התלבטות בנושא גן

התלבטות בנושא גן

שלום עלינו לכאן מפורום הנקה ושמחתי מאוד לראות פרצופים (וירטואליים) מוכרים ואהובים. אני קוראת פאסיבית מזה זמן מה ומאוד התרשמתי מעומק ורגישות הדיונים. אני מקווה שתוכלו לעזור לי בהתלבטות שמציקה לי מאוד בתקופה האחרונה. בספטמבר תתחיל מייקי ללכת לגן. היא תהיה בת שנה וחודשיים. האפשרויות הן או גן ויצ"ו, במרחק של כעשרים דקות הליכה. 25 ילדים על שלוש גננות. נקי מסודר ועם שם טוב. חצר גדולה ויפה וכל היתרונות (והחסרונות) של גן ממש - מפוקח, מאורגן, ועדות ונהלים... האופציה השניה היא גן פרטי, במרחק של כחמש דקות הליכה, 13 ילדים על 2.5 גננות, כשהגננת הראשית מצאה חן בעיני מאוד. הגן קטן ומבחינת תנאים מרשים הרבה פחות. חשוב לציין שמבחינת העלות מדובר בהפרש של למעלה מאלף שקל... בעלי תומך חד משמעית בויצ"ו. גם בגלל השיקול הכלכלי, אבל גם בגלל הפיקוח, הסדר והתנאים המשופרים. נטיית הלב שלי היא לשלוח אותה דווקא לגן הפרטי, שנראה לי נעים וששם תזכה ליחס אישי יותר. אני יודעת שאם 'אתעקש', כלומר אומר לבעלי שזה מה שאני רוצה ולעזאזל הכסף, הוא יסכים, אבל אני לא שלמה עם דרך הפעולה הזאת. אני רוצה לשלוח את מייקי למקום הכי טוב שאפשר, אבל בעצם אין לי דרך לדעת איפה תהיה מאושרת יותר. בויצ"ו אני מרגישה שאני אולי לוקחת סיכון מסוים, אבל בהחלט יכול להיות שיהיה לה טוב ונעים שם לא פחות. והכסף שיחסך בהחלט יכול לעזור במקומות אחרים.... יצא לי ארוך ומבולבל. אני מקווה שהצחלתי להסביר את עצמי... אשמח לשמוע דעות אחרות... תודה מראש....

Shellylove

New member
שלום לעולה החדשה ../images/Emo8.gif

שאלת שאלה לא פשוטה מכמה סיבות: 1. שיקול כלכלי הוא שיקול שאי אפשר לזלזל בו. אני לא יודעת מה מצבכם (ואני גם לא אכנס לכם לכיס) אבל בבעיקר בימינו זו בהחלט סיבה. 2. כמי שנכוותה קשות לאחרונה מגן פרטי, יש לי רגשות מאד מעורבים בעניין. מצד אחד, אני מרגישה שבגיל הזה ליחס צוות-ילדים יש משמעות מאד גדולה ושהמצב הקיים היום במעונות הוא שהיחס גדול מדי. מצד שני, הנה, שלחתי את הילדה לגן פרטי, שילמתי הרבה כסף ובסוף נכוויתי כי אין פיקוח על גנים פרטיים וכל טמבל (סליחה מראש) יכול לפתוח גן בלי בעיה, אז מה זה שווה? 3. ההחלטה הזאת צריכה להיות החלטה של שניכם 4. רק את יודעת מה הבטן שלך אומרת לגבי מה יהיה טוב יותר למייקי

תודה ../images/Emo9.gif

אשמח לשמוע עוד דעות בנושא גן פרטי/ גן ויצ"ו או נעמת. כל ההורים במעגל החברתי שלנו שלחו את הילדים לגנים פרטיים, גם משפחות שמצבן הכלכלי לא טוב יותר משלנו... האם זה 'סנוביות' ודעה קדומה (כמו שטוען בעלי) או שבאמת יש יתרונות שמצדיקים את ההבדל הגדול בעלות? רציתי רק להעיר שאם הייתי חושבת שויצ"ו לא טוב או שאני מתפשרת פה על איכות החינוך ואושרה של הילדה לא הייתי חושבת פעמיים לגבי הגן הפרטי, העניין הוא שמלבד יחס הגננות/ילדים, אני לא יודעת להצביע על הבדלים משמעותיים לרעת ויצ"ו. אני אמא פעם ראשונה ולא מנוסה בבחירת גנים וגננות. החוויה שלי מהילדות לגבי גן היא שלילית מאוד, ונראה לי שהסיבה לכך שהנושא כל כך מטריד ומעסיק אותי היא הטראומה שעולה אצלי והפחד שלי מכך שזה יחזור אצל מייקי. שוב, אשמח לשמוע עוד תגובות ותודה מראש....

ronnieyuval

New member
בלי קשר לכסף....

