התלבטות בין 2 עבודות

cowboy69

New member
התלבטות בין 2 עבודות

שלום לכולם, אני בן 27, לא מזמן סיימתי את לימודיי במקצוע שלי, לימודים של 3-4 שנים. המקצוע הוא עיצוב גרפי - זאת אומרת, עבודה מול מחשב, אני אוהב את התחום אבל מודה שיש לי טיפ-טיפה בעייה או יותר נכון דילמה לעבוד מול מחשב כל היום - כל הקריירה, אבל מצד שני אני כן אוהב את התחום הזה. חשוב לציין, שאני גם אוהב לעבוד עם אנשים ועם חבר'ה בגילאים שלי (מה שמוביל להתלבטות שלי) לאחרונה התקבלתי ל-2 עבודות שגורמות לי להתלבטות מאוד גדולה. העבודה הראשונה היא במקצוע שלי במקום גדול ורציני, עם שכר לא רע ואופציות קידום, החיסרון הוא שאין שם כ"כ חבר'ה בגילאים שלי/בראש שלי (משהו שאני די מעוניין בו) העבודה השנייה היא לא במקצוע שלי, בעבודת מכירות (סגנון חברות הסלולר) גם במקום גדול, השכר קצת פחות טוב ויש פחות אופציות קידום, אבל העבודה היא עם קהל וחבר'ה בגילי, למרות שבשורה התחתונה זאת עבודת מכירות/נתינת שירות בחנות (גדולה) אני חייב לבחור עד יום ראשון באחת מ-2 העבודות, אשמח מאוד אם תעזרו לי ותייעצו לי, על סמך ניסיון אישי או דיעה אישית, תודה.

amic

New member
לקבל החלטה בצורה כה מהירה זה לא הכי

טוב ,כי לא תספיק לשקול את כל השיקולים. יש כמה תהיות. היכן אתה רוצה להיות בעוד 5 שנים,בעוד 3 שנים,בעוד שנה? האם גם אז הדבר החשוב יהיה ההחבר'ה? כמה תרצה להרויח בעוד שנה? איפה תצליח לעשות זאת? האם המכירות מושכות אותך או העיצוב הגרפי? תתחיל לענות על זה ותראה לאן זה מקדם. עמי

wafl

New member
אני בהחלט נוטה

להסכים עם עמי, אם כי ברור לי גם שעליל לתת תשובה עם דד ליין. נסה לבחון עם עצמך את השאלות שעמי העלה בפנייך. בנוסף, אני רוצה לומר משהו אישי. ם בן זוגי עוסק בתחום העיצוב כעצמאי ויש לו עסק שרץ ומצליח. הוא עבד מספר שנים בתחום המחשבים אולם כל הזמן קיננן בו הרצון להיות עצמאי. הוא ניסה לקחת פסק זמן ולעבוד בשתי עבודות שכלל לא קשורות לתחומו, ושם נפלה ההחלטה. הוא החליט שהוא חוזר לעיצוב כי הווא אוהב את זה, חי את זה, מחובר לזה וטוב בזה. והיום זו עבורו מתנה- גם לאהוב את מה שהוא עושה וגם להרוויח ממנו כסף. מה שאני רוצה לומר הוא שתבדוק מה נותן לך משמעות, ממה אני מפיק הנאה ובמה אתה טוב השילוב של שלושת אלה ( בעיני) הוא מתכון לאושר וסיפוק. אשמח לקרוא את תגובתך.

bridges

New member
טווח ארוך לעומת טווח קצר

ברוך הבא לפורום, אני מבין שהיום אתה רוצה להיות עם החבר'ה, עם אנשים בגילך וזה בסדר גמור. אבל ההתלבטות שלך נובעת מהסתכלות על הטווח הארוך. השאלה היא איך אתה רואה את עצמך בעוד חמש או אפילו עשר שנים: האם אתה רואה את עצמך בתחום? האם אתה רואה את עצמך שכיר? עצמאי? האם באמת תעבוד מול המחשב כל הזמן? אני מזמין אותך לנסות ולדמיין את עצמך בעוד חמש שנים. כן, ממש לדמיין: לסגור את העיניים, לקחת נשימות עמוקות ולנסות לראות תמונה שלך בעתיד. בד"כ אנחנו עושים את זה באימון אמצעות דמיון מודרך אך ניתן לעשות את זה גם לבד. מה המסקנה שלך לגבי הבחירה שלך היום? בהצלחה, רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איפה הלב?

קיבלת פה כיוונים מאוד נכונים לחשוב על הנושא. אוסיף רק נדבך אחד נוסף - נסה להקשיב ללב שלך. מה הגוף שלך אומר על העבודות האלו? לאן הוא רומז לך ללכת?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ללב צריך להקשיב

ציינת שיש לך קושי עם המקצוע - לעבוד מול מחשב כל היום. לא סתם קיבלת הצעת עבודה בתחום המכירות - הלב משך לשם. אולי זה הרגע להיות יצירתי - העבודה שמתאימה לך קשורה כנראה לכמה דברים: עבודה עם אנשים (צעירים) עבודה בתחום העיצוב עבודה דינאמית אפשרות להתפתח אילו עוד דברים יש ברשימה שלך של מה צריך להיות בעבודה אופטימלית? האם עולה מתוך כך המקצוע שהיית רוצה לבחור? אני מניחה שאף אחת משתי העבודות האלו אינה אופטימלית כרגע. אילו מהבחירות שלך יובילו אותך יותר לכיוון העבודה האופטימלית שלך? איך אפשר לבנות מסלול שיוביל אותך לשם?

בוקר,

חלק מהשאלות שאני שואלת את המתאמנים שלי, וגם מעצמי אינני חוסכת אותן, הן דווקא בתום היעוד. מה היית רוצה לתרום לעולם? בשביל מה היה שווה לך לקום בבקר? מה העולם יפסיד אם לא תתרום את חלקך שם? נניח שעשית בחירה. איזה בן אדם אפגוש בעוד שנתיים שלוש, אם הבחירה תהיה להיות איש מכירות? אם תהיה מעצב גרפי? ואגב, מה מלכתחילה הוביל אותך ללמוד מקצוע שרובו הוא דיאלוג עם מסכי מחשב?

cowboy69

New member
תשובה

כשאני מפשט את ההתלבטות שלי עם שאלות בסגנון "איפה אתה רוצה להיות בעוד כמה שנים" אז אני נוטה לבחור בתחום המקצועי, כי זה אומר התקדמות קדימה, רכישת ניסיון, הוספה לרזומה, קידום אופציונאלי. בעוד 5 שנים הייתי רוצה שיהיה לי עסק עצמאי מצליח בתחום העיצוב הגרפי. נקודה. אין לי כאן ספק. אבל...בעוד 5 שנים הייתי גם רוצה להתחתן עם אישה שאוהב...וזה מוביל אותי אל העבודה השנייה, העבודה עם "החבר'ה" ואז אני שואל את עצמי - איפה הסבירות להכיר חברה רצינית יותר גבוהה בעבודה עם אנשים שגילם הממוצע הוא 40+ (העיצוב הגרפי) או בעבודה עם אנשים שגילם הוא 20+ (עבודת המכירות), ואז אני נוטה לבחור בעבודת המכירות אשר מתנהלת עם צוות עובדים בגילי.

הגר שקד

New member
שאלת הבהרה

כתבת שהגיל הממוצע של מעצבים גרפיים הוא 40+. האם קביעה זו מבוססת על בדיקות שערכת, או שזו מעיין סטיגמה שנוצרה אצלך לגבי המקצוע? לא יודעת אם זה מעיד על משהו, אבל אני מכירה שתי מעצבות גרפיות צעירות שעובדות בחברות הי-טק גדולות, ובהן צוות עובדים בכל טווח הגילאים.

הגר שקד

New member
אם כך,

יש מקום להעלות שאלה נוספת - מדוע בחרת להתמקד דווקא בהצעת עבודה זו? אני מבינה מדבריך שאתה לא עובד כחודשיים. האם זו הסיבה לכך שהחלטת לדבוק בשני מקומות שהם התפשרות מבחינתך? העלית דילמה של בחירה בין שתי עבודות, והייתי רוצה להעלות בפניך אפשרות נוספת - אחרי הדיון שכאן נראה שצרכיך ברורים לך יותר, ואולי יהיה נכון יותר להתמקד כעת במציאת עבודה העונה הן על הרצון להתמקצע והן על הצרכים החברתיים?

אז בעצם בוקר

יש לך כאן 2 שיחות... האחת היא על מציאת מקום עבודה השנייה היא על מציאת בת זוג... איך זה שאתה קושר בין שתי השיחות הנ"ל? איך מקום עבודה, התמקצעות, חזון בתחום המקצועי (להיות עצמאי...), מימוש הפוטנציאל היצירתי שלך קשור למציאת בת זוג? אתה מבין ששתי השיחות הללו אינן קשורות? האם מקום העבודה אמור להיות המקום בו תכיר את בת הזוג העתידית שלך? מה בעצם מעניין אותך היום? מה מעסיק אותך?

wafl

New member
בנוסף לכל מה שעלה כאן

אני רוצה לשאול אותך דבר נוסף. האם בדקת כיצד תוכל לשלב בין העיסוק בתחום הגרי לבין עבודה עם חבר'ה צעירים? אין ספק שהתשובות שהעלינו כאן בפניך דורשות בדיקה כנה שלעתים לוקחת קצת זמן . אולם הזמן הזה משתלם כדי שתוכל להסתכל על עצמך בעוד מספר שנים ותהיה מסופק מהמקום בו אתה נמצא. בהצלחה בכל אשר תבחר

באימון על קריירה

שהוא תחום ההתמחות שלי - אני מכוונת את המתאמן, בין השאר, לבחון את הערכים שלו, ובמיוחד את אלה שחשובים לו במקום העבודה (בתחומים כמו למשל, שיתוף פעולה, עצמאות בקבלת החלטות, יצירתיות, רמת ניהול וכיוב') כדי לבחון מה חשוב לו בהמשך הקריירה שלו. אני לא בטוחה שתוכל לקחת בחשבון את הערכים החשובים לך ועד כמה אתה מכיר אותם בשלב זה של חייך, ואני לא בטוחה שאתה מכיר מספיק את שני מקומות העבודה המוצעים לך כדי לבחון עד כמה הערכים שלך ימומשו בכל אחד מהם. מהלבטים שלך אני מרגישה שאף אחת מההצעות שקיבלת אינה באמת כובשת אותך. בנוסף אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות פרובוקטיביות: עד כמה באמת חשוב לך בשלב זה של חייך להתמקצע? האם התחום שלמדת באמת מעניין אותך? נראה על פניו שלשבת כל היום מול מחשב ממש לא נראה לך מהנה, לא כל היום ולא כל הקריירה. מה אתה באמת אוהב בתחום שלמדת? האם ניתן ליישם זאת בעבודה אחרת, שונה משתי אלה המוצעות לך? האם יש באמת צורך להחליט עד מחר - הצגת זאת בצורה מאוד גורלית - או שמא, כפי שעלו שתי ההצעות הללו, יכולות נוספות, ואולי מתאימות יותר, לבוא בעקבותיהן?

cowboy69

New member
הפורום הזה מדהים

תודה לכולכם על התגובות, אני נדהם כל פעם מחדש עד כמה הפורום הזה איכותי, מעניין ויעיל - תודה. אני בהחלט מבין את מה שאתם אומרים ולפי מה שהבנתי רובכם מציעים לי לנתח ולבחון "מה אני באמת רוצה" ו"איפה אני רוצה להיות בעתיד" חלקכם אפילו הציעו לי לחפש עבודה שגם במקצוע וגם עם אנשים בראש לי - אבל צריך להבין, שמי שמחפש דבר שהוא "הכל" ואינו מתפשר - עלול להשאר בלי כלום בסופו של דבר. לשאולתייך אביבה, חשוב לי כרגע להתמקצע - לא באופן היסטרי - אין לי משפחה לפרנס - אבל אני חושב שזה יהיה צעד נבון ואחראי מצידי להתחיל להתמקצע ולהתנסות בגיל 27 ולא בשלב מאוחר יותר. התחום שלמדתי מעניין אותי, אני מפעיל בו את החוש היצירתי שלי ואני אוהב את זה, הדבר היחיד שאני פחות אוהב בו זה שהוא לא מגוון ואני אך ורק מול המחשב. לא, לא ניתן לשלב זאת בעבודה אחרת ואם כן, אז אני עדיין לא נתקלתי בעבודה כזאת. אני לא חייב להחליט עד מחר, אלא עד מהלך השבוע הבא...אני די נעול על 2 המשרות האלה ופחות מתעניין במשרות אחרות, כי אני רוצה כבר להתחיל לעבוד ולא להיות בררן מידי- אחרי הכל, אני כבר חודשיים לא עובד וזה לא קל.

ערכים והעדפות

התרשמתי שהיצירתיות מאוד חשובה לך. זה קיים יותר בעבודה המקצועית. גם הנושא החברתי והאווירה הצעירה בעבודה חשובים לך. זה קיים בעבודת המכירות. שתי העבודות המוצעות, כך התרשמתי, אולי לא נכונה, הן לא בהכרח לאורך זמן מבחינתך. היית רוצה להתחיל להתמקצע וזה יהיה אחראי ונבון מצידך, אבל זה לא ממש בוער, אחרת לא היית מתלבט. אם כן, אני מציעה לחשוב, כפי שעושים בדגמים של קבלת החלטות, על גורמים נוספים. למשל: האם עבודת מכירות באמת מדברת אליך? האם תהנה מזה? בנוסף, נסה לדמיין לעצמך איך אתה בכל אחת מהעבודות האלה. מה יגרום לך הכי הרבה סיפוק בכל אחת מהן? מה יקרה בכל אחת מהן בעוד שנה-שנתיים? ואם אתה לא רואה את עצמך באף אחת מהן בעוד שנתיים, למשל, איפה יהיה לך עדיף להיות בעוד שנתיים? בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה.

למעלה