התלבטות ושאלה

CtrlZ

New member
התלבטות ושאלה

שלום יש לי התלבטות: בזמן האחרון תקף אותי חיידק הצילום יש לי מצלמה דיגיטלית ואני שוקל לרכוש מצלמת רפלקס(או איך שקוראים לזה) אבל כאן באה הבעיה. אני מתגייס עוד חצי שנה ואני לא יודע אם כדאי לקנות מצלמה עכשיו או אחרי הצבא. אומנם אני לא יהיה קרבי אבל אני לא יודע כמה אני אשתמש בה בזמן שאני יהיה בצבא אז מה אתם אומרים לקנות או לא. ויש גם שאלה: איזה מצלמה הכי כדאי לרכוש ועדשות ועוד דברים כאלה בתקציב של עד 4000 שקל תודה יאללה ביי

Jazzphoto

New member
לקנות - יד שניה - חפש בלוחות -

וקודם: תחליט לעצמך מה א ת ה ר ו צ ה או צ ר י ך . ראה הסברים ופירוט על מצלמות, בלינקים מפורום
. וכן עיין בדפים,בשאלות ותשובות אחורנית יש המלצות לדגמים שונים. אשמח לעזור. jazz...

CP

New member
קח את מכרז המדינה העדכני

יש שם את המינולטה 505si, עם עדשת 28-80 3.5-5.6, ועוד עדשה נוספת 70-300 4-5.6, מחיר המחירון הוא בסביבות ה-4000, אבל אפשר לקחת בשלוש אלף, ואפילו פחות. זה גם מגיע עם תיק נשיאה.

SkyEye

New member
1850 בחנות ליד הבית שלי. עדשה נוספת ../images/Emo26.gif

(רצוי 50 מ"מ + טלה בינוי) כדאי לחפש במשומשים. איפה? לוחות נענע, תפוז, וואלה, חנויות ברח´ אלנבי\בן יהודה בת"א, הרצל\הנביאים\החלוץ בחיפה, פורומים כאן, 215, נענע, וואלה... תיק כדאי לקנות חדש, עמיד וטוב שישמש אותך גם הלאה (ויוכל לעמוד בתנאי הטירונות
) אגב באותו מחיר בדיוק מוצעת גם קנון 300. אלטרנטיבה ראויה (שהעדשות המקוריות המתאימות לה מעט יקרות יותר, אבל כמובן שאין צורך להינעל רק על מקורי) רון

CP

New member
במקרה הזה, אולי עדיף בכל זאת

לקחת את המינולטה על פני הקנון, ולמה? (כן רון, חזרתי למיטבי
) כי המהירות המירבית של התריס בקנון היא 1/2000, ולעומת 1/4000 במינולטה. עכשיו חלק מכם יכולים להגיד, מה ההבדל? ובכן, אני למשל, עובד עם סרטי 400 בד"כ, וכשאני רוצה באור יום להגיע ל-f4, אני לא יכול, בגלל שהמהירות המקסימלית במצלמה שלי (לא חשוב כרגעי מהי), היא 1/2000, אבל במצלמה של אבא שלי, המינוטה 505si, אני יכול להגיע ל-f4 בלי בעיה, ולקבל את עומק השדה הרצוי, בגלל שמהירות התריס המירבית שלה היא 1/4000. בצילומי ספורט, המהירות היותר גבוהה מהווה יתרון.

CtrlZ

New member
כמה המצלמה הזאת...

תעלה בטוקיו???? האם ההפרש שווה את הבעיתיות שיש בקנייה בחו"ל???? תודה

oriel29

New member
לצלם בצבא....

לחלק בשני של שאלתך, בתור חייל לשעבר ועדיין במילואים, אני אוכל לומר לך שאפשר בקלות לעסוק בתחביב זה או אחר בזמן השרות, אני הצלחתי לצלם, והרבה, ואפילו להקים חדר חושך משלי, אבל בבית,בחופשות, אל תנסה אפילו להביא מצלמה לצבא, בזמנים רגישים אלה... מלבד הבעיתיות החוקית של העניין, כך בחשבון גם את בטחון השדה...

Farbiash

New member
אפילו בלבנון צילמתי ...

אחרי שהכנתי את כל הציוד, הורדתי את דרגות הקצין, ווידאתי שהכל מוכן, הכנסתי סרט למצלמה והנחתי אותה בתוך האפוד. יש מראות שתראה בצבא שלא תראה בשום מקום !

Farbiash

New member
משהו שלא אני צילמתי ....

אלו הם השטיחונים שהלבנונים נוהגים לשים בכניסה לבית כדי לנגב עליהם את הבוץ מהנעליים ...

atazur

New member
תמונה מעולה

אם כי אני חייב להגיד מכאיבה בפשטות שלה ובישירות שלה, היא כל כך לא מבויימת וכל כך טבעית עד שהיא מצליחה לצמרר את הגוף.

atazur

New member
הכתבה הזו היא הדבר הכי לא הוגן

שקראתי בזמן האחרון. היא אינה מציגה פילם מול דיגיטל, אלא יש לקרוא לה - כל היתרונות של הדיגיטל (עם שתים, שלוש מלים טובות בקושי על הפילם). יש מאחורי ההשוואה-לכאורה הזו שיקול מסחרי נטו, ובוודאי שאינו מהימן.

למעלה