במידה ויעלה 1000 ש"ח יותר, ולקבל חבילת חופשה מושלמת, כולל מזון שיפוצץ אותך, אבל לא תצטרך להשקיע בזה זמן בעצמך>> הרי זו המטרה של חופשה - להינות ולנוח.
זו כמובן רק דעתי וזה נתון למצבו הכלכלי של כל אדם (לפעמים גם 300 ש"ח עושים הבדל).
מהכרותי את צרפת - אני חושב שאוכל לעזור לך בבניית דיל מוצלח ומשתלם. אם חיי לילה יכולים לרדת לתחתית סדר העדיפויות - הייתי ממליץ לך ללכת דווקא לטין (בגלל הקרחון). אבל אני לא חושב שואל טורנס יורדת מטין ברמת השלג שלה השנה.
צור איתי קשר ישירות אם תצטרך עזרה נוספת
[email protected]
שאולי

eitaniz

New member
אולי שווה לך לבדוק גם את זולדן - אוסטריה

זה אתר גבוה (אחד הגבוהים ביותר באוסטריה) עם קרחון, אחלה מסלולים וחיי לילה פשוט מעולים!
לא יודע מה מצב השלג שם, אבל אתה יכול לבדוק באתר הרשמי שלהם.
בשנה שעברה, עם תכנון מראש, לא עברנו את ה 1000 יורו (לא כולל ציוד ולא כולל הדרכה) ולא חסכנו באוכל ואלכוהול...
נסענו באותו הרכב, 4 חברים עם ציוד מלא, מה שהעלה מאוד את מחיר הרכב, כי לקחנו רכב ל 7, אז אם אין לכם ציוד, זה אמור להתקזז עם עלות ההשכרה, פחות או יותר...

אם אתם בקטע של סקי מים - הכנרת כמעט מלאה...

ואם בקטע של סקי שלג - חכו לשנה הבאה
לפחות כרגע חם באירופה וכל הדיווחים שמגיעים ממי שגולש שם
ושמעתי / קראתי לא מעט כאלו השבוע , מדווחים על סלאש
ושלג גרוע במיוחד.
חבל על הכסף (למרות שמעוז ישמח לשלוח אתכם לססטרייר ב 999 אירו...)
אני קיבלתי הצעה מטין לפסח שמה שרואים עליה זה גולשת בביקיני
וזה אתר גבוה יחסית...

eran_le

New member
1000 יורו ריאלי באוסטריה, בלי לחסוך בחופשה

בכל אתר יש היצע גדול של חדרים מקסימים, כולל ארוחת בוקר וניקיון יומי (כמו מלון) ב 25 יורו ללילה ואף פחות, במיוחד אם אתה אם רכב וישן במרחק כמה דקות מחוץ לעיירה.

אני לא חוסך בארוחות או בשום דבר בחופשה, ועדיין בד"כ הכל כולל הכל עם חדר כנ"ל יוצא לי בסביבות 1000-1200. בצרפת בד"כ יוצא לי יותר. זה כולל גם דברים משונים כמו סקי לילה וכניסות לספא, לפעמים ספא מדהים אפילו (ולא כדי לראות אוסטריות בסאונה
)

התקופה שאתה נוסע אמורה להיות זולה (תלוי כמובן בטיסות). יצא לי לקחת מלון 3* עם ספא, ולא עבר את ה 1000 יורו.
להצעות כדוגמת סקי דיל אל תשכח להוסיף ציוד, ארוחות ועוד.

מבחינת אתר, ממליץ על אישגיל, סנט אנטון וזולדן. אם השלג ישתפר ותראה שהולך להיות קר יותר (כרגע חם שם!), אתה יכול לאתרים יותר נמוכים כמו מאיירהופן או סקיוולט, כי יעלה גם עוד פחות.

למעלה