התלבטות בין גנים

התלבטות בין גנים

אני עכשיו בסבב גנים לקראת שנה הבאה ויש לי התלבטות בין שניים. האחד קרוב מאד אלי הביתה (אין לי רכב, כך שהקרבה זה יתרון מאד גדול), זהו גן פרטי, גדול ,יפה, נקי ומחירו 1800 ש"ח. השני הוא גן של נעמת - גן מהמם, פשוט יפהפה אין לי מילים, מחירו 1300 ש"ח שזה כבר יתרון, אבל רחוק מאד מהבית. מה עושים, אני נורא רוצה את הגן של נעמת, כי גם הוא נראה מעולה והמטפלות נראות אחלה, גם זה עולה פחות - 500 ש"ח מגן פרטי. אבל אין לי איך להחזיר אותו (נגיד בעלי יקח אותו לשם בבוקר). יש לכם רעיון לפתרון, אני כבר יומיים מוטרדת מזה נורא.

אולי את יכולה לברר אם יש אחד

מהילדים שגר בשכנות אליכם, ותציעי להורים שתשלמו להם סכום כלשהו עבור הסעת הילד אליכם בחזרה מהגן. להורים זה יהיה עוד כסף שנכנס לכיס (שאף אחד לא מתנגד לו) ולכם - הקלה אדירה.

גם אני חשבתי על זה

אבל איך נסתדר עם הכסא לרכב, בעלי יקח אותו לגן והם יצטרכו להחזיר אותו, אז מה עושים, איך בדיוק מסתדרים, ונגיד אני אקנה עוד רכב, במידה ובכלל יהיו הורים שיסכימו שיהיה להם כיסא נוסף ברכב. אז מה יהיה ביום שהילד שלהם לא יהיה בגן והם לא יהיו צריכים להחזיר אותו ואז נאמר אבקש מהורי או משהו כזה, ואז שוב איך מסתדרים בלי כיסא. אולי זה נשמע טיפשי, אבל אני על בטיחות לא מתפשרת.

אמאורית

New member
בעלך יכול להשאיר בגן את הכסא

ואלה שאוספים אותו יקחו אותו עם הכסא. השאלה שלי לאן הם מחזירים אותו? את תהיי בבית? אולי לא הבנתי.... ודרך אגב - אם תשלמי לאיזה הורים - זה כבר יכול היות קרוב במחיר לגן הפרטי, וקרבה לגן ואפשרות ללכת ברגל אליו זה יתרון ונקודה חשובה לשיקול.

הרעיון הוא להחזיר אותו

הביתה ואני אהיה שם (כי כמו שאמרתי אין לי רכב), עכשיו גם על זה חשבתי מבחינת הכסף, אבל זה 500 ש"ח הפרש, לא יכול להיות שהסדר שאני אגיע עם הורים יהיה בסכום שקרוב לזה. או שכן? כמה צריך לשלם להורים על שרות כזה? (רק חזור) והאם לא יהיה להם מעיק להתחיל כל פעם להכניס/להוציא את הכיסא? סה"כ זה מעין טובה שעושים לי ולא נעים לי להכביד? את כהורה היית מוכנה לעשות זאת (בתשלום כמובן), שאני אדע פחות או יותר מה הורים מוכנים לעשות בשביל אחרים, אין לי מושג, אני עדיין חדשה בזה, הוא עוד לא היה באף מסגרת שיצא לי להכיר הורים אחרים ולדבר איתם.

אמאורית

New member
האמת...

ככה - יש הורים לחוצים שלא ירצו לקחת אחריות של ילד שהם לא מכירים. אני - חד פעמי הייתי לוקחת, אבל ככה לא הייתי נכנסת לזה, אי נעימות אחת ואת לא מסוגלת לראות אותם בגן יותר, שלא לדבר על חס וחלילה אם יקרה משהו - זה לכל החיים. וגם זה נורא מגביל - הם מחוייבים אלייך ולא יכולים אף פעם לשנות תוכניות כי הם צריכים להחזיר... רעיון נוסף - אולי מטפלת או הגננת שמסיימות לעבוד ועם אוטו, הן אולי יכולות להחזיר - וזה גם מישהי שהילד מכיר טוב, ובתשלום סמלי...שאין לי מושג כמה.

זה יכול להיות רעיון נחמד

אני אנסה זאת, למרות שאני לא כ"כ אופטימית כי נראה לי שמטפלת/גננת לא תרצה לעשות דבר כזה משתי סיבות, האחת, לא לקחת אחריות עליו והסיבה השניה שאולי זה לא מקובל שם שמטפלות יעשו דבר כזה. אולי אמהות אחרות לא יראו זאת בעין יפה. אבל לנסות תמיד אפשר.... יש עוד רעיונות?

talb99

New member
מה זת אומרת "גן ממש יפיפה"?

