התלבטות בלנדד

avilike

New member
התלבטות בלנדד

שלום אני צריך וויסקי בלנדד לערבוב ושתייה נקייה ( בעיקר ). הבנתי שהאופציות שבאות בחשבון הו טיצרס וגראנטס. השאלה היא איזה מבינהן מומלץ יותר ככלל ובפרט למי שלא רגיל לוויסקי (חוץ מדרמבויי אבל זה לא נחשב
) והאם צריך להתרחק כמו מאש מכל ה אולד קליפרס והילנד רזרב וכול שרואים בסופרים רבבבבב תודות!

D r a m b u i e

New member
העניין הוא כזה

וויסקי כמו קוניאק הוא סמל איכות. אין כזה דבר וויסקי זבל, כיוון שכל דבר שזכה לכינוי סקוטש מיוצר בסקוטלנד תחת חוקים ותקנות. תכל'ס ברור שהאולד קליפרס וההילנד ריזרב הזולים יהיו פחות איכותיים ויורכבו מפחות סינגל מולטים מאשר הג'וני האדום (שאני לא אוהב) הגרנטס וכו. כעקרון האיכותיים שביין הפשוטים נחשבים הדיוארס, הגרנטס, הג'וני האדום והטיצ'רס, לפחות בארצינו הקטנה. אבל אם אתה עושה קוקטיילים ותכניס בפנים סקוטיש לידר או גרנטס, לדעתי לא תרגיש בהבדל.

LaDjA

New member
אז ככה,

דבר ראשון, יש לגרנט'ס שני וויסקים מיוחדים יחסית אבל לא יקרים - האייל-קאסק, והשרי קאסק. אלה וויסקים שסיימו את תקופת היישון שלהם בחביות שכבר יושן בהם משהו אחר בעבר (אייל קאסק - חביות שישבה בהן בירה אייל סקוטית, שרי קאסק - חביות שיושן בהן שרי). שניהם לא רעים בכלל. אני מעדיף את האייל קאסק. חוצמזה, בהשקעה קצת יותר גדולה, אבל עדיין זול - Bailie Nicol Jarvey. וויסקי מצויין, יש המכנים אותו: "The malt drinkers' blend". (אני לא יודע - אני עדיין לא Malt drinker.) לי יש בקבוק שלו ואני ממש אוהב אותו. הוא גם עדין מאד - הטענה היא שיש לא טעם כמו לסינגל מה-Highland. הוא עולה בדיוטי פרי 16$ ל-700 מ"ל. ודבר אחרון - Black Bottle. מעולם לא טעמתי אותו, אבל ביקורות שקראתי עליו אומרות שהוא המקבילה ה-Islayית ל-BNJ (כלומר - הוא בלנד באיכות של סינגל מה-Islay - אמור להיות ממש מעושן ויודי.). המחיר אמור להיות מאד דומה ל-BNJ - אבל עוד לא משאתי שום מקום (חוץ מברשת - בלי משלוחים לארץ) שמוכר אותו. אם תמצא - תספר! מקווה שזה עוזר.

D r a m b u i e

New member
ה - BNJ

משווק ברוב המקומות כסינגל, הוא לא סינגל], יש בו באמת גריין לפי מה שהבנתי ממישהו מוסמך בעניין. סדרת הפינישים של גרנטס היא אחלה, אבל לדעתי היא לא מתאימה לקוקטיילים, היא הופכת את המשקאות לדומיננטים יותר.

loco21

New member
תבדוק את ה bnj לפני שאתה כותב

ה-BNJ לא משווק בשום מקום כסינגל אלא כפיור מולט משמע מורכב ממס' מולטים שונים בעוד שסינגל הוא מסוג שעורה אחד מבציר אחד. כל זה רשום על הבקבוק וזה לא תורה מסיני לקרוא את זה.

capsicum

New member
אתה בטוח בקשר לסינגל מולט?

נראה לי שאתה קשוח מידי עם יצרני הויסקי- סינגל מולט לא חייב לבוא מקציר אחד, התנאי הוא שיבוא ממזקקה אחת ויהיה ללא הוספת גריין, כמובן. הפיור, כמו שאמרת, הוא אכן ערבוב של כמה סינגלים. בתוך הקטגוריה של הסינגל מולטים יש את אלו הבאים מקציר מסויים (דוגמת Ardbeg 1977 , שהוזכר כאן לאחרונה). רם

D r a m b u i e

New member
זהו, שדיברתי עם אחד מיבואני

הוויסקי הבכירים לארץ בקשר לבי.אנ.ג'יי, והוא טען בתוקף שיש שם גם גריין. גם אני חשבתי שהוא פיור מולט, אבל על פי מה שהוא אומר בפירוש יש שם גריין.

loco21

New member
קיבלת המלצות אבל...

אני מעדיף להתמקד בחלק השני של השאלה "למי שלא רגיל לוויסקי..." משכך אם אתה לא רוצה טראומה מהמגע הראשוני עם וויסקי, שכמובן תשליך על המשך דרך נפלאה עם אחת מיצירות האומנות של התחום. עדיף שתלך לכיוון הוויסקים האירים ג'ימסון/ בושמילס/ טלמור דיו. מבחינת מחיר הם יעלו זול יותר מהג'וני ויקר יותר מהגרנט'ס אבל... בניגוד לסקוטים שמעושנים באדמת כבול אשר גורמת לטעם חזק וקשה למי שרק מתחיל, האירים מעושנים בפחמים(משמע הלתת שמונבט מיובש ע"י פחמים) ומשכך הטעם הרבה יותר קל מובן ומומלץ מאוד להתחלה. ניתן לערבב אותם עם כל דבר ותבדוק בכל בר טוב בעיר שהג'ימסון+ בלנטיינ'ס/ גרנט'ס הם וויסקים לספיד שמעורבבים בקוקטיילים והם מעולים... בהצלחה בהמשך דרכך לאט לאט עוד תגיע מהר...

LaDjA

New member
אני רוצה לציין שה-BNJ גם הוא מתאים

ביותר למתחילים... ועם-זאת, הוא יותר מעניין ומוערך מגרנט'ס/בלנטיינ'ס/ג'יימסון.

loco21

New member
אבל המחיר והנגישות קשים

מה גם שלערבב וויסקי כזה כסאוור, רסטי או מה שלא יהיה ממש חבל וכמו שאמרת הוא מעניין. אז לא חבל שיאבד את כל העניין בעת הערבוב ? למה סתם לשלם אם לא יודעים עדיין להעריך ? זה כמו שאנו לא ישלם על פארדיסו או אקסטרה משום שאני עוד לא יודע להעריך טעמים ואיכות אז למה ?

LaDjA

New member
הפואנטה שלי הייתה...

שה-BNJ הוא גם מצויין וגם לא יקר. עם זאת, אני חייב להסכים שהנגישות אכן לא טובה - אבל תמיד אפשר למצוא מישהו שנוסע לחו"ל ויכול להביא מהדיוטי פרי.

D r a m b u i e

New member
ברוב המקומות לספיד רק

משתמשים בסקוטשים לא באיריים. לא תראה שעושים ראסטי, לינצ'ברג לימונייד, סאוור או משהו דומה עם אירי (אלא אם יש בקשה מיוחדת). בתשעים אחוז מהמקרים זה יהיה גרנטס, ג'וני אדום, ג'י אנד בי, או משהו זול יותר נוסח הסקוטיש לידר וכאלה.

Bumblebee2

New member
סטרטיסלה

תגידו, מישהו טעם את הוויסקי סטרטיסלה? הבנתי שזה הסינגל של שיוואס, או שזה פיור מולט?

למעלה