התלבטות האם להתחתן

התלבטות האם להתחתן

יש לי חברה מספר חודשים(היא גרושה ללא, אני רווק). אהבה גדולה והערכה הדדית. שנינו בני 29, שנינו רוצים לשדרג את הקשר , לעבור לגור ביחד, ולהביא ילד פרי אהבתנו לעולם. האופציה הלכאורא מתבקשת היא חתונה. אך עקב זוג חברים שוויתר על חתונה והפך להיות זוג לכל דבר (בקרוב חובקים ילד ראשון, מז"ט), עלו בי ובה (טוב נו , בי בעיקר ) המחשבות על - למה בעצם כל הג'עראס הזה של חתונה? למה לא לוותר ולדלג על החתונה, ולחיות כזוג הורים חופשי לכל דבר ועניין מבלי ה"סרטים" האלה של חתונות, וגירושים-אפשריים על כל הסיוט המשתמע מכך? נכון שמאוד לא לעניין מצידי לחשוב כבר כעת על גירושין אפשריים, אבל עם הסטטסטיקה קשה להתווכח, ויש לי 30 ומשהו אחוז סיכוים להתגרש בעתיד. בקיצור, שאלתי היא כזו: מעבר לעניין המסורתי של "חתונה", ומעבר לכך שההורים לא יקבלו את זה ביותר מידי הבנה, למה בעצם להתחתן? למה לא לחיות כזוג לכל דבר ועניין אך לוותר על הטקס ועל כל המשתמע מחתונה? איזה נימוקים? אשמח לתגובות בנושא. ארצה גם לשמוע אם ישנם זוגות בקהל שמימשו את אהבתם ללא חתונה ומה הם חושבים על כך היום. תודה רבה, ושבת שלום.

ס א ט י ן

New member
אם תחייה את חייך לפי הסטטיסטיקות

לא תחיה חיים אמיתיים. תעשה מה שעולה על רוחך, אבל תזכור שלפעמים צריך להתפשר (לא באהבה כמובן), להתפשר על חתונה בגלל שהחברה שלך כן רוצה, לפעמים צריך להגיע להתפשרות בקשר. ולא להתחתן רק בגלל שאתה מפחד להתגרש....זה אבסורד. זה כמו שלא תצא מהבית לעולם בגלל הסיכוי שמישהו ידרוס אותך אם כן תצא (והיום עם כל תאונות הדרכים הסטטיסטיקות דווקא מראות על עליה גדולה בסיכוי שזה יכול לקרות). או שלא תעלה על רכב לעולם בגלל הסיכוי לתאונה, או שלא תלך עם ארנק עליך בגלל הסיכוי שמישהו ישדוד אותך ברחוב. חתונה זה דבר יפה, מאד רומנטי לפי דעתי. ורק היום אנשים החליטו שמשום מה להתחתן זה להכנס לסרטים. והאמת היא שבכלל- כשאתה מתחתן לרוב החיים שלך לא משתנים (אם אתה אוהב את בת זוגך), אבל ברגע שאתה מביא ילד לעולם אתה הופך למישהו אחר (ובזה לא יעזור אם תתחתן או לא). אתה מקבל את החיים שלך בחזרה רק כשהילד בן 18. אז תחליט מה שתחליט, אבל אל תעשה החלטות מתוך פחד. זה מטומטם. זה שיש הרבה זוגות שמתגרשים זה בגלל שהמון אנשים היום הפסיקו לנסות. אם משהו קצת לא מסתדר אז ישר מתגרשים במקום לנסות לעבוד על זה. וחוץ מזה- תמיד היו ותמיד יהיו זוגות שהתחתנו לא מתוך אהבה או מתוך משהו הרבה פחות בריא וזה מה שמוביל לגירושים. אבל אם אתה אוהב את בת זוגך ואתה אפילו רוצה להביא איתה ילד לעולם- למה לא להבטיח לה אותך לנצח?

roaic

New member
יאאא..סאטין סאטין סאטין

איזה מדהימה את. אני רוצה אותך בתור חברה לחיים. :) :) כמה חוכמה. כמה רגישות כמה בגרות. פשוט לקרוא ולהעריך. זה שאיתך צריך לברך כל יום שמצא אותך.

