התלבטויות

popik23

New member
התלבטויות

שלום, ושנה טובה. אני מתחיל שנה שלישית בפסיכלוגיה בת"א. אני לומד כרגע למתא"ם וכל הזמן מתלבט במה לבחור בשביל התואר השני. ממוצע הציונים שלי הוא גבוה, יש לי הרבה מעל 90 והשנה אני אפילו אמור לקבל מצטיין דקאן. אבל, הבנתי שהמטרה שלשמה הגעתי לחוג, שהיא להיות פסיכולוג קליני, כבר לא כל כך מסנוורת אותי. הגעתי בעקבות אחד ההורים שהוא בעצמו פסיכולוג, וראיתי את הסכומים שהוא מרוויח, את התנאים המעולים ואת ההכרה שהוא מקבל. אבל במשך הלימודים הבנתי שאין בי את ה"רעל" כמו כל האחרים שמעוניינים במסלול הקשה הזה, אני כנראה לא באמת באתי בשביל "לטפל באנשים". עכשיו אני מתלבט כל הזמן באיזה מסלול לבחור(וככה גורע זמן חשוב מללמוד למתא"ם) שבו אני גם אהנה וגם ארוויח טוב. האפשרויות שביררתי ונראות לי הם פסיכולוגיה ארגונית ותעשייתית. הבנתי שזהו תחום שפותח בפניך הרבה אופציות, ובדר"כ מי שמתחיל את המסלול וצבר נסיון של שנתיים שלוש כבר "מסתדר" באיזושהי חברת ייעוץ, חברה תעשייתית או בכוחות הביטחון והקידום הוא יחסית מהיר וגם הכסף די טוב(זה מה שהעוסקים בתחום אמרו לי)כי אתה בכל זאת בסטטוס של פסיכולוג. וכל זה בבד בבד שאני ממשיך לדוקטורט מסלול נוסף שמוצע הוא תואר שני בהנדסת מערכות מידע בב"ג ששם בשנה הראשונה אני עושה כמה קורסים של השלמות, אבל זה תחום שנורא מעניין אותי- לפתוח מערכות מידע כשהאוריינטציה שלי בניגוד לשאר האנשים היא הזוית האנושית והקוגנטיבית. אבל, בתחום הזה אני לא יודע אם יש עבודה בכלל. אני לא יודע מה להחליט וזה ממש מעצבן אותי(לפעמים אני כבר חושב להמשיך לתואר שני במשהו אחר כמו כלכלה). האם אתה קצת יכול לתרום לעניין? אתה גם פסיכולוג, לא? אז אולי תוכל להסביר לי מה השפיע על הבחירה שלך?

פסיכולוגיה

בעקרון ניתן להתמחות ביותר מתחום אחד בפסיכולוגיה. אני התמחיתי הן בקלינית והן בארגונית. חלק מוצאים בשילוב כזה את האיזון המתאים להם בין עיסוק בתחום הנפשי לבין עיסוק בפעילות יותר ביצועית. בתחילת הדרך קל יותר למצוא תעסוקה בשכר סביר בתחום הארגוני, ולא מעט קלינאים מחלקים את זמנם בין שני התחומים. פסיכולוג ארגוני שצבר מוניטין אינו משתכר פחות מקלינאי, ולא פעם יותר. אם ההתלבטות היא באיזה מהשנים לבחור (ובהנחה שהינך מתאים ומעונין בשנים) הייתי אומר שעדיף קלינית, שכן קל יותר לקלינאי להשתלב בתחום הארגוני מאשר להיפך. לא ציינת היכן אתה לומד, אבל לפחות בחלק מהאוניברסיטאות ישנו שרות יעוץ לסטודנט, וכדאי לנסות להעזר בהם יותר לעומק, בודאי כאשר מדובר בשינויי כיוון.

popik23

New member
תודה. (אני לומד באוניברסיטת ת"א)

אתה אומר בעצם שתוך כדי ההתמחות בקלינית של המבוגר, אני אוכל לעבוד בתור פסיכולוג ארגוני? הבעיה במקרה כזה היא שלא אוכל לצבור מוניטין בתור פסיכולוג ארגוני כי אז לא אעבוד במשרה מלאה בזמן ההתמחות הקלינית. וחוץ מזה, לא נראה לך שבשביל להיות פסיכולוג קליני(של המבוגר) צריך ממש להשקיע המון אנרגיה במסלול הזה? כי אני חושש שהמניעים שלי הם לא המניעים הנכונים. אני לא חושב שאני באמת בעל סבלנות לטפל באנשים(בעיקר שבזמן ההתמחות אני גם כמעט ולא יתוגמל על זה מבחינה כספית). אולי בגיל יותר מבוגר כשאני אהיה מיושב ובוגר יותר(וכסף פחות יעניין אותי) יהיה כדאי לי לעשות הסבה לקלינית? יודע מה, לא משנה. אני אשקיע עכשיו את כל מה שיש לי במתא"ם ואחרי זה יראה מה בכלל מהווה אופציה בשבילי. תודה בכ"ז ושנה טובה.

שנה טובה!

גם התמחות מאוחרת יותק בקלינית אפשרית. באת"א יש תוכנית לימודי המשך לבוגרי מגמות אחרות הרוצים לעבור לקלינית.

למעלה