התלבטות - דוד שמש אחד או שניים

yosimou

New member
התלבטות - דוד שמש אחד או שניים

שלום,

אנחנו באמצע בניית השלד לפני התקרה ויש התלבטות - האם לשים שני דודי שמש של 60 ליטר כל אחד או דוד אחד של 150 ליטר ?
אנחנו משפחה של זוג + 3 ילדים. יש 2 מקלחות - אחת להורים ואחת כללית.
אני טוען שעדיף דוד אחד גדול, אישתי כמובן טוענת ההפך.

מה דעתכם ?

אף פעם אל תחלוק על האשה שלך

עדיף דוד של 150 ליטר שמעביר את המים החמים ישירות לדוד של 30 - 60 ליטר , ורק בדוד הקטן יש חימום חשמלי .
שני קולטים אחד גדול לדוד הגדול ויותר קטן לדוד הקטן .

בינא

Member

רשר

Well-known member
מנהל
אספקת מים חמים לבית פרטי במחיר הגיוני

דוד שמש הנו חובה חוקית לכן אין דיון לגבי קיומו
אם יש מרחק גדול בין הצרכנים כדאי לשקול גיבוי מקומי לחלקם במקום גיבוי חשמלי בד''ש
השיטה מחייבת תכנון וביצוע יקרים יותר אךעלויות נמוכות מאוד של חימום מים אספקה סדירה תמיד,
כדי ללמוד עוד גגל ''דוד שמש וגיבוי חשמלי בדוד קטן 30 ל' ''

אין הצדקה לדוד שמש בנפח נמוך מ120 ליטר לבית פרטי עדיף לפחות 150 ליטר,
אם תבחרו בגיבוי נפרד כפי שהצעתי תחסכו חשמל ללדוד השמש, אורך חייו יגדל פלאים, אפשר להתקין דוד שוכב לצללית נמוכה בלי להפסיד את יתרון הדוד העומד כי הגיבוי בנפרד וכמובן שיש חסכון במים כי לא ממתינים להגעת מים חמים,

toffi77

New member
שאלות לרעיון הדוד המשני

אני מאוד אוהב את הרעיון של דוד ראשי של 150 ללא חימום חשמל + דוד משני של 30-60 עם חימום חשמלי. נשמע לי מאוד הגיוני וחכם , וגם האפשרות של דוד שוכב (150) ללא חיסרון החימום החשמלי.
כמה שאלות לי:
1. איך מחוברים שני הדודים, בטור? יציאת החמים של ה-150 לכניסת קרים של ה-60?
2. האם צריך קולט שמש נפרד לכל דוד?
3. כשמחממים בחורף בעזרת החימום החשמלי של הדוד הקטן, זה אומר שנוכל לחמם להרבה פחות כמות מקלחות מאשר השיטה הרגילה של דוד יחיד של 150. איך פותרים את זה?
4. אני יודע שמערכת דוד 150 ליטר כולל חימום חשמלי + קולט שמש עולה בסביבות 4-5 אלף ש"ח, כמה יעלה התוספת של דוד נוסף קטן 60 + הקולט שלו + חימום חשמלי?

רשר

Well-known member
מנהל
דוד שמש ודוד קטן בטור

1נכון
2 לא, לדוד הנוסף אין קולט שמש והוא צריך להיות מותקן קרוב לצרכן - בתוך הבית ליד המקלחות
3 מאחר והחשמל לא מקבל מים קרים אלא מים שחוממו ע"י השמש (כן גם בחורף יש שמש) דוד 60 ליטר יספיק, ויצרוך חשמל רק להשלמת החום שחסר בשמש,
4 כל דוד שתקנה יבגיע עם גוף חימום חשמלי, את הגדול לא לחבר כלל, לקטן מחברים את אותו החיבור שהיה מיועד לגדול,
מחיר דוד בדוק בזאפ ואצל המתקין שלך (אני לא עובד בתחום)

אם תציע את הביצוע לאינס' רוב הסכויים שלא יבין מה אתה רוצה לכן שמור את השרטוט והראה לו (בשרטוט 2 אגפים או קומות זהים אפשר להתאים לפי הצרכים)

toffi77

New member
עוד שאלות

שאלה על האופציה לשים את הדוד הגדול באופן שוכב צללית נמוכה:
אני מבין שבגלל שלא משתמשים בחימום חהשמלי בדוד הזה אז אין את הבעיה שמחממים רק חצי דוד, אבל מה שכן קורה זה שברגע שאני מתחיל לצרוך מים חמים (גם אם זה מגיע מהדוד המשני) הדוד הגדול מתחיל להתרוקן ובמקום המים שיצאו נכנסים מים קרים - ולכן יש עוד בעיה שקיימת בדוד שוכב והיא שהמים שנכנסים מתערבבים עם המים הפושרים\חמים שיש בדוד ואז מה שמגיע לדוד המשני כבר לא חם כמו שהוא יכל להיות אם הדוד הגדול היה עומד.
בקיץ: ממש חבל כי הדוד הגדול מלא במים חמים ואנחנו סתם מעבירים לדוד המשני מים מעורבבים ואז אולי נצטרך להפעיל את החימום החשמלי כדי לפצות.
בחורף: ממש חבל כי אנחנו רוצים לנצל כל חימום אפשרי שהתקבל מהשמש, ובמקום אנחנו מערבבים אותם עם מים קרים ...
&nbsp
האם זאת לא בעיה?
&nbsp
שאלה שניה:
אתה מכיר אנשים שעשו את המערכת הזאת בבית? הם ממליצים?

בינא

Member
קיים אצלי ובכל הבתים הפרטיים עליהם פיקחתי. מומלץ בחום

רשר

Well-known member
מנהל
שים לב לציור ''ברז קיץ'' עוקף את הדוד הקטן

אבל די מיותר וגורם לבזבוז מים כי בעצם עוברים לשיטה המקובלת,
&nbsp
מאחר ודוד תקני מבודד ברמה של תרמוס יש אובדן חום קטן מאוד כך שבפועל החימום החשמלי כמעת לא עובד בקיץ

אצלי בבית התקנתי זאת עם דוד עומד

הדוד הקטן גם הוא היה על הגג , אני לא רוצה שיהיה לי דוד מכוער בתוך המקלחת . זה אולי טוב לדירות בהן יש מרפסת שירות .
&nbsp
הדוד הגדול הכי זול שמצאתי אין כאלו הפרשי איכות בין המותגים השונים שיש להם אימייל כציפוי פנימי .
&nbsp
אם יש יחידת דיור צריך לחשוב גם על הדלקת הדוד מ 2 מקומות ,
&nbsp
דוד שמש הוא אכן חובה אבל אף אחד לא בדק אותי בנושא הזה , אפשר להתקין רק חשמלי זה יותר חסכוני בגלל ההשקעה הראשונית
הגדולה בדוד שמש .

רשר

Well-known member
מנהל
הכדאיות של דוד''ש ירודה בגלל החימום המהיר והאבנית

שמקצרים את משך השרות מ 20 שנה לבקושי 10,
ברגע שמפרידים את הגיבוי החשמלי מדוד''ש חייו הצפויים מתארכים כפליים,
הדוד הקטן ללא חמם מהיר חי כמו כל דוד חשמל ועלות התיקונים בו נמוכה,
כך המערכת הופכת לחסכונית ומשתלמת מאוד לאורך זמן רב ומספקת תנאי שרות מעולים,

toffi77

New member
הדוד הגדול - מוצקן בצורה שוכבת (צללית נמוכה מאוד)?

למעלה