התלבטות זקוק לעזרה

zataomm

New member
התלבטות זקוק לעזרה

יש לי אפשרות להביא קסדה מחו"ל, מצאתי ברשת קסדת שואי יפיפיה ולא יקרה, אז מה הבעיה אתם שואלים? הבעיה היא שעד היום היו לי רק שתי קסדות מתוצרת HJC ואראי ושתיהן היו נוחות וטובות אך על שואי אני לא יודע כלום, האם היא שונה מבחינת התצורה שלה, האם היא יושבת על הראש בצורה שונה, איך ההגנה שלה מרעש הרוח, ועוד ועוד??? אשמח לתשובה מהר, המכולה יוצאת לדרך עוד השבוע יחזקאל

מיצו

New member
2 נקודות להתייחסות, מניסיון אישי:

האחת: העולם מתחלק ל-3 חלקים: אלה שחושבים שאלוהים רוכב עם אראי, אלה שחושבים שהוא נוסע רק עם שואי, ואלה שלא מאמינים באלוהים. אני נמנה עם הסוג השלישי. לכן, אם מישהו יענה לך, מיד יקום פה ויכוח לגבי מה יותר טוב. אל תאמין להם. מדוד ונסה ככל שתוכל, אפילו באופנועית ואביזריון. זה הרבה כסף כדי לזרוק על מוצר שלא יתאים לך כמו קסדה על הראש... השניה: לי אישית לא היה טוב עם שואי. עברתי לאראי. היה לי מאוד טוב. במשך 5 שנים נסעתי רק עם אראי, וכל מי שהעז להגיד משהו קיבל את הקסדה בראש. לפני כשנה וקצת לאחר רכישת האוטובוס רציתי לנסות קסדה שלא תרעיש כל כך. ניסיתי את כולן, בלי דעות קדומות וסטריאוטיפים (השדון יעיד), ונחש עם מה אני נוסע היום? עם דיינז שעולה שליש מאראי או שואי. ואני מבסוט עד הגג, גם שקטה, וגם מתאימה בול לראש למרות שחלפה לה שנה תמימה. עם אראי וגם שואי הקסדה היתה מתחילה להתנועע אחרי שנה. פה כלום, כמו חדשה. אז ככה שצר לי, לא אוכל להמליץ לך מאומה פרט למה שתמיד עובד: נסה אותה בעצמך לפני שתקנה. רוץ מחר לאופנועים ואביזריון ונג´ס להם עד שתמצא את מה שמתאים לך. רק אל תרמוז שאתה לא מתכוון לקנות מהם אותה...

zataomm

New member
מיצו

עיין תגובה שלי בנ.ב. לתגובה שהשארתי להודעה עם הקובץ שכתבת

vmax*

New member
אז ככה...

לשואי יש קסדות מעולות ותלוי איזה אתה מתכוון לרכוש?וזה מה שיעיד על טיבה בהקשר לאראי לא פחות טובות אבל יותר מתאימות לבעלי פנים צרות וארוכות בדיינזה אל תיגע(לדעתי)אחרי נסיון מר התופסנים של המשקף עדינים מדי ונשברים כל שבוע ,לעומת המנגנון החכם של שואי לפתיחה וסגירה מהירה של המשקף ועוד הוא בנוי בתוך גוף הקסדה על מנת להפחית רעשים...לך על שואי רק מהדגמים המובילים..ובנוסף גם אני הבאתי איתי שואי מחו"ל כך בחשבון המידות לא אותו דבר ה M שלנו לא כמו שלהם ועוד

מיצו

New member
כמו שאמרנו כבר, על טעם וריח

ואצלי הקסדה עולה על הראש פעמיים ביום וטרם ניזוקה (טפו טפו טפו טוק טוק טוק חייייקקקק טפוווו).

