התלבטות גרפולוגית,

jean

New member
התלבטות גרפולוגית,

הי לכולם, רציתי לחלוק איתכם התלבטות שהיתה לי ביני לבין עצמי, ביממה האחרונה. מבחינת המשמעות הגרפולוגית. אני מניח שרובכם שמתם לב לצורה של הסמל של "אלג´זירה", רשת החדשות הערבית מקטאר. המילה כתובה בצורת "טיפה", (מקורות מקורבים אלי מסרו לי שזה נראה להם כמו "להבה"), ובכל מקרה ברור שהטקסט אולץ לתוך הצורה עד שהוא כמעט לא קריא. מה המשמעות הגרפולוגית ? האם לפי כלי בחינה "מערביים", המשמעות יכולה לאמר שיש כאן חשיבות גדולה יותר לצורה החיצונית ולמסגרת מאשר לתוכן ?, האם יש כאן רמז ל"כוונות נסתרות" (כמו האותיות המעוגלות ושוננות) שמתחבאות מאחורי חזות אחידה. האם יש לפרש זאת בעיניים "מערביות" ? מה המשמעות של הסמל הקר והתעשייתי של CNN ,אם מתייחסים כבר אל אחותו הערבית, אלג´זירה. אולי יש כאן מקום נוסף להרחבת הדיון הגרפולוגי (סמלי תאגידים...)?

ז´אן בהחלט ../images/Emo70.gif כמו למשל בפרסומות

או בלוגו שהיה לא מזמן לא זוכרת של מי כשהופיעה המילה "חופשי" בכתב מאוד קפוא... כבר בודקת את אל ג´זירה להתרשם גם כן

pomelit

New member
לא רואה את אלג´זירה

(יש לי פטור מהרשויות) אבל אפשר לחשוב שבתרבות המוסלמית, הדתית-רשמית לפחות, יש אילוצים שונים בגלל האיסור על יצירת תמונות. יוצא מכאן שהכתב עצמו הרבה פעמים מייצג את מה שבעולם הנוצרי/מערבי היה אמור להיות תמונה, וכאן המילה הופכת בעצם לאייקון. רואים את זה במסגדים, שבמקום הכי קדוש, שבכנסייה היה אמור להציג את ישו כמולך העולם, מופיעה המילה אללה או שם הנביא בצורה מיוחדת. ולגבי הלהבה והטיפה - נחמד שהן נראות אותו דבר, ובעצם הן מהוות היפוך אחת של השניה

pomelit

New member
למשל בתמונה הזו

הכיפה נחשבת למקום מצויין באופן כללי - גם הכי גבוה, גם הכי קרוב לשמים, גם בעצם מחליף את כיפת השמים ולכן מייצג את העולם כולו - בקיצורהמקום לתאר את השליט. בנצרות זה תמיד ישו בסבבה על קשת העולם כאן זה פסוק מהקוראן שאומר אותו דבר, אבל במילים ולא בציורים

מעניין ../images/Emo22.gif לראות איך במקומות שונים

בעולם הקליגרפיה כאמנות אמרה דברים שונים. אצל המוסלמים ואצל היהודים המילה היתה קדושה ואסור היה לשים תמונות (אני אישית ראיתי תמונות של חיות בבתי כנסת, אפ´פם לא הבנתי את זה). אז אצל המוסלמים המילה נכתבה בקליגרפיה שמביעה חלק מהמשמעות שלה. בעברית ייחסו כוחות מאגיים לאותיות (ועדיין מייחסים כמובן, ע"ע קבלה). לעומת זאת, אצל הסינים, הקליגרפיה היא חלק מהאמנויות הרוחניות (תגידו לי, למה יש תפילה של מואזין אצלי ליד הבית
מקווה שזה לא סיפתח ל
). כלומר, הקליגרפיה במזרח, היא סוג של מדיטציה. התוצאה מעידה על הלך רוחו של הכותב יותר מאשר על הכתוב עצמו. בקליגרפיה הסינית, הם כתבו שירים או אימרות של קונפוציוס, אבל העיקר היה שהאותיות ייראו בו זמנית מוקפדות אבל זורמות וחופשיות (כמו תנועות הטאי צ´י למשל). גם לכתב הלטיני יש קליגרפיות, אבל המשמעויות שלו הן כבר אסתטיות בלבד (תקנו אותי אם אני טועה). ויש גרפולוגים שטוענים שאפשר לעשות אבחון גרפולוגי גם לקליגרפיות. למעשה, יש ברשת היכנשהו אבחון גרפולוגי למגילות ים המלח. אמנם קשה לומר שזה מאוד מעמיק, אבל מצד שני, מעניין לראות את ההשוואה שעושים שם בין הכתב הלטיני והכתב העברי והמסקנות הנגזרות מזה על ההבדל בין התרבות היהודית לנוצרית (מעניין, אבל נראה גם שהכותב צייר את המעגל מסביב לחץ). כבר מביאה לינק.
מיכל