אני דווקא אוהבת שגן הוא מאורגן ומסודר, יש פיקוח ונהלים... מצד שני, 25 ילדים כל כך קטנים על 3 גננות נשמע לי המון המון המון. 13 על 2 וחצי (איך לעזאזל מעסיקים חצי גננת?
אני מניחה שמדובר בחצי יום) נשמע לי כבר יותר טוב אם כי אני רגילה לסטנדרטים אחרים (בגן האמריקאי שלנו יש בגילאים האלה תקן של 4 ילדים על גננת, ולרוב זה לא יורד מ-3 ילדים על גננת) אז גם זה נשמע לי קצת פחות מידי... שוב, כנראה שאני נאיבית ואלה התקנים בישראל. בכל אופן, הייתי מנסה לעשות יותר מביקור אחד בשני הגנים המדוברים - אולי לשהות שעתיים בכל גן ולראות איך הדברים מתנהלים, לכי תדעי מה יתגלה לך. חשוב גם לבדוק בשני הגנים שהכל בטיחותי ומסודר מהבחינה הזאת - שקעי חשמל, צעצועים, אפסנת חומרי ניקוי, נקיון כללי, משחקי חצר בטיחותיים וכד'. צוות טוב זה דבר חשוב מאוד מאוד מאוד וכדאי לפשפש בציציות של כל הגננות, לא רק הראשית. ושוחחי עם בעלי הגן הפרטי כדי לוודא את הנהלים שלהם - אני בטוחה שהם לא פועלים בלי שום דבר מאחוריהם ושיש נהלים וסדרים מסויימים (אם כי קשה לי להאמין כמה פיקוח יש עליהם).

mom of Ophrie

New member
just to compare to England

In England the standard at this age is one person per three children. But it can be better, my duaghter was in place where there were 10 babies and toddlers and five staff to take care of them and it wasn't private, it the univeristy's gan and quite cheap. Also there is supervision on the private places by the education ministry (and all reports are on the internet), why can't our education ministry in Israel come to visit and check the private places? And to the point here, it's hard to judge what is better, I have a friend that was very unhappy with one vitzo gan (in Kiryat Ono) and I have a friend who was very unhappy with a private place. It's best to try and ask to come and see, even for a second visit. the most important thing is to see if the staff is warm and caring. Also what is the presonality of your child, is she friendly and confident? or shy and likes quiet places? If she is like my duaghter then 25 children (or shall I say babies in this case) is out of the question. good luck, mom of Ophrie​

mishtal

New member
אני גם בעד

ביקורים ותצפיות בכל גן. רק כך אפשר להתרשם מהצוות ומהיחס הניתן לילדים. את בוודאי שמעת על הביקורת הקשה שיש כלפי המעונות הציבוריים בארץ, בעיקר משום שהיחס בין מבוגרים לילדים הוא מאד בעייתי. (הרבה מאד ילדים על מעט מטפלות). ישנם מעונות אשר מנסים לעשות את המקסימום ולהעניק טיפול איכותי עד כמה שניתן במסגרת מגבלה זו וייתכן שהמעון שאת מדברת עליו הוא אחד מאלה. לדעתי עלייך להקשיב לתחושות הבטן שלך ולהרגיש איפה נעים לך יותר, אילו מטפלות היית רוצה שיגשו אלייך, ירגיעו אותך וכ'ו. אני בטוחה שאם את מרגישה הרבה פחות נעים בגן מסוים גם מייקי תחוש זאת. במידה והשיקול הכלכלי הוא מאד קריטי והגן של ויצ"ו עונה על קריטריונים רבים אחרים כמו בטיחות, ציוד מגוון, מטפלות חמות ועוד, אינני חושבת שייגרם למייקי נזק. ( במחקרים שנערכו בקרב קבוצות ילדים נמצא כיילדים שאינם נחשבים "ילדים בסיכון" לא יינזקו משהייה במסגרות בינוניות.) עליי לסייג מעט את דבריי כי אינני מכירה את מייקי ואת הטמפרמנט שלה. האם היא מופנמת, זקוקה יותר לעידוד כדי ליצור קשרים חברתיים? או שהיא טיפוס יוזם היוצר קשרים בקלות... אני חושבת שילדים מופנמים יותר יסתדרו במסגרת אינטימית יותר, ירגישו אולי פחות מאויימים. תחשבי האם קבוצה גדולה מדי יכולה להוות בעיה רצינית עבור מייקי. (מעבר לבעייתיות "הרגילה" שאנו מודעים לה)

לאה_מ

New member
גם אני בעד קבוצה קטנה יותר, במיוחד

בגיל צעיר כל כך. גם היחס מטפלות-ילדים בגן הפרטי עדיף בהרבה, ושוב - ככל שהגיל צעיר יותר כך החשיבות של היחס הזה עולה. כמובן, שצריך לשקול את אישיות המטפלות/הגננות במשוואה הזו, ואת זה רק את יודעת לעשות, אבל מספרית, הייתי נוטה לטובת הגן הפרטי. ודבר נוסף - ההחלטה שאת עושה אינה בלתי הפיכה. נכון שלא רצוי ולא נעים לטלטל ילד בין גנים, אבל את עושה היום את הבחירה שנראית לך נכונה, ואם מייקי לא תהיה מאושרת במקום שתבחרו, זכרי שאת יכולה לשנות את הבחירה שלך. בהצלחה, ותעדכני אותנו.

