התלבטות בין 250 ל 125

oren2456

New member
התלבטות בין 250 ל 125

שלום לכולם
אני רוכב מתחיל (למעשה עדיין לא רוכב בדיוק) ואני רוצה לקנות קטנוע שישמש אותי לנסיעות בעיקר בתוך גוש דן ופעם בשבוע/שבועיים לירושלים וחזרה. אני מתלבט בין 250 ל 125 סמ״ק, כשברור לי שלנסיעה עירונית עדיף 125 (בעיקר לרוכב מתחיל כמוני) אך יש לי 3 הסתייגויות:
1. איך קטנוע של 125 יסחוב בנסיעה פעם בשבוע/שבועיים לירושלים? אם בכלל?
2. האם יש בעיה לעשות נסיעות בגוש דן על כביש בינעירוני עם 125 סמ״ק? מדובר על גבולות של קרית אונו - ת״א - בת ים שכוללים את כבישי איילון וגהה.
3. חשוב לי מאוד שיהיה אפשרי ונוח להרכיב עוד נוסע על הקטנוע (כמובן לא לירושלים), האם נוח להרכיב נוסע על קטנוע של 125 סמ״ק?

כמו שאתם מבינים, אני לא ממש מתמצא בתחום ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי,
תודה רבה!
אורן

jeffy1

New member
ליעוד זה 250, כמו שאמרו כאן

כמה שרשורים למטה, 125 סמק יעשה את העבודה בדוחק, לא ביטיחותי ובבלאי גובהה יחסית.

למדת על 250 סמק כשהוצאת רישיון? אז מה הבעיה לרכב על אחד כזה עכשיו? נראה לי המשך ישיר

פרארי1

New member
מצטרף להמלצה על 250

או לפחות 200 - ג'וירייד או דינק 200, שבפועל הם 174 סמ"ק, יהיו עדיפים בהרכבה ובטח בבינעירוני.

oren2456

New member
250 עדיף גם בתוך העיר?

תודה רבה על התשובות.
קטנוע 250 יהיה עדיף על 125 גם בנסיעה עירונית?
ולגבי 125 - לא צריכה להיות בעיה לסוע איתו על איילון וגהה באיזור גוש דן לא?
וכמה בטיחותי ונוח יהיה ליסוע עם מישהו מורכב על רוב דגמי ה 125?

xfwind

New member
תמיד 250 עדיף. מאפשר רכיבה אקטיבית ובטוחה

יחסית ל-125.

jeffy1

New member
בתוך העיר אין הבדל גדול בין 125

סטנדרטי ל250.

לגבי 125 לכבישים מהירים, תלוי באיזה שעות מדובר, לא חוכמה לעלות עם 50 סמק ב8-9 על איילון כשכל הפחיות שם עומדות.

אם תצטרך לעלות על איילון ב11-12 (במיוחד בלילה) כשכל הפחיות שם על 120 (קרנפים בשנה
) אז תיהיה בבעיה בטיחותית

קשה. בנוסף לזאת רשמת לעלות לירושלים פעם בשבועיים, ל-125 יהיה קשה לעשות את זה באופן קבוע.

לתווכים שרשמת 250 סמק תפור

oren2456

New member
המלצות לקטנועי 250?

תודה רבה על התשובות המהירות!!
אז כנראה שאני צריך קטנוע 250 ולא 125
יש לכם המלצות על דגמים טובים? פחות חשוב לי המהירות המקסימלית של הכלי, יותר חשוב לי הבטיחות והאמינות שלו (כמה שפחות מוסך).
התקציב הוא בערך 13,000 (נטו לקטנוע) ואני מתכנן לקנות מיד 2, בתקווה למצוא קטנוע 2010/11 יחסית חדש שכבר הייתה לו את הירידת ערך המאסיבית הראשונית.

אשמח להמלצות,
ושוב תודה!

פרארי1

New member
בתקציב שלך תצטרך לרדת קצת בשנתון

אולי 2010, לא מאמין שתמצא 2011 במחיר הזה, אבל גם 2008-9 יכול לבוא בחשבון אם מדובר על כלי שמור ועם קילומטרז' לא גבוה, כמו הכלי הזה, למשל.
לפיאג'ו מרווח טיפולים גדול ואמינות טובה.
גם ג'וימקס יכול לבוא בחשבון וגם ימאהה XCITY עם אמינות יפנית.

למעלה