המלצה
הי, יש לי את שני המשחקים ושיחקתי בשניהם הרבה. קודם כל שניהם מעולים, קלים יחסית (אפרט מהמשך) ומומלצים. שני המשחקים מבוססים על אותה מערכת חוקים של קלפי פקודות שאיתם שולטים על הצבאות, השטח מחולק ל-3 אגפים (ימני, אמצע ושמאלי) וקלפים שונים שולטים על אגפים שונים. בנוסף ישנם כלפי פקודות כללים שלא מתייחסים לשטח ספציפי. שיטת הקלפים והאזורים מכניסה אלמנט של מזל - כלומר יכול להיות שתרצה להניע כוחות מאגף מסויים אך לא יהיו לך קלפים מתאימים. יכול להיות מתסכל לפעמים. אבל בסך הכל השיטה מצויינית, וקלילה והאיזון בין העומק האסטרטגי לבין רמת סיבוך נמוכה יחסית הוא מצויין, לדעתי. עד כאן שני המשחקים זהים באופן עקרוני (עם הבדלים דקים). BATTLELORE מכניס עוד רבדים למשחק הבאים לביטוי בצורת קסמים, יצורים ענקיים (ענקי גבעות, עכבישי ענק וכו'...), war council - שלפי הרכבה (לוחם, קוסם, כהן וכו'...) משנה את אופי הצבא שלך וכו'... היתרון הוא שניתן לבחור אילו שכבות להוסיף למשחק - כך שניתן לשחק ב-BL בדיוק כמו MEMOIR (כמובן שהתרחישים והיחידות שייכים לעולם העתיק) ואם מתחשק להוסיף שכבה אחר שכבה. מודולרי מאוד ממש OBJECT ORIENTED. המינאטורות ב-BL מאוד מפורטות (אני צובע אותן!!!! עוד 30 TO GO!!!) אבל אפורות...פשוט לא יכולתי לראות אותן אפורות. ב-MEMOIR המינאטורות לא אפורות כי אין סיבה (פלסטיק בצבעי מלחמה פשוטים כמו החיילים מהפלסטיק שהיו לנו פעם...) אבל קצת פחות מרגשות, אין מה לעשות אביר על פרש לוקח טנק כל יום. לשני המשחקים הרחבות רבות ומגוונות. אם אתה חייב לבחור, הייתי הולך עם BATTLELORE מהסיבות שהזכרתי. כמובן שגם רקע המשחק (מלה"עה-2 מול ימי הביינים/עולם פנטזיה) גם הוא יכול להיות שיקול. אני לא יכולתי לעמוד בפיתוי וקניתי את שניהם! בכל מקרה, מה שלא תבחר, ההנאה מובטחת.