עדי®

New member
קסדות דיינז

גם אני רוכב עם קסדת דיינז- הדגם עם האיוורורים מעל ומתחת למשקף - (הדגם שזהה לזה של מיצו). גם שתי הקסדות הקודמות שלי היו דיינז, מדגם -LOGO- שאינו כולל איוורורים באיזור המשקף - קסדות שהוכיחו את עצמן בזמן אמת במפגש עם עצם קשה (קריא "כביש"..
).. הדגם הנוכחי, כבד יותר ורועש יותר מהקודם, לדעתי. מיצו טוען שהקסדה שקטה לדעתו. השדון הסביר, שהבדלי הרעש נובעים כניראה מההבדלים במיגון הרוח של האופנוע (אני רוכב על ZX6R 98,ומיצו על ZX12R). יכול להיות. בכל אופן, דגם ה-LOGO היה לי יותר שקט על הנינג´ה. על שני דברים אני מסכים עם מיצו : 1)קשיחות הריפודים הפנימיים לא השתנתה, גם לאחר שימוש של יותר משנה (או כמו שאמר מיצו-"יושב לי כמו פלומבה על הראש..") 2)המחיר, שזול מאוד יחסית לשואי ואראי. עדי

קונספירציית הרעש....

בוא ונאמר מה עוד השדון חושב... אני ניסיתי הרבה קסדות על ראשי הענוג, ואת האמת, אני ממש ממש חושב שההבדלים הם כל כך מינוריים עד כדי זניחים. טוענים שאראי רועשות יותר... באמת שלא מצאתי את זה... וחיפשתי !!! העניין הזה קיבל לדעתי משקל גדול מדי כמו כדור שלג שהתחיל להתגלגל.... יתרה על כן... מחקרים הראו שרכיבה על אופנוע מעל למהירות של 140 למשך כמה דקות פוגעת (באופן הפיך) בשמיעה ולמשך זמן גדול גם לנזק של ממש. וככל שהמהירות עולה וזמן החשיפה לרעש גדל אז הנזק עולה באופן לוגריטמי (או..לא ליניארי, לרעתנו). וזה לא משנה ממש עם איזו קסדה אתה רוכב.... בכל מקרה רצוי לרכב עם אטמי אוזניים בנסיעה מחוץ לעיר !!!! ואם זה כך, פרמטר הרעש רוח יורד מהפרק עוד יותר... אז קחו בחשבון... קניית קסדה צריכה להתבצע ע"פ שני קריטריונים עיקריים ואולי אף יחידים... בטיחות (כמעט כולם בטוחות היום...) ונוחות (זה כבר אישי מאוד) אח"כ יש את עניין שרידות הריפודים, היכולת לפירוקם, צביעה ואיכות כללית ועוד ועוד ועוד.... מניסיוני שלי, בניגוד למיצו, דווקא האראי מצליחה לשמור הכי טוב על ריפודיה ומידותיה הפנימיות....
השדון

Exxa

New member
הפלוס הגדול באראי

הוא היכולת להחליף את כריות הלחיים במידות שונות. אני אישית מעדיף את שואי, פשוט יותר נוחה לי על הראש. מה שמחזיר אותנו להתחלה, לך מדוד את הקסדות ורק אז תבחר לך את הנוחה ביותר, כי כל שאר הפרמטרים בערך שווים בכל הקסדות הטובות.

היום כבר יש קסדות פריקות לחלוטין

ולא רק כריות לחיים...ולא רק אראי...יש גם לשואי , AGV והשאר.... ולדעתי, כשיש את האופציה הזו כבר בשוק היום... זו לא המלצה זו חובה !!!
השדון

עדי®

New member
רעש..

