התלבטות לגבי גירושין

gogefen36

New member
התלבטות לגבי גירושין

נשוי כבר 10 שנים + 2 ילדים בני 4-7.

אני ואישתי השותפים הכי טובים, מבחוץ אנחנו המשפחה המושלמת, כמו בסרטים האמריקאיים.
כמעט ואין בבית ריבים משמעותיים, ובאמת אין לנו מילה רעה להגיד האחד על השנייה.

הבעיה היא שהמשיכה מתה.
אוהבים את הבנאדם השני כאדם, כמו שאוהבים חבר או ידיד טוב, מעריכים אותו מאוד, אבל לא אוהבים במובן הרומנטי ולא נמשכים.
כמה שלא ניסינו להחזיר את הזוגיות למסלול, תמיד זה עבד לתקופה קצרה, וזהו.

לאחרונה, גם לי וגם לאישתי היו "מעידות" של פלירטוטים עם אחרים.
שנינו "נתפסנו" די מהר, לפני שהקשר הפך להיות אינטנסיבי מדי.
כשנתפסנו, רבנו לזמן קצר, אבל זה לא הביא אותנו לידי פרידה סופית, אפילו לא קרוב לכך.

חברים טובים הציעו לי פתרון נחמד של "בגידות מהצד", להנות מכל העולמות. עבורי זה פתרון לא טוב, לא אוהב את המקום של בעל בוגד, לא אוהב את ההרגשה שאני מסכן ולא אוהב לשקר.יודגש שהמעידה שלי לא הייתה מתוכננת, מדובר במישהי שהייתי איתה בקשר לפני המון שנים, יצרה איתי קשר, ומשם זה התגלגל. לא רואה את עצמי נכנס לאפליקציות או לאתרי היכרויות ומתחיל עם בחורות באופן אקטיבי.

האם אתם חושבים שהעדר משיכה מינית עם בת הזוג היא סיבה מספיק טובה על מנת לפרק את החבילה?
ברור שהפתרון ה"נכון" וה"הגיוני" הוא להמשיך הלאה ולהישאר בזוגיות, ולא לפרק בית. ברור לי שאין בחוץ מציאות גדולות, ולא בטוח שאהבת חיי החדשה מחכה לי.
אבל מצד שני, אני מרגיש כאילו אני מבזבז את השנים הכי טובות שלי, וכדאי להמשיך ולחיות לפני שיהיה מאוחר מדי.

מה דעתכם?

לא יודעת לגבי אחרים כאן

אבל בעיני, אם תתגרש - תפסיד: גם חברה טובה גם אשת חיק (למרות המשיכה הנמוכה), וגם, לפחות חלקית, את ילדיך, והרבה מהמעמד החברתי-כלכלי שלך.

לדעתי, הפתרון המושלם עבורכם הוא טיפול זוגי או טיפול מיני. מנסיון, טיפול זוגי טוב יכול לעשות מעולה גם למשיכה ולסקס עצמו.

בהצלחה

gogefen36

New member
תודה

מה שאת מציעה זה בהחלט הפתרון ה "נכון" והה"הגיוני".

לצערי הרב, מבחינת הצד השני אין בעיה עם היחסים שלנו, ומי שצריך ללכת לטיפול זה אך ורק אני.

אז לך אתה.

האמת, מקריאת השרשור כולו לי נראה שאתה מחפש פה איזשהו אישור לבגוד בה.
לדעתי אתה בטוח לא טלית שכולה תכלת.
ולדעתי בגדת בה וממש לא "פלירטטת".

אבל ברור שיתכן שאני טועה.

וברצינות, בהנחה שאני טועה וכל הרושם שלי שגוי - רוץ מהר לטיפול אפילו לבדך.
נשים תמיד -תמיד-תמיד!!!! רוצות וזקוקות לחיבה הכוללת בתוכה חיבוקים. וגם נשים אוהבות סקס כשהוא נעשה בצורה הנכונה. אם זה לא כך אצלכם - כדאי באמת ובתמים לבדוק מה השתבש. אם היא לא באה איתך לך אתה לבדך.

gogefen36

New member
אישור לבגוד

התשובה היא חד משמעית לא. אני לא מחפש אישור לבגוד.

ההיפך הוא הנכון - אני מעדיף להתגרש מאשר לנהל מערכת יחסים שבה אני צריך לשקר ולהסתיר, ומנסיוני (לא האישי) - בדרך כלל צריך לשקר ולהסתיר לשני הצדדים (גם מהאישה החוקית וגם מהמאהבת), ולפעמים גם הסובבים אותך נכנסים למעגל השקרים.