ס א ט י ן

New member
לך תגיד לו את זה:)

חחח ותודה רבה, אני שמחה לקרוא שאתה מעריך את מה שאני כותבת:)

זכוכיות

New member
אבל בכלל לא ענית על מה שהוא שאל,

הוא שאל ***למה להתחתן**** ולא למה לא להתחתן...

ס א ט י ן

New member
אני לא יכולה להגיד למישהו למה הוא

צריך להתחתן. חתונה באה משיקולים אינדיוידואלים. אני ניסיתי להסביר לו שזה שהוא חושב לא להתחתן רק בגלל שהוא מפחד מגירושים זה מפגר. אני דווקא חושבת שעניתי לו טוב מאד...

תגובה

חתונה חשובה, כי היא מחיבת את בני הזוג להשאר ביחד ולתמוך זה בזה כספית. אם מולידים ילדים, כדאי להיות נשואים כדי שתוצר מחויבות רשמית ע"י החוק, שלא יעזבו זה את זה ושיתמכו תמיד בילדים.

לא נכון. עובדתית אתה טועה.

חתונה לא מחייבת אנשים להשאר ביחד ולראיה- אחוזי הגירושין שהולכים ועולים כל עשור. חתונה לא מחייבת לתמוך כספית אחד בשני ולראיה- הסכמי גירושין שאינם הוגנים מבחינת חלוקת רכוש. כדי שתהיה איזשהי מחוייבות רשמית צריך לערוך חוזה משפטי, וגם את זה ניתן לערער. בכל מקרה, אף שופט לא יכריח זוג להשאר ביחד.

נכון אבל

אני מניח שגרושין תהליך מסובך, הכולל הרבה פעולות משפטיות וטורח. מעבר לכך, עד שבני הזוג מתגרשים, הם מחויבים. זה מונע הפליה ורשלנות בטפול בילדים.

זכוכיות

New member
האמת היא- שאין שום סיבה.

פעם זה היה איזשהו הסכם כלכלי, היום- שום סיבה, שום ייתרון, סתם מסורת.

כתוספת על מה שנאמר:

ראשית, זה לא תתחתן לא מבטח אתך נגד פרידה. שנית, כדאי לך לבדוק מה אומר החוק על זוג שלא נישא. זה נקרא ידועים בציבור. אולי כדאי לך ליזום עריכת הסכם מחייב בניכם אם אתה לא מתחתן. במיוחד אם אתם מתכננים להביא ילדים לעולם. המון בהצלחה. תמיד נעים וכיף לקרוא על זוג שאוהב. רועי.

לומר לך את האמת,אם ההפקה הענקית-

והבזבוז של הוצאות החתונה מטריד אותך ובגלל זה -בצדק -קראת לחתונה ווג'עראס, לא חייבים הפקה עטירת תקציב, אפשר בהחלט להתחתן חתונה קטנה בבית הכנסת או בים או בבית או אצל עו"ד. נישואים דהיינו מיסוד קשר בין בני זוג.למי שליבו נטול אינטרסים, נישואים הם צעד ראשון בכינון משפחה, כמה מאפיינים עיקריים: נישואים יוצרים קשר פומבי ומחייב בין אנשים, לקשר הנישואים יש השלכות חברתיות, משפטיות ודתיות; קשר נישואים מחייב את בני הזוג להגביל את עצמם בקיום יחסי מין. כשבני זוג מונוגמיים ואוהבים מכל הלב אין סיבה שיחששו להכנס מתחת לחופה. אני בעד חתונה וכל הדור החדש והסטטיסטיקות מענינות לי ת'דרדס

אני מסכימה איתך לחלוטין.

אין סיבה אמיתית לטקס הזה מעבר להליכה אחר מוסכמות או אמונה מיסטית בכתובה (שכנראה יש לה איזשהם כוחות למנוע פרידה
). בכל מקרה, ברגע שמחליטים למסד את הזוגיות- תערכו הסכם משפטי. לדעתי זה בעל ערך רב הרבה יותר מטקס של חתונה.

למעלה