אני, בניגוד לשדון, כן הרגשתי בהבדל משמעותי ברמת הרעש בין שני הדגמים. לדעתי ההבדל נעוץ במבנה דגם ה-LOGO. החלק הקידמי שלו דמוי מקור, כמו למשל במטוס הקונקורד. הוא גם צר יותר. לגבי צביעה-לדעתי הצבעים הזרחניים של דיינז עמידים יותר מאילו של אראי. למר Da Kine, בעליה של קסדת אראי, הצבעים דהו אחרי פחות משנה, לעומת עמידות מוחלטת בדיינז. (כש-Da Kine הלך לברר את פשר הדהיה באופנועית, הוא קיבל תשובה בסיגנון -"כי היא נחשפת לשמש".. אז מה- באראי מתכננים קסדות לרכיבת לילה בלבד?).. עדי

M.Z

New member
שואי מצויינת אבל....

2 הקסדות הכביכול מובילות הן שואי ואראי שואי- מתאימה לבעלי פנים מעוגלות וראש מעוגל אראי -מתאימה לפנים רזות ומבנה גולגולת ארוך וצר. חוץ מזה יש המון קסדות טובות מאוד שאני יכול למליץ שלא נופלות בטיבן ואיכותן מהמובילות כביכול. בארץ שלנו יש את אפקט העדר - אם כמה מובילים הולכים על משהו כל השאר יחקו אותם מבלי קשר בין עלות תועלת של המוצר. החשיבות היא הבידוד מרעשים ורוח, החומר ממנו מיוצרת הקסדה, הנוחות, ועמידות לאורך זמן. תוכל לבדוק גם בוארי(מנסיון מעולה), שארק - לא פחות טובות - ועוד. תזהר מחנות כמו אופנועית - הם די נעולים על אראי ובדרך כלל יפנו בסוף את ההתלהבות על הקסדות האילו. אביזריון הרבה יותר אוביקטיבי. בכל מקרה אם יש לך אפשרות להביא קסדה מחו"ל במחיר מינימלי שווה. לא בהפרש של 20%-30% מכיוון שאז יש צורך לבדוק אם יש חלקי חילוף, אחריות אבל בהפרש ניכר שווה להביא. לא להנעל על מותגים אלה על מוצרים טובים.

סקניה

New member
והינה מה שאני יודע....

לי יש פנים עגולות והאראי מתאימה לי יותר!! קסדה, ושתעבור את מבחני הבטיחות המחמירים ביותר, אם היא לא נוחה לך על הראש- היא לא שווה את הכסף ששילמת עליה!! לכן, המלצתי- צא ובדוק!! נסה קסדות שונות, בדוק מי מהן "יושבת" הכי טוב על הראש, ובחר. ברוב המיקרים זו שיושבת הכי טוב, תהיה גם הכי שקטה. זה ההבדל בין מיצו ועדי, שלשניהם קסדה דומה אך סינון רעשים שונה. אל תזלזל בחשיבות סעיף זה!! רעשי רוח גורמים לנו, הרוכבים, יותר נזק ממה שאנחנו חושבים. לכן, בכל מקרה, אמליץ על רכיבה עם אטמי אוזניים, לנסיעות מחוץ לעיר. מנסיוני האישי- לאראי יש את הריפוד הפנימי נוח ביותר.אך הצביעה שלה דוהה אחרי זמן מה.המנגנון להחלפת משקף מהיר ויעיל יותר בשואי.לשואי יש משקפים בצבעים מדליקים(מראה זהובה, למשל) לאראי אין משקפי מראה בכלל. לסיכום- מה שהכי טוב לאחד, לא שווה לירה לשני.צא ולמד.גם אני הבאתי את שלי מחו"ל ,אך עשיתי סקר מקיף לפני כן, בארץ. הקסדה אמורה ללחוץ שווה בכל נקודה בקרקפת, וטיפה יותר באיזור הלחיים. זה האיזור עם הריפוד העבה ביותר, וזה האיזור שיאבד קצת נפח אחרי זמן מה. האיזור "יקבל" את צורת הלחי שלך, ואמור ללחוץ קצת בימים הראשונים.
הסקניה, שתמיד צריכים לחכות לו כי אחד האטמים לא רוצה להיכנס לאן שצריך..

למעלה