בדד1

New member
אתה הטיפוס הקלאסי

לטיפול אישי וגם זוגי
ההרגשה הזו שאתה מדבר עליה בשורות האחרונות
היא תוצאה ישירה של העולם הוירטואלי שנפרש בפניך כשאתה פותח את המחשב,
ההיצע הגדול מכל דבר וההרגשה שאם יש לך משהו קבוע אתה מפסיד המון כי זה שם בחוץ
תתחיל לצמצם שעות מחשב ותשקיע בבית ובעיקר בבת הזוג שלך
זה יעלה לך פחות מאשר תוצאה של גירושין, לפחות בפן הכלכלי

אגב איך היא מרגישה כלפיך? מתי דיברתם על זה ברצינות בשנה האחרונה?

gogefen36

New member
תודה על התגובה

לשאלתך, דיברנו על זה לא מעט בזמן האחרון, הפעם האחרונה הייתה לפני כשבועיים.
מבחינת האישה, מודה שכבר אין משיכה, אבל יש אהבה שנובעת מכבוד הדדי, אהבה לא מינית, כמו שאוהבים חברת ילדות.

מבחינתה הכל בסדר, הבית מתפקד לא רע, הילדים הם הדבר הכי חשוב בחייה והפוקוס היחידי. לא חסר לה כלום.

הפן המיני / משיכה מינית כבר פחות מעניינים אותה, זה כבר מאחוריה. אם נתגרש, אמרה בצורה ברורה, אני לא מתכונת לחפש בן זוג חדש.

גילויי חיבה או אינטימיות הם משהו די נדיר, וכל ניסיון מצדי ליזום משהו בכיוון הזה, להחניף, לתת מחמאות - מתקבל בכתף די קרה. זה פשוט לא מעניין, בדיוק כמו שזה לא מעניין להתחבר או להתנשק עם חברה טובה. אפס השקעה בזוגיות מצידה.

יחסי מין הם משהו ש "נותנים" לבעל, מטלה שהיא חייבת לבצע, בדיוק כמו כלים. אין שם משהו מסעיר במיוחד, וכל ניסיון להניע שם משהו מסתיים במפח נפש מבחינתי, עד שכבר התייאשתי והפסקתי לנסות לרגש.

מבחינת אישתי, כל הבעיה היא בי. כמובן שאין לה שום רצון להתגרש ממני, ההפך הוא הנכון. גם עשינו V על המשבר שהיה בעקבות הפלירטוטים שלי די מהר. מה שכן, אני בהחלט ב "אבל" שהפלירטוטים נגמרו. לפחות היה משהו מסעיר במשך תקופה קצרה...

ddd456

New member
מה היה קודם

לדעתי שאלת השאלות מה היה קודם. אתה אומר שהאהבה והמשיכה מתו.
האם בתחילת הקשר שלכם היא נמשכה אליך ואהבה אותך אהבה רומנטית? אם כן לדעתי אפשר לתקן. אם לא, צריך להחליט אם מתאים לך ככה. וד.א אולי זה משהו שכדאי לך לברר איתה.
בני כמה אתם?

gogefen36

New member
מה היה קודם?

למרות הבדלי אישיות מאוד מאוד גדולים ביננו, הייתה ביננו התאהבות וטואלית, כמו בסרטים.
האהבה הכי חזקה שהייתה לנו עד אז.

לגבי הגיל- זה בכרטיס שלי. שנינו בני אותו הגיל.

בדד1

New member
התגובה שלך מאוד פתוחה

אז אענה לך באותו אופן
לא רופא אני ולא יועץ לעניני זוגיות
לראייתי הבעיה אצל אשתך קשורה להורמונים (לא חושב שפגשתי אשה בגיל הזה שלא אוהבת סקס) ושאין לה בעיה כל שהיא עם פיתרון
ואם אין לה בעיה אז יש לך בעיה כי לה יש מישהו בחוץ ואתה עדיין לא יודע על כך
אבל אם אתם שני אנשים מבוגרים ומעשיים למה שלא תעשו ביניכם הסכם מסויים על ניהול חיי המשפחה והבית שלכם מבחינת ילדים וכלכלה ומבחינת חיים אישיים שלכם בנפרד?
(התשובה אינה מתיימרת להיות עוקצנית או מזלזלת - נסה לקחת ממנה מה שמתאים)

tal902

New member
מצב זיפת

מה אשתך מציעה לך כפתרון למחסור שלך ברגש יחס ומין לא כי חייבים?
&nbsp
אגב, אתה נמשך עוד אליה?
&nbsp
אגב, ממליץ לך לפרסם את השאלה גם בפורום זוגעות במשבר. יש שם מגיבים עם ראש טוב וחריף.
&nbsp
אולי יתנו לך עוד כיווני חשיבה.

gogefen36

New member
כמו שאמרתי, חוסר המשיכה המינית הוא הדדי

מעריך אותה מאוד בתור בן אדם, לא נמשך אליה בתור אישה.

