התלבטות בנוגע למסגרת

א י ה 33

New member
התלבטות בנוגע למסגרת

לילדה בגן של בני יש התנהגויות שנראות כ-PDD. אני אשת מקצוע בתחום הפרא-רפואי ולכן ההורים התייעצו איתי. הילדה בת כמעט 3 ועברה אבחון לאחרונה (לאחר שחיכו כ-6 חודשים בתור בהתפתחות הילד!! ממש מזעזע, לא?). באבחון לא נתנו להם אבחנה אלא אמרו שיש איחור התפתחותי ניכר. לפי מה שידוע לי לא הפנו אותם למסגרת אלא רק המליצו על טיפול של קלינאית תקשורת. לפי מה שביררתי בפורום הזה יש מסגרות בגיל הצעיר שאפשר להגיע אליהן באמצע השנה באיזורנו. ולשאלה: מה לדעתכם כדאי לי לעשות ואיך הייתם מרגישים בתחילת תהליך אבחון- האם כדאי/ אפשרי להציע להם לפנות לאלוטף גם כשאין להם אבחנה חד משמעית (אמרו לי שבאופן כללי הרופאה בהתפתחות הילד הזאת לא אוהבת לתת אבחנות, ולכן אני לא בטוחה שקשור למקרה הספציפי)? האם באלוטף עושים איזשהו איבחון שיכול להחליט אם הילד מתאים למסגרת? או שחייבים לבוא עם אבחנה של PDD/ אוטיזם?

n o g a h

New member
שלום איה

עד כמה שידוע לי, אי אפשר להכנס לגן אלוטף ללא אבחון חד משמעי של פידידי. בנוסף: ידוע לי על מקרים רבים שבמכונים להתפתחות הילד לא נותנים לגביהם אבחנה ברורה וחד משמעית, ומושכים את הזמן ואת מתן האבחנה, ומעדיפים להשתמש במונח: "אחור התפתחותי". הצעתי לך לייעץ למשפחה לפנות לאבחון פרטי אצל אחד המאבחנים שמומחים בתחום הפידידי, בכדי שהילדה תאובחן ב אופן נכון, ותוכל לקבל את ההתייחסות הטיפולית המתאימה.

bisty

New member
אי אפשר להכנס לאלוטף בלי אבחון

וגם אבחון לא מספיק, צריך לקבל הכרה מביטוח לאומי,לפתוח תיק ברווחה ולגשת לוועדת הערכה. לאלוטף אפשר להכנס הכי מאוחר בגיל שנתיים ועשרה חודשים כך שאם הילדה כבר עברה את הגיל הזה לא תוכל להכנס לאלוטף גם אם תאובחן רשמית. מרגיז אותי כל פעם מחדש. רופאה שלא אוהבת לתת אבחנות
כל כך אבסורדי.... אני מציעה להורים לפנות לאבחון פרטי פשוט כי זמן יקר בו אפשר לעבוד עם הילדה ולא חושב באיזו צורה או מסגרת הולך לאיבוד.

snooopi

New member
שלום איה

אני הייתי מציע להם ללכת לאבחון אצל איש/אשת מקצוע שמוכרת על ידי בטוח לאומי. גם כדי לדעת בצורה מקצועית מה האבחון וגם כדי לזרז את ההליכים להשמה שלו במסגרת המתאימה.

dd19

New member
האם יש באפשרות ההורים

ללכת לאיבחון פרטי? ורופאה במקום ציבורי שלא אוהבת לתת אבחנות - מעניין מה המטרה שלה

למעלה