התלבטות לגבי גן

אורה4

New member
התלבטות לגבי גן

בני בן ארבע וחצי ומשולב עם סייעת בגן עירוני רגיל. הגננת מצהירה שהיא תומכת בשילוב , אבל בשטח היא לא עושה הרבה למענו. הסייעת הקבועה משתדלת מאד ותורמת המון. יש גננת מחליפה שמגיעה פעם בשבוע שיש לה רקע בחינוך מיוחד וכשהיא נמצאת התפקוד של בני עולה פלאים. בני התרגל לילדים בגן ויש לו אחד או שניים ילדים שיוצר איתם תקשורת . אני נורא מתלבטת אם להשאיר אותו בגן הנוכחי או להעביר אותו לגן אחר שם יש גננת שהוא לא מכיר אבל יש לה גם רקע בחינוך מיוחד שנראה לי שיכולה לתרום לו יותר. מצד שני בגן החדש הוא לא מכיר אף אחד והילדים שם בשנה הבאה יהיו בשנה שניה בגן כך שהם מגובשים. התלבטות נוספת היא שיכול להיות ששנה אחרי זה הוא שוב יצטרך לעבור לגן אחר כך שיוצא שהוא מחליף גן כל שנה ,מה שקשה אפילו לילדים רגילים על אחת כמה וכמה לילדים בספקטרום האוטיסטי. אשמח לקבל מכם תגובות בעניין.

שירה

New member
שלום

הי, השאלה איך הוא ביצירת קשרים חברתיים מאוד חשובה כאן. מכיוון שלדעתי, חשוב מאוד שהוא יתקדם כדי ליישר קו -מה מצבו בעניין זה? האם הוא מקבל סיוע בבית? (אפילו מכם ההורים). עד כמה חשובה לכם התקדמותו מבחינה לימודית לעומת חברתית? יש לזכור שאולי הוא ישאר שנת גן נוספת על פני חבריו לגן. בהצלחה בהחלטה.

avneh

New member
אורה, גם אני נאלצתי להחליף

כל שנה גן לילד שלי לצורך השילוב ובכל שנה חששתי שיהיה לו קשה להתרגל לילדים חדשים, אך התברר, לשמחתי, שטעיתי. הדבר החשוב ביותר בשילוב הוא סייעת טובה וגננת טובה שמוכנה לשלב ילדים חריגים בגן שלה וגם יש לה גישה ונשמה. בשנים של הגן, ילדים מסתגלים מאוד מהר זה לזה. ככל שהגיל עולה, כך יותר קשה לילד חדש להשתלב בחברת ילדים שכבר מגובשים. במקרה שלי, הילד למד מהר מאוד את שמות כל הילדים בעל פה, הם קיבלו אותו בטבעיות ושיחקו איתו מההתחלה כאילו הם מכירים אותו שנים. הגננת של אותו גן היתה מדהימה. לא היה לה רקע בחינוך מיוחד אבל היא שמה לעצמה מטרה לשלב בגן שלה ילדים מהגן התקשורתי והשתדלה מאוד לתת לילד שלי תשומת לב והרגשה שהוא חלק מהגן שלה. גם את הסייעת של הבן שלי היא קיבלה בחמימות ונתנה לשניהם מקום של כבוד בגן שלה. לדעתי, את צריכה לשלוח את הילד שלך והסייעת שלו לגן שבו יש גננת שתוכל לתרום לו. אם את רוצה את יכולה להתקשר אלי ל-066-404430 . אני אשמח לדבר איתך.

למעלה