pomelit

New member
לא צריך ללכת רחוק

יש בתי כנסת שיש בהם ציורים של בני אדם. וגם באיסלאם אם ממש מחפשים אפשר למצוא (תמונות בהמשך השרשור). זה עניין של מסורת וציות. תיאורטית אין ביהדות פסל ומסיכה. יופי. באיסלאם אסור לצייר חיות ובני אדם. סבבה. בשתי הדתות יש לא מעט ממצאים שמראים שהאיסור יכול לפעמים להיות בגדר המלצה בלבד.

pomelit

New member
בית המקדש בדורה אירופוס

בית כנסת באיזור סוריה שהציורים בו משוייכים למאה השישית לספירה - סתם לידיעה

shonshon5

New member
זה מעניין.......

אם נתייחס לפסיפס כאל מפה פוליטית, נבחין מיד שהאיילה הימנית נטרפת, בעוד שתי האיילות השמאלניות בולסות להן בניחותא, ולא מגלות עניין באחותן שדינה נחרץ. מסקנה? לשיפוטכם. אבי, מחפש משמעויות נסתרות.

pomelit

New member
האמת היא שלדעתי

זה מסמן את מצב השלטון - אם לא יהיה שליט (אריה) שדואג להפחיד את האזרחים, האזרחים לא יגיעו למצב של שקט. או - שני מצבים המוכיחים את איכות השלטון: המלך הוא כלי כלי, וטורף את כל מי שמציק לו (ולנו) בגלל המלך אנחנו יכולים לאכול להנאתנו מהעץ מבלי שזרים יבואו לרעות בשדותינו. אז או שיש כאן סיבה ותוצאה, או שיש כאן שני מצבים אפשריים. בכל מקרה, צד ימין יותר נחשב... ברררר לא יפה להפחיד פומליות ככה

Druyanizem

New member
אל תדאגי פומלית...

אני אחרי הכל הוא הדיקטטור הגדול.... חכי חכי בעוד כמה שנים את תראי את אידיאולוגית הדרויאניזם מגיחה לעולם ואז יגיע יומי להיות הדיקטטור של מדינת ישראל.... ואז.... של העולם כולו!!!!! MMMMMMUUUHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA כמובן שאני יהייה דיקטטור כלי....

pomelit

New member
אותי למשל עדכנו היום

שבטווח של 9 החודשים הקרובים אמריקה תיעלם מהמפה, ואיתה עירק, איראן והודו. לישראלים תהיה עדנה רק אם יחזרו בתשובה מלאה וכוללת. בכל מקרה, ההנחה היתה שאני לא אשרוד. זה הזמן להתחיל לבזבז את המינוס מחדש... הדבר היחיד שמטריד אותי זה שאם לא יחרב העולם, איך אחזיר את החובות? אך... דילמה

shonshon5

New member
לעניות דעתי........

בוקר טוב ז´אן. הסמל של אל ג´אזירה - כמו רוב האורנמנטיקה הערבית - מכיל את אלמנט ה"סילסול". מוטיבית "מסולסלים" מופיעים בתרבות הערבית בתחומים שונים: בציור, בקאליגראפיה, בשירה, במוסיקה, באדריכלות ועוד ועוד. "אילוץ" טקסט לתוך מסגרת, גלויה או נסתרת, אף הוא אחד מצורות ה"ערבסקה". אגב, גם בלוגואים של חברות מערביות למהדרין ניתן למצוא את אפקט האילוץ. וגם בסמלי אצולה שהיו נהוגים בעיקר באירופה. ואם אני לא טועה, גם בעברית, הלוגו של "יד ושם" הוא "כיתוב מאולץ" לתוך מסגרת נסתרת במתווה של להבת נר. כך שאני לא הייתי מחפש מסרים נסתרים בלוגו של אל ג´אזירה. אפשר להרגע. אבי, שהארגון ממנו אני מתפרנס, החליף לוגו לפני חודש, והחדש - מה זה מגעיל!

למעלה