התלבטויות

אח שלך

New member
התלבטויות

כמו כולם גם אני רוצה לטוס לטיול הבעיה היה היא שאני ממש ממש מתלבט בין המזרח לדרום אמריקה אני בטוח שכבר העלו פה את הנושא אבל בכל זאת אני ממש רוצה לשמוע מאנשים מהם הם אומרים ואולי ככה יהיה לי יותר קל להחליט ......????.........

maz

New member
אולי אוכל לעזור לך קצת

הדומה בין שני האזורים הוא שבשניהם מדובר בעיקר על מדינות עולם שלישי ולכן זולות וניתן להיות בהן יחסית הרבה זמן עם אותו תקציב. ההבדלים: 1) בדרא"מ חייבים לדעת לפחות קצת ספרדית (ואולי גם פורטוגזית בשביל ברזיל). זה לא סתם אומרים את זה - הם באמת לא מדברים שם אנגלית... ברוב המדינות במזרח תוכל להסתדר עם אנגלית 2) באופן כללי - מזג האויר בדרום מזרח אסיה הוא בגדול חם יותר ולח יותר מאשר במדינות דרא"מ. כמובן שזו הכללה ואתה יכול לבלות רק בחופים החמים של ברזיל או רק בהרים הגבוהים בנפאל ולקבל בדיוק את הרושם ההפוך. 3) הטיול בדרא"מ הוא מעט יקר יותר - גם השהות וגם האטרקציות וכמובן גם הטיסות לשם. 4) אולי זה רק רושם אישי שלי - אבל בגדול יותר אהבתי את המקומיים במזרח מאשר בדרא"מ. איכשהו תחושת הביטחון האישי היתה גבוהה יותר, פחות הרגשה שרוצים לדפוק אותך. איפה עדיף? קשה לי לומר. היו לי רגעים יפים ורגעים פחות יפים גם פה וגם פה. אני אישית יותר אהבתי את המזרח ולשם הייתי חוזרת (בעיקר למקומות שלא הייתי בהם), אם כי גם הדרום של דרא"מ נמצא אצלי ברשימת המקומות שצריך להיות בהם.

opoli

New member
גם וגם

שני האיזורים מדהימים, אם יש לך זמן ארוך יותר ואתה פחות בקטע של שאנטי ויותר בקטע של טרקים וטבע, דרום אמריקה היא המקום.

begk

New member
בשניהם יש הכול

אבל אני אישית אהבתי יותר את דרא"מ (הייתי גם בסין ). אבל אני טיפוס של טרקים ונופים. אוכלוסייה פחות מדברת אליי. בארגנטינה וצ'ילה הגישה לטרקים מדהימים מאוד נוחה ופשוטה והנופים מאוד מתגמלים . בסין לפחות היה יותר מסובך ויותר קשה . מה גם שמקומות מדהימים במזרח בד"כ יחייבו התאקלמות ( למשל נפאל/טיבט). אם הכיוון הוא יותר להיזרק אז אולי המזרח זה המקום , זה לפחות הרושם שקיבלתי מחבר'ה שחזרו משם. את המוזמן להיכנס לקישור ולהתרשם מההבדלים בין מזרח למערב....

maz

New member
לגבי התאקלמות לגובה

בעיני דוקא הטרקים באנדים קשים יותר מטרקים בנפאל (ואני מתייחסת בכוונה לשני אזורים עם הרים גבוהים מאד) משתי סיבות: 1) בנפאל קיימות אפשרויות רבות להליכה בין כפרים, כך שבלילה אתה יכול לישון אמנם בשק שינה, אבל במבנה סגור, אתה יכול לקנות אוכל מבושל