התלבטות גן

Adi 2606

New member
התלבטות גן ../images/Emo39.gif

גיא בן 3 בעוד שבועיים. נמצא כרגע בגן פרטי מצויין (שבו ילדים מגיל 1.4-3), כשהוא מהגדולים ביותר בגן (עם עוד ילד אחד, שחגג לפני שבועיים 3). ההתלבטות היא לגבי השנה הבאה, בה הוא כבר יכול לעבור למסגרת עירונית. קיימת אפשרות שקבוצה של כ 10 ילדים מהגן הנוכחי ימשיכו לשנה הבאה (כיום בני 2.4-3) ואז תישאר איתם הגננת הנוכחית [המקסימה
] ולקטנים יביאו גננת נוספת והפעילויות יהיו נפרדות באותו המתחם. עד כאן הכל מצוין. אבל - אנחנו לא גרים בישוב שבו הגן אלא בישוב סמוך, והגן העירוני יהיה שם עם חברים אחרים (גם שכנים), שמן הסתם ימשיכו כבר עד ביה"ס (בהנחה הסבירה שלא נעבור דירה עד אז...
). השיקול הכספי פחות משמעותי מאחר והגן העירוני צריך להיות יול"א וברור שהתוספת הכספית המסוימת לגן הפרטי שווה את תמורתה. מה השאלה??? מה "עדיף" מבחינת ההשתלבות החברתית עם המסגרת העירונית? - מוקדם או להשאיר עוד שנה בפרטי (המצוין, כאמור), בהנחה וישארו מספיק מה"גדולים"? מקווה שלא בלבלתי יותר מדי
תודה עדי

אפרתש

New member
גם התלבטנו, ובחרנו בגן הרחוק

ובינתיים אני חושבת שבחרנו נכון. הגן שלנו מקסים, ואחד הדברים החשובים בו - מערכת יחסים נפלאה בין הילדים. ככה שרוב חבריה גרים במרחק נסיעה, אבל מדובר בחברים נהדרים. איך גן העיריה הקרוב לביתך? איך הילדים ההולכים אליו? כשאת רואה אותם בגן המשחקים, את אומרת לעצמך "חבל שגיא לא נמצא איתם"? חברה טובה אמרה לי פעם לא לתכנן את היום עם יותר מדי מחשבה על מה יהיה עוד כמה שנים. והיא צדקה. אם הגן הוא נפלא בגיל שלוש - בואו לא נחשוב על גיל שש. אולי הוא בסוף ימשיך לבית הספר עם הילדים מהישוב השכן? אולי בכל זאת תעברו דירה? ואולי הוא ייכנס חדש לבית ספר שבו לא יכיר כמעט אף אחד, אבל יסתדר. אם הגן כלכך נהדר, גיא יגיע לבית הספר עם בטחון עצמי ועם יכולות, וישתלב.

לאה_מ

New member
את מדברת על טרום טרום חובה, נכון?

אני בעקרון בעד להשאיר ילדים בני 3 במסגרת חמה ואינטימית יותר. לדעתי אין טעם בגיל הזה למסגרת כל כך גדולה ומובנית כמו שמציע הגן העירוני. אצלנו, אורי הוא יליד נובמבר, כך שבשנה הבאה הוא יהיה בגיל שמתאים לגן טרום חובה, ואין לי אפשרות להשאיר אותו עוד שנה בגן הפרטי שבו הוא נמצא, אז למרות שההפרש בגיל הוא קטן, אני אעביר גן, אבל בהחלט הייתי משאירה לו היתה לי האפשרות.

Adi 2606

New member
כן, טרום טרום.

הוא יתחיל את השנה בגיל 3 ו 7 חודשים. טוב, תודה לכולן, חיזקתן את דעתי, עכשיו צריך רק לשכנע את אבא...

למעלה