האם החיצוניות שלו או הנקיון הבוהק שלו הם שמשפיעים? כי אם כן הזהרי. אני נפלתי עם הבן שלי כשהיה בן שנה וחצי . רשמתי אוץו לגן הכי יפה בעיר ואכלנו קש...בוא נאמר שמשרד החינוך סגר את הגן..... נוחות ויעילות הן לדעתי נקודות המפתח. אם אין לך רכב, ואין סידור "הסעות" והגן הקרוב לבית נהדר גם ככה - לכי על הקרוב.זה פשוט פרקטי ולא על חשבון הילד. בהצלחה! כמובן שהייתי מבקשת רשימת הורים הרשומים בגן ומקבלת את חוות דעתם...

אמאורית

New member
../images/Emo45.gif צודקת ו-טלוש../images/Emo25.gif נעלמת!

היופי לא מה שחשוב וכמו שכתבתי הכי טוב במרחק הגעה נוח וסביר בייחוד כשיש בעיית הסעות.

חוה 1

New member
זה נראה לי די מטרד להכניס ולקשור

יום יום כסא לאוטו . בכל מקרה לפעמים הילד שלך יהיה חולה לפעמים שלהם ואז כל פעם תאלצי לשבור את הראש איך להחזיר אותו. נראה לי שהאופציה היקרה תהיה בסופו של דבר האופציה הזולה.

אל תעבירו אותי כבר דף

אני ממש בבעייה, אני חייבת להגיע להחלטה כבר בימים הקרובים ואין לי מושג איך לפתור את זה. אני ממש צריכה את עזרתכם. בבקשה......

אני קיבלתי החלטה על גן

בהתבסס על מרחק מהבית. ראיתי גנים שהרשימו אותי יותר ואם היה לי אוטו סביר להניח שהייתי רושמת את בתי לאחד ההרחוקים יותר. אבל שיקול הנוחות (במיוחד שאני אצטרך להטלטל עם נעם ועוד עולל בן חודשים ספורים)היווה שיקול מרכזי. אז כמובן שבדקתי את הגן ואת הגננת, וקיבלתי המלצות לגן הקרוב, אבל אני לא יכולה לאמר בלב שלם שזה ה-גן. לא הייתי מתבססת על הורה אחר (מה אם ילדו חולה ולא בא לגן), לא הייתי שולחת לגן עם הסעות (כי אני לא סומכת על נהגי ההסעות), ולעשות צעדות ארוכות (במיוחד בקיץ הלוהט או בגשם) או לנסוע באוטובוסים עם שני קטנים על בסיס יומי, לא מתאים לי.

את יכולה לבוא לקחתו?

ואולי תחזרו באוטובוס? או לעשות סידור קבוע עם מונית? אני לא הייתי נותנת למישהו להסיע את ילדי באופן קבוע, אבל אולי אני היסטרית! או שאת מחזירה אותו או שתתפשרו על הגן הקרוב והיקר יותר.

dafdaf

New member
לא חושבת שיש פה בכלל שיקול

במקרה שאין לך איך להחזיר את הילד בחזרה הביתה כי מבחינתי אין סיכוי שהייתי נותנת למישהו זר לקחת לי את הילד באופן קבוע ואני ממש לא טיפוס היסטרי ובכלל כמו שאמרו ועם אחד ההורים יהיה חולה?

2for1

New member
מה עושים עם שמועות שיש מחירים שונים

רשמתי את בתי לשנה הבאה לגן חדש. התחילו שמועות בין האמהות שיש מחירים שונים לכל אחד (לא גן נעמת או ויצו) גן פרטי. לי אמרו 1900 ש"ח שלאחרת אמרו 1650 ש"ח ואחרת 1700 ש"ח. כבר שילמתי דמי רישום, מה עושים? האם יש חוק לזה? תודה ושבת שלום

כמה תעלה לך מונית הביתה

מהגן של נעמ"ת? יכול להיות שתוכלי להגיע להסדר עם חב' מוניות על 300 ש"ח. מה לגבי אוטובוס? אני חושבת שאם יש דרך תחבורתית אחרת להגיע לגן - שווה (בעיקר בגלל שאת כל כך מתלהבת). אולי להגיע להסדר עם אחת האמהות שגרה לא רחוק מכם שיקפיצו אתכם וכו'.

אחרי שקראתי את כל השרשור

נדמה לי שבאמת עדיף בכל זאת לבחור בגן הקרוב יותר, כי המעלות של הגן השני מתגמדות לעומת הבעיות עם ההסעות.

למעלה