התלבטות גן עירייה

התלבטות גן עירייה

שלום,
בני יהיה בספטמבר בן 3 וחודשיים. מתלבטת האם להשאירו בגן פרטי או להעבירו לגן עירייה.
ילד מאוד מפותח וחברותי
דעתכן?

בנסף, יש לי אפשרות בחירה לגן עירייה או שזה לפי כתובת מגורינו? ישנן המלצות על גני עירייה טובים ברעננה?
מתי מתחילה ההרשמה ואיך בכלל היא מתבצעת? זהו בני בכורי

ואם בסוף נעדיף להשאירו בגן הפרטי למרות שרשמנו לגן עירייה. זה בעייתי?
תודה רבה!

גן פרטי או גן עיריה ... סוגיה

יש גני עירייה מצויינים. מספרם הולך וגדל. אני עדה לגנים חדשים באיזור מגורי שההורים מאד מרוצים הן מהצוות , הן ממספר הילדים (24-28) והן מהעלות הכספית הנמוכה..
לעיתים נוסף על כל אלה הקרבה לבית שמשמעותה, מפגשים מרובים עם ילדי השכונה (לא מירי רגב
) בגינה הציבורית, הליכה רגלית לגן בבוקר ובחזרה, יצירת קשרים חברותיים מתמשכים מגיל 3/4 עד לחטיבה.
מאידך הרצון לקבל את כל מה שהזכרתי אינו מעוגן במציאות של איזורים מסויימים, עם גנים אחרים. אין להורה אפשרות לבחון/לבחור את הצוות , הוא עלול למצוא את ילדו בגן עם הרבה מאד ילדים 30-36 עם גננת אחת ועם סייעת אחת שמנהלת את העיניינים ולפעמים מדכאה את הגננת הצעירה/החדשה/המבולבלת.
התפלגות הגילאים בקבוצה אינה ידועה מראש ולפעמים הילד בן השלש מוצא את עצמו עם ילדים בני 5+ . לטוב ולרע, תלוי בגננת ובגישה החינוכית שלה. לעיתים ימצא הילד הצעיר את עצמו בתוך לא מעט ילדים צעירים בגיל שבו זה אך נגמלו ואין מספיק ידיים לתת מענה לכולם. יש גנים שמזעיקים הורים להחליף לילד שפספס. (אפשר לקרוא על זעקת הגננות העירוניות ברשת). לא תמיד יש מקום מתאים להחלפת בגדים ושטיפה אם צריך.
בחירת מיקום הגן תלויה במספר הנרשמים כך שההורה יכול לציין גן מועדף אבל לא בהכרח יקבל אותו. ואז יכול להיות שצריך להסיע וכשיש יותר מילד אחד זה הופך למטלה קשה יותר. העניין החברתי שעליו דיברתי לא כל כך מתקיים. לעיתים מתוך צורך לשלב את הילד עם החברים איתם ילך לבית הספר מאלצת מעבר גן נוסף לפני בית הספר (נדמה לי שבגן חובה יש יותר גמישות של העירייה לשלב ילדים קרוב הביתה.) או התמודדות עם ילד שמבקש ללכת לבית ספר עם חבריו לגן כאשר המרחק מהבית מקשה על המשפחה, בטח אם וכאשר יתווסף ילד נוסף בשעה טובה
.
ההרשמה מתקיימת פחות או יותר בכל חלקי הארץ בקרבת חודש מרס. התשובה לאיזה גן מתקבל הילד אינה מיידית ולעיתים נמשכת מעבר לחודש מאי, מה שעלול לבטל את האופציה לגן פרטי מועדף. מין הראוי שתיידעי את העלת הגן הפרטי על ההרשמה הכפולה. בשנה הקודמת הרבה גנים פרטיים נפגעו מעזיבה מאוחרת של ילדים שנרשמו, הנזק הכספי כתוצאה מביטול מאוחר מסכנת את קיומו של גן פרטי.
כפי שאת מבינה מדברי, אין תשובה לשאלתך. התשובה תמצא לך אחרי שתחקרי ותכירי את האופציות העומדות לרשותך באיזור מגורייך.
בהצלחה

shlooog

New member
עונה

יש גני עירייה שנחשבים טובים, עם מס׳ ילדים סביר 25- 28 , גננת וסייעת נחמדות ויש גנים מהגיהנום.,המון ילדים , לעיתים קבוצה מגוונת מבחינת הגילאים, גננת אחת שמנסה להכין ילדים לכיתה א׳. לפעמים יש סייעות חסרות סבלנות, יותר עצבים וצעקות...מההכרות שלי רוב הגנים לא ערוכים לקלוט ילדים צעירים ולהתמודד בצורה טובה עם הצרכים הייחודיים שלהם. אין לך אפשרות לבחור גן עירייה ...בקיצור, החלטה לא פשוטה

למעלה