התלבטות לגבי חברה

יעלי2

New member
התלבטות לגבי חברה

יש לי חברה מהתיכון. כמו רובכן (אני מניחה) אנחנו שומרות על קשר על חברות קרובות ולא מוסיפות לחיינו העמוסים חברים חדשים כל יום. זו חברה שאנחנו מכירות ובקשר טוב כבר הרבה שנים. לאורך הדרך הקשר נשמר אם כי לא תמיד באותה תדירות. לפני כשלושה חודשים היא התחתנה בספונטניות עם בן זוגה (אותו אני ובעלי מסמפטים ומסתדרים מצוין). היא צלצלה משדה התעופה והודיעה לי שהם בדרך לקפריסין להתחתן. בתכנון מסיבת חתונה לא גרנדיוזית. למה אני מספרת את הפרט הזה? הפעם האחרונה שדברתי איתה איתה לפני כחודשיים. אחר כך צלצלתי פעמיים ויצא לי לדבר עם בעלה הטרי. בשיחה ספרתי לו שהצלחנו לקנות דירה והוא "חלב" אותי את כל השאלות המתבקשות שהייתי מוכנה ומצפה לשמוע ממנה. זה שקנינו לא היתה הפתעה כי אני ספרתי לה הרבה קודם שאנחנו מחפשים. בכל אופן הקשר נותק מהשיחה ההיא עם בעלה. סכמתי איתו שהיא תחזור אלי וכלום. לא טלפון, לא הודעה במענה הקולי בנייד או בבית. אתמול היתה לה יומולדת. צלצלתי ברגשות מעורבים והשארתי לה הודעה בשעות היום עם מזל טוב. אני חושבת שאפשר היה להרגיש בקולי שאני מרגישה מוזר כלפיה. בשורה התחתונה: 1) אין לי כוונה לקיים איתה קשר הדוק ואינטנסיבי וגם לה זה נוח. 2) גם אם יש לה שגעונות, זה לא יפה להתנהג ככה. 3) אולי קרה לה משהו (
). 4) השערה נוספת לא סבירה-אולי כמו התרגיל שהיא עשתה לי ולכולנו שהודיעה משדה התעופה שהם נוסעים להתחתן, אולי היא בהריון ומחכה להיות בחודש שביעי להודיע לי
בקיצור, זה "קצת" מפריע לי. מה לעשות?

יעלי2

New member
עוד פרט אחד

ציינתי שהם התחתנו כי בגלל שהיא אמרה שהם מתכננים מסיבה לא הבאנו להם מתנה או שיק. כשתהיה מסיבה הם יקבלו (ואם לא תהיה כזו באופק-גם אז נביא). לדעתכם זה קשור להתנהגותה?

Hadar p

New member
אני תמיד אומרת שלכל דבר יש סיבה

מוצדקת או לא! בכל מקרה שווה לחכות לפעם הבאה שהיא תתקשר (אני חושבת שזה יהיה בקרוב כי היא בטח שמעה את ההודעה מאתמול...) ואז כשתדברו תצאי להפגש באיזה בית קפה לכבוד יום ההולדת שלה....ותנסי להבין מה קרה! אם תביני שאין לה כל כוונה לקיים קשר הדוק או כל דבר בסגנון.....אז פשוט תתרחקי ותתנתקי לאט לאט (אני בטחה שזה מפריעה לך במובן מסוים)

אתי@

New member
אני אענה לך

כמו שאת תמיד עונה לכולן
צריך לדבר כדי ללבן ענינים, או לפחות כדי להבין מה קרה. ייתכן שהתוצאה של השיחה תהיה שתחזרו להיות חברות, ייתכן שהתוצאה תהיה ניתוק קשר. אבל לפחות לא תחיי ב"ערפל"... בהצלחה ואל תקחי ללב

צוקה

New member
אני מסכימה עם אתי ../images/Emo45.gif (פעם שנייה

היום) אני חושבת שרק באמצעות שיחה קרובה "מלב אל לב" תוכלו לברר מה המצב (מה המצב אחותי? - לא לשים לה, טיפה התחרפנתי
) דבר נוסף שאת צריכה להבין, ולי לקח המון זמן לקלוט את זה, יש חברויות שמתאימות לתקופות מסויימות ואח"כ הן כבר פחות רלוונטיות (אני לא יודעת אם זה המילה המדוייקת לתאר זאת...) למשל, לי הייתה חברה מאוד מאוד טובה והכרנו בצבא, לאורך כל השנים היו לי חברים (as boy friends) ולא כמעט ולא, ואולי הייתה קנאה סמויה (כלפי חוץ הכל היה פגז
), בכל מקרה אחרי שהתחתנתי (והיא כמובן הייתה) היא פשוט ניתקה איתי קשר לחלוטין
, לא עזרו כל הטלפונים אליה (תמיד ענה מענה קולי) - ניתוק טוטאלי. לקח לי המון זמן לעכל את העובדה שהבחורה פשוט לא רוצה שום קשר איתי
אבל היא פשוט לא רוצה
להכריח אותה