ליאת +

New member
מעון מול גן פרטי

היינו בהתלבטות הזו וגם ביקרנו בשניהם. אביתר היה שנה אחת במעון של נעמ"ת והשנה הוא מסיים שנה ראשונה בגן פרטי. בתחילת השנה גמרתי הלל על הגן הפרטי. עכשיו, כשהשנה מסתיימת, אני עדיין מחזיקה מהגן הזה (והוא גם ימשיך שם שנה הבאה), אבל לא רואה כזה פער עצום בין מעון טוב לגן. כמה נקודות (לשני הכיוונים): 1. נכון שהפער בכח אדם הוא גדול, אבל חשוב לזכור שבמעון יש גם מנהלת (של כל כיתות המעון) ומבשלת. כך שהרבה מאוד מטלות שאני רואה כיום את הגננות בגן הפרטי עוסקת בהם- במעון המטפלות לא עסקו בהם וכך היו פנויות לילדים (למשל: הצגת הגן להורים חדשים, הזמנת סחורה בטלפון, בישול ושטיפת כלים, שיחות עם הורים, גביית כספים). הגן הפרטי הוא עסק לכל דבר, והגננת, אם היא גם בעלת המקום, עוסקת בעצם במקביל גם בניהול עסק- מטלה לא קטנה. 2. בגן הפרטי ראיתי שיש הרבה יותר השקעה: פה משחק חדש, שם הפעלה מושקעת במיוחד לכבוד חג או אירוע. במעון הם הולכים לפי הסנטדרטים של המעון. אין "הפקות" גדולות. (לדוגמא: לא יעשו מדורה בל"ג בעומר בגלל האש, אז הילדים ישבו מסביב למדורת צלופאן. בגן הפרטי עשו כמובן מדורה "כדת וכדין" בשעות הערב). השאלה היא למי זה חושב: להורים או לילדים? 3. מבחינת בטיחות ונהלי עבודה- המעונות נראים לי הרבה יותר בטוחים. העובדה שמדובר במקום שנבנה (במרבית המעונות שאני ראיתי) במיוחד כדי לשמש כגן עומדת בניגוד חריף לכל הגנים הפרטיים שפועלים בבתים שעברו הסבה כדי להיות גן- הם אף פעם לא מספיק בטוחים (אגב-אני מכירה גן משובח בתל-אביב שבו כ- 15 קטנטנים + צוות נמצאים בדירת שלושה חדרים! בלי חצר!!). 4. בסיכומו של דבר מה שהכריע אצלי את הכף הייתה ההרגשה שהגננת בגן הפרטי מדברת באותה שפה שלי- מבחינת ערכים, ראיית הילד, ידע על התפחות הילד וכו'. במעון מאוד הפריע לי שהן ראו את תפקידן בעיקר תוך דגש על אוכל וניקיון של הילדים. זה מאוד שונה מאיך שאני רואה את גידול הילד. מבחינתו של אביתר לא ראיתי הבדלים מאוד קיצוניים בהתנהגות שלו בשני המקומות- הוא תמיד לא אוהב כשמשאירים אותו, ותמיד מדווחים לנו שאחרי דקה וחצי בערך הוא נראה שמח ומאושר. 5. בסיכומו של דבר, אני רואה את הכסף הנוסף (זו הייתה אצלנו תוספת של 100% למחיר של המעון) כהשקעה בעיקר- בשקט הנפשי שלי... במקרה או שלא במקרה בגן הפרטי מצאתי את עצמי הרבה יותר מעורבת: למשל מביאה צעצועים ישנים לגן, מציירת על הקירות של הגן וכו'- עבורי זו הרגשה הרבה יותר נעימה להשאיר את הילד שלי במקום שגם לי נעים להיות בו. 6. כמו שלאה אמרה- אפשר להתחיל, לנסות ולראות. בד"כ בגילאים האלה יש מקומות פנויים גם במהלך השנה (לפחות באזור שאני גרה בו). בהצלחה!

שוב תודה על התשובות המפורטות

והחכמות. נתתן לי הרבה חומר למחשבה. ההתלבטות עדיין נמשכת, אבל נראה לי שעכשיו אני רואה את הדברים יותר בפרופורציה.

למעלה