לגבי הפתרון שמציעה האישה, היא לא מציעה פתרון. מבחינתה היא עושה את המוטל עליה וזהו.

וטוב לי

New member
לדעתי

לפי מה שלימדו אותי החיים המשיכה המינית היא רק עניין של זמן עד שהיא נגמרת באיזה שהוא שלב גם אם תצא ותכיר משהי חדשה בהתחלה הכל יהיה ורוד וזיקוקים יעופו באוויר ואחרי תקופה מסוימת הכל ידעך בדיוק כמו ההתאהבות זה רק עניין של זמן ולא משנה עם מי תהיה בסוף זה דועך.. מה שנשאר בסוף וזה לדעתי הדבר הכי חשוב בקשר זה בדיוק מה שיש לכם בזוגיות שלכם יחסי חברות , כבוד והערכה ..אם למשל תראה זוגות מבוגרים שנשואים לאהבת חייהם שנים רבות אז הם יגידו לך שזיקוקים כבר אין אבל יש משהו גדול יותר עמוק יותר אמיתי החברות ,הערכה ,האכפתיות..אני אישית מקנאה בכם.. ולא ממליצה לך לא להתגרש ולא לבגוד, אלא ממליצה לשמור על מה שיש לכם חזק חזק בשתי ידים כי מערכת זוגית כזאת זה נדיר עשר שתיים עשרה שעות ביום טוב לכם בעוד שסקס זה רק חצי שעה שעה פעם או פעמיים בחודש..ושוב אני אומרת זה רק עניין של זמן עד שהדעיכה תקרה במערכת הבאה ואז לא בטוח שתהיה לך פרטנרית שתספק לך את צרכיך הנפשיים השלווה החברות האמת..ואז מה שוב תקום ותלך??

ערסlight

New member
מתלבט עלק

מי סיפר לך שבשביל להתפרפר צריך לבגוד? מה, אתה ילד?
ותשוקה שמתה שום מעלים באוב לא יעזרו.
אתה יכול להשאר נשוי. ממילא מדובר במנהלה ואם עובד לכם... סבבה.
במקביל לך וחפש לך רומנים. בלי להתחבא. וגם לאשתך תאפשר. [אתם הרי מסתדרים]
תקציר... אתה בכלא שבראש שלך.

ddd456

New member
חושבת אחרת

בכוונה שאלתי בני כמה.
אם יש כבוד הערכה וקשר עמוק לא הייתי מפרקת מיד. הייתי עושההכול כדי לשפר.
לגבי רומנים מהצד - נראה לי כאישה עצה ממש לא טובה.

בגידה היא דבר שהורס אמון ובזה תהרוס גם את הקשר הטוב שיש לכם.
רומן גלוי - לא פחות טוב בעיני ובמובן מסוים אף יותר גרוע. בעיני זה יהרוס לא פחות את הקשר העמוק שיש לכם ובנסוף הילדים והסביבה ייוו חשופים לזה וזה יפגע בהם.כבר עדיף לה]רד לתקפת נסיון.

מה כן אפשר לעשות
1. ייעוץ מקצועי - אולי ייתן עצות
2. גיל 36 זה מאוד צעיר. פעם קראתי (אני לא רופאה) שדיכאון מינורי לאחר לידה יכול להביא לזה. זהמצב שיכול להמשך שנים - עם תפקוד טוב אבל ירידה מהנאות פיסיות וחיים בכלל יותר שטוחים.ויש מי שכתב פה קודם - יתכן שאצל אשתך יש עניין של הורמונים.אבל בעיקר לדבר עם אשתך. ויתכן שבאמת הכל רגשי והקשר שלה איתך הפך חברי. ואז צריך להחליט מה עושים. אבל לדעתי קודם לברר מה אפשר לתקן.
בהצלחה.

אני ברשותך

אמליץ לך על אפשרות שונה.
קוראים לזה זוגיות מאפשרת.
הנחת המוצא של העניין הזה, שלא סביר שאדם אחד יוכל לענות לכל צרכיך לאורך זמן.
ובהינתן שהקשר שלכם טוב, אוהב, בריא - רק בלי הפן המיני זה בהחלט יכול לעבוד.
אין שום סיבה לפרק את החבילה, בשביל חבילה אחרת שתגיע מהר מאד לאותו מקום.

יש פורום כאן בתפוז, ודי הרבה חומר קריאה ברשת.

בהצלחה

למעלה