לכל אחד יש תקופות כאלו

שאין ךו זמן לאחרים. יכול להיות שזה בכלל לא קשור בך. אולי יש בעיה בבית ואת לא יודעת? אולי "הבריחה" שלהם להתחתן יצרה בלגן? אולי זה בכלל משהו חיובי היא פשוט עסוקה עם בעלה...
אולי היא באמת נעלבה. אולי היו לה המון דברים על הראש והיא פשוט לא הגיעה להרים טלפון (הרי גם לפני זה לא דיברתן יום יום). לכן לא הייתי ממהרת לקפוץ למסקנות והייתי מרימה שוב טלפון. בלי כעס, רק לשמוע מה יש לה להגיד.

באמת לא נעים אבל ...

אולי זה סתם הרגשה שלך בגלל שלך יש יותר זמן או רצון ועליה עוברת תקופה אחרת לחוצה ... בכל מקרה אי אפשר לדעת עד שלא תלבנו עניינים. בכל מקרה אני מציאה שכל תדברו ותנסו לסדר עניינים, תסבירי לה איך את מרגישה וכו´ ותראי מאיפה זה נובע. אורלי

יעלי2

New member
אורלי-זה לא לא נעים (לי) זה

הרגשה מוזרה. היא לא אחת שאם תרצה לנתק קשר זה יהיה לי לא נעים.

בגלל שזה לא נעים אבל את רוצה לשמור

על קשר (אחרת לא היית חושבת על זה כל כך הרבה, לא) גם לי פעם היה כזה סיפור עם חברה ובסוף הסתבר שעבר עליה משהו בריאותי שבגלל זה היא התנתקה רק שאני כל כך הרגשתי לא נעים לדבר איתה על זה שכבר היה מאוחר והקשר נותק לכמה שנים, בכל זאת הזמנתי אותה לחתונה וגם פגשתי אותה כמה פעמים, ואני יכולה להגיד לך ב- 100 % שלשנינו חסר הקשר והיום אף אחת לא עושה את הצעד כי היא יודעת שהכדור היה אצלה אבל עברו כבר כמה שנים ואני כי לא נעים לדבר על זה ולהידחף. ניסינו היום להמשיך כאילו מחדש אבל זה לא אותו דבר אחרי כל כך הרבה זמן זה לא הולך. אנייכולה להגיד לך יהיה לכם שיחה לא נעימה ותיצאו עם הרגשות לא נעימות אבל אחרי שבוע שבועיים תחדשו את הקשר - ולדעתי זה יהיה שוה את זה. כי לפי מה שהבנתי זה חברה טובה שלך. אורלי

shelycat

New member
האמת.....

האמת אני חושבת שתחושת הבטן שלך נכונה ואת לא צריכה לעשות כלום, עשית את המקסימום וכרגע הכדור במגרש שלה והיא יודעת את זה, היא יודעת שהתקשרת והיא גם יודעת איך ליצור איתך קשר מה שלא יהיה לדעתי עשית את המקסימום ואין ממש תועלת בשיחה איתה שסביר ותהיה כפויה אם בכלל אפשרית כי כרגע ככל הנראה היא מתחמקת ממך, אם היא תיצור קשר חזרה אז אולי תהיה האפשרות לברר מה באמת היה שם אבל עד אז הייתי עוזבת את העיניין בשקט ונותנת לה את הספייס שלה, בחברות לא צריך להיות מצב שבו אחד מרגיש שהוא רודף אחרי השני, אם באמת היא רוצה בחברותך היא תחזור ואז גם יתברר לך מה ככל הנראה קרה ואם לא-אז לא.

יעלי2

New member
חשבתי לעצמי

נכון שצריך "לדבר על זה", אבל פעם בעבר שאלתי אותה וקבלתי תשובה של אני נותנת מה שיש. אני לא מבקשת בכלל ובטח לא צריכה הרבה, אנחנו גם לא נפגשים בימי שישי בדר"כ אלא לעתים רחוקות, אבל להיעלם זה לא לענין. בעיקרון כמו שאתי@ אמרה צריך לדבר, אבל אני לא מתכוונת לרדוף אחריה. אני פשוט מוטרדת שאולי קרה לה משהו (כי עבר פרק זמן לא סביר) ולא רוצה להראות מטופשת אם אתקשר לברר את זה ולא קרה דבר. אני גם מאוד עסוקה וקרובה לחברות וחברים אחרים, אבל בגלל שלא היתה שום סיבה נראית לעין-אני לא רוצה לנתק קשר לחלוטין. חשבתי שאולי היא ציפתה למתנת חתונה או דבר כזה, וגם אמרה שבארוחה משפחתית חלק מקרוביה הביאו מתנות למרות שזו לא היתה מסיבת חתונה, אז אנחנו מחכים. בקיצור, לא רוצה-לא צריך, אבל אם כן, למה לא להראות סימן? אפילו בעלי שאל אם היא לא צלצלה אחרי שהשארתי לה הודעה ליומולדת וזה הפתיע גם אותי (שהוא שאל). אני פשוט יעזוב את זה ואם היא תתקשר, נדבר. אם לא-לא. נראה לי, אבל זה ברגשות מעורבים.

יעל זה ניראה ברור שכל העניין מפריע

לך אז אני הייתי הולכת גם על השיטה של אתי@ וגם על השיטה של שליקאט הייתי מנסה להראות לה שאני מעוניינת בשיחה כלומר להשאיר הודעה ולמסור לה שהיית מעוניית להפגש כי את נורא רוצה לדבר או משהוא בסיגנון אם היא חוזרת אלייך סבבה ואם לא אז באמת שעשית את כל מה שניתן ואין צורך לרדוף אנשים. בסופו של דבר זה ההפסד שלה.

רחלילי

New member
מחשבות

יכול להיות שקרה משהו. אני מכירה את זה כי אני בדרך כלל בצד השני אני זו שלא מחזירה טלפונים וכשקשה לי אני פשוט מתנתקת ואפילו רוצה שיניחו לי. לכי תדעי מה קרה ה. השאלה אם היא כזו שמתנקת כדרך קבועה או שאולי היא פשוט לא קיבלה את ההודעה שלך? ועוד משהו ששווה לך לבדוק עם עצמך זה אז מה אםהיא בהריון ורוצה לחכות לחודש שביעי זה עניין שלה המון נשים פוחודת מעין הרע. אני מכירה מישהי שבאמת סיפרה רק בחודש שביעי וזה היה ממש חולני כיבאו לבקרה בביה"ח וכאלה והיא לא סיפרה למה היא מאושפז. אז זה העליב אתמי שלא ידע אבל תכלס זה לא מרוע זה מחולשה, אנשים באמת חוששים מעין הרע וזו זכותם לדעתי כשמדובר בהריון. יש לי המון תרחישים בראש מה יכול היה לקרות לה אבל זה לא העניין. אני הייתי עושה ככה: מתקשרת כשהיא לא בבית ומשאירה לה הודעה במשיבון או אפילו מכתב קטן שבו את אומרת שאת דואגת לה רוצה להיות בשבילה אם היא צריכה משהו ורוצה להיות בקשר וחוששת שאולי זה לא נוח לה. הייתי כותבת לה שכשהיא תרצה היא מוזמנת לפנות אליך, וזהו.

יעלי2

New member
היא מתנתקת סידרתית ../images/Emo6.gif הריון זו באמ

באמת האפשרות האחרונה. אני לא מסווגת אותה כבעלת אמונות תפלות אבל אי אפשר לדעת...

רחלילי

New member
אם כך יתכן וקורה לה משהו

ואז אני יותר מחוזקת במה שהצעתי לך. זה לפחות מה שלי מתאים כשאני מתנתקת. עוזר לי גם שהחברים הוותיקים מכבדים, מציעים את עצמם אך לא לוחצים ויודעים שנשאר חברים גם אם כמה שבועות אני אהיה מרוחקת. מחלקם זה ריחוק לחודשים תלוי בקרבה. ולגבי הריון תראי זה יכול להוציא מאנשים דברים שלא האמתנ עליהם כי זה באמת לא מצב רגיל והגיוני. לא הייתי שופטת אותה על כך. לדעתי מה שחשוב כעת זה כמה זה מפריע לך האם היא חסרה בחייך וכאלה. לי היתה חברה שלאט לאט נעלמה מחיי במשך 6-7 שנים לאט לאט שמתי לב שכל כמה חודשים אני זו שמרימה טלפון והיא תמיד עסוקה. השיא היה שהיא התחתנה ולא הזמינה אותי זה מה שסתם גולל על הכל. הבנתי כמה לא הייתי חשובה לה מצד שני היא מאד חסרה לי. מאד מאד. רק אחרי שנים הבנתי שאולי היא לא יכלה לשמור איתי על קשר לאחר שיצאה עם אחי (המחונן, השווה, המוצלח חה חה חה) ואולי זה מה שעשה קשה כי באמת מאז היא התחילה להתנתק. עבורי זה מה שמסביר למרות שמעולם לא בררתי איתה אם זו סיבה. אם החברה מאד חשובה לך תנסי לברר ואם לא אני אישית הייתי ממשיכה הלאה עם חיי.

למעלה