התלבטות אקדמאית...

GeJuFan

New member
התלבטות אקדמאית...

אני בהתלבטות ואני אשמח לדעתכם.
כידוע לכולכם אני לומדת אפייה, כשמשולב עם זה גם קורסים אקדמאיים. ביום שלישי ורביעי הקרוב מגיעה לאוניברסיטה שפית קונדיטורית די ידועה - אליזבת פלקנר- כשביום רביעי היא מעבירה דמו לסטודנטים לאפייה. וכאן הבעיה: בדיוק בזמן שבו קבעו את הדמו לכיתת הקונדיטוריה שלי יש לי קורס אנגלית (דבילי אני יודעת). אבל כאן זה לא נגמר אם אני מחליטה לא ללכת לדמו וללכת לשיעור זה ייחשב כחיסרון ליום מעבדה ואצלנו במעבדות ברגע שאתה מחסיר יומים ממעבדה אתה מועף ממנה עד שמתחיל הסגמנט הבא. אם לעומת זאת אני הולכת לדמו אבל מוותרת על אנגלית יירדו לי עשר נקודות מעבודה כלשהי שאנחנו עושים כרגע וכמובן שגם יהיה לי חיסרון.
עכשיו העלילה עוד יותר מסתבכת: יש לי הזדמנות ביום רביעי לעזור לשפית בדמו, מדובר בהזדמנות מיוחדת במינה שיכולה להשאיר עליה מספיק רושם שבעתיד אם אני אשלח לה קו"ח היא תזכור את השם שלי ותיקח אותי לעבודה אצלה - שזה עניין גדול מאד.

אז זו ההתלבטות: ללכת לדמו אבל לא לשיעור אנגלית, או הפוך, ללכת לשיעור אנגלית אבל לא לדמו. אקדמיה מצד אחד, נטוורקינג מצד שני.
אני לא יודעת מה לעשות, כלומר מצד אחד אני יודעת מצד שני... אני מפחדת שזו לא הבחירה הנכונה. אווווו למה הם לא יכלו לשים אותנו ב 11 וחצי אחרי השיעור אנגלית...

לגמרי דמו.

עניין המעבדה נשמע לי הרבה יותר חשוב, מוסיף ומשמעותי מקורס האנגלית.

הייתי הולכת לדמו ומנסה למצוא פתרון אדמיניסטרטיבי לבעיה בקורס האנגלית (פניה למרצה עם הסבר ואולי שיעור השלמה עם קורס ביום אחר, או אפילו פניה למישהו יותר בכיר, כי זו דילמה שהיא לא באשמתך) או פשוט סופגת 10 נקודות פחות ועובדת יותר קשה על העבודה כדי להפחית את הנזק.

תהני, זה נשמע מעניין ("כיתת אמן" כזה, תמיד מאוד מעשיר)

ABD2b

New member
אי אפשר לתאם?

בתור סטודנטית וגם בתור מי שמלמדת, נראה לי הכי הגיוני לדבר עם המרצה בקורס אנגלית, להסביר לה את העניין ולבקש אישור לחיסור באותו היום. כמובן בשפה סופר מנומסת, להסביר עד כמה שני הדברים חשובים לך, ועד כמה חיסור כאן או שם שניהם יהיו לך לרועץ ועד כמה הפגישה ההיא זו הזדמנות חד פעמית בלה בלה בלה. ולבסוף להציע לעשות עבודה או איזשהו משהו להראות לה שהשלמת את השיעור (סביר להניח שאף אחד לא ירצה זאת, אבל עצם ההצעה תראה את רצינותך). לא מכתב סופר ארוך, משהו כמו 100-150 מילה מנומסים ואני חושבת שיש סיכוי טוב שיותרו לך על חובת נוכחות.

d a p h n a

New member
דברי עם מי שמלמד את הקורס באנגלית

תסבירי בדיוק מה המצב, תסבירי שזה עניין חד פעמי, ואני בטוחה שיהיה בסדר.

GeJuFan

New member
תודה לכולם

כבר שלחתי אימייל לפרופסורית עם הצעה להשלים את החסר בצורה שהיא תראה לנכון. היא עוד לפני שבכלל חזרה אליי עם תשובה ניגשה לדיקנית של הלימודים האקדמאיים ושאלה אותה לגבי כך, חזרה אליי עם תשובה והיא אמרה שההחלטה היא שלי.
העשר נקודות שירדו זה בגלל שבאותו יום יש peer review על קטע מתוך מאמר שאנחנו כותבים. שלחתי לה אימייל לשאול אם תהייה אפשרות להרוויח מחדש את ה-10 נקודות הללו בצורה אחרת.

בינתיים החלטתי ללכת לדמו, הנטוורקינג והאפשרות להראות את כישוריי מול השפית וההזדמנויות שיכולות לצאת לי מזה חשובות לי יותר מהמאמר באנגלית.

אל תשאירי אותנו באויר

תעדכני האם ענו לך על המייל ואיך היתה הסדנא...

GeJuFan

New member
אוו מצטערת

היא חזרה אליי במייל ואמרה כאמור שההחלטה היא שלי, אבל לא תהייה אפשרות להשלים את העשר נקודות.
והחלטתי בסוף ללכת לדמו, זו הזדמנות יותר מדי טובה לפספס.

GeJuFan

New member
update

so i went to the demo today and it was amazing!!
i got to ask chef Falkner a couple (five) questions during the demo and recieved some very nice answers for them.
and recieved a few warm (can't think of a different noun right
now) words from some chefs and the dean on my questions

all in all it was amazing
plus i got to hang out with some friends from school, which is always fun!!

GeJuFan

New member
אין, אבל אני יכולה לחלוק

איתך את המתכון של מה שהיא הכינה לנו, שמפתיע היה אולי הקינוח הכי טוב שאכלתי בשבועיים האחרונים (וזה אומר משהו בהתחשב בכך שכל מה שאני מכינה זה קינוחים טעימים).

ריבועי עוגת קמח אורז עם קרם קוקוס, ריבועי אננס על הגריל (שאח"כ ישב במיץ של סוכר חום כוכב אניס וכו') לקישוט רצועות קוקוס מיובש בתנור. וכדור גלידת וניל.
שכחתי לצלם תמונה, טוב לא בדיוק שכחתי הנייד הקליט את הדמו אז לא רציתי לקחת סיכון שההקלטה תיפסק. אני אבדוק אם למי מחברי יש תמונה של זה.

למעלה