התלבטות בין שני גנים.

מאיו

New member
התלבטות בין שני גנים.

להזכירכם, מיכל תהיה בת חצי שנה. גן א- נקי, נעים, המטפלות מוסמכות, מנהלת הגן מוסמכת ולומדת עכשיו לקראת תעודת הוראה. הגן שייך ל'דור שלום' שעות פעילות: 7:30 ועד 3:45. חופשות כמו במעונות. יש מטבח נקי במקום ומבשלת צמודה. לכל ילד יש מיטה משלו לישון צהריים. כאשר הגעתי הילדים היו בחצר ותינוקת אחת ישנה בפנים. אם הייתה בוכה- המבשלת שומעת וניגשת. לדברי המנהלת יש טיול בכל יום (חוץ מהיום כי העגלול בתיקון) ארוחות צהריים מגוונות, אבל לא מגישים בשרי בשל כשרות. במקום זה יש קציצות דגים, טבעול וכו'. יחס תינוקות / מטפלות 1:8. המבשלת מתפקדת ככוח עזר בזמני ארוחות מחיר: סביבות 700 ש"ח לחודש. גן ב'- נקי, נעים, יש מטפלת אחת מוסמכת ועוד מישהי שתעבוד איתה. הגן הוא גן קיבוצי- שעות פעילות 7-4 כך שיש טיול בכל יום, אין חופשות למעט חגים ממש (עובדים גם בערבי חגים). האוכל מגיע מחדר האוכל, כך שגם כאשר יש שתי מטפלות, יש אחת שיוצאת לחדר האוכל/ קניונית לפחות פעם ביום. הקטנטנים ישנים במיטות והגדולים על מזרנים על הרצפה. יחס תינוקות/מטפלת 1:4 . יש פעמים שמטפלת אחת נשארת עם 8, כאשר צריך ללכת להביא משהו, לעיתים זה קורה בבוקר כאשר מקבלים את פני הילדים. יש לציין שבקיבוץ יש נטיה להחליף את אנשי הצוות גם באמצע השנה, לא את המטפלת הראשית אך בהחלט ייתכן שהעובדת שתהיה איתה, לא תהיה קבועה לאורך השנה. מחיר: 1400 ש"ח. מה דעתכם?

הילהל

New member
חסרים לי קצת פרטים

כמו: גודל הקבוצה באופן כללי (לא רק יחס מטפלות לילדים) טווח הגילאים בקבוצות השונות וגם - תגלי לנו קצת מה כן נראה לך בכל גן ומה לא? מה חשוב לך? לגבי תחלופת הצוות: קרה, קורה ויקרה בכל גן ומעון. פשוט בלתי נמנע. לגבי שינה על מזרנים מול מיטות: לטעמי זה לגמרי לא משנה, כל עוד המזרנים טובים ועבים והשינה נעשית באופן בטיחותי ונעים. לגבי הארוחות: לא קריטי. אני מכינה ליונתן מידי פעם ארוחת ערב בשרית וארוחות בשריות בשישבת. אני אישית לא אוכלת בשר כל יום - לטעמי זה מכביד על המערכת. אין בעיה עם זה. לגבי המעון הראשון: יחס של 1:8 בכיתת תינוקות נשמע לי קצת בעייתי. במעון ויצ"ו בו היה יונתן היחס היה 1:6 וגם הוא לא היה אידאלי. לגבי הפרשי המחירים: תנסי לחשב עד כמה ההבדלים בימי החופש יגרמו לך להוצאות בייביסיטינג או להפסד ימי עבודה, יתכן שחישוב שנתי שכזה ישנה את גודל הפער...

מאיו

New member
גודל הקבוצה לא ידוע

חלק מהתינוקות עדיין לא נולדו, כך שאי אפשר להתחייב כמה ילדים יהיו. מה שכן, בגן א' בתחילת השנה יהיו פחות תינוקות ומאד יתכן שאחרי החגים יתווספו עוד. אין לי הוצאות בימי חופש כי אני מחפשת עבודה במערכת החינוך, כך שהחופשים חופפים

חוה 1

New member
את גן א' הייתי פוסלת מידית

בגלל היחס בין מספר הילדים למטפלת. יחס של 1:8 נשמע בלתי אנושי.

s o l e i l

New member
גם אני

השיקולים האובייקטיביים נוטים לגן השני. היחס בגן הראשון מזעזע למדי לגיל זה בו הילדים צריכים המון המון תשומת לב אישית. בגן קיבוצי עד כמה שידוע לי הטיולים הרבה יותר חופשייים. התינוקת שלך אוטוטו תגדל עוד טיפה ותרצה לזחול בטבע ואחרכך לטפס. גן קיבוצי מאפשר את זה, כלבים, עצים וכד'. חשוב מאוד מאוד להתרשם מהגננות ומגישתןובסופו של דבר זה משהו סובייקטיבי שקובע. בהצלחה.

מאיו

New member
פרט חשוב ששכחתי:

גן א'- מטפלת חמה, מחבקת מנשקת וכו' גן ב'- המטפלת העיקרית היא מטפלת טובה אבל קצת 'צנון', לא שופעת אהבה.

vered4

New member
לגבי המחיר

1400 שח' לגן קיבוצי זה ממש זול יחסית לאזור שבו אני גרה (2300 שח' ויש גם יותר). אם הכסף לא מהווה אצלכם שיקול קריטי- הייתי הולכת לגן הקיבוצי. מה ההמלצות ששמעת לגבי שני הגנים? איך היחס של המטפלת הראשית הקבועה, מה חושבים עליה?

מאיו

New member
המטפלת הקבועה

היא מטפלת טוב בילדים, היא 'ייקית' כזו רק שהיא, כמנהג הפולנים, לא מביעה חיבה יתרה. (פולני זה אופי ולא עניין גיאוגרפי)

vered4

New member
ייקי זה לא פולני (אפילו להפך)

זו בעיה שהיא לא מביעה אהבה, אבל זה ענין של טיפוס. המטפלת במשפחתון של הבן שלי גם לא הרעיפה אהבה (למרות שהיה ברור שהיא אוהבת את הילדים), זה קצת היה לי חסר אבל לא היווה שיקול מרכזי.

מאיו

New member
אני יודעת

היא גם וגם: יקית בנושא טיפול בילדים. ו'צנון' בנושא הבעות חיבה

vered4

New member
זה מה שלא הבנתי

כי הצנוניות גם "שייכת" יותר לאופי הייקי. (כמובן בהכללה רבתי)

Shellylove

New member
1:8 זה המון לגילאים הללו!

בגיל כזה יש הרבה טיפול "לוגיסטי"- האכלה, חיתולים וכו'. נתון נוסף שהחסרת: גילאי הילדים. [שני המחירים מאד זולים יחסית למקובל בת"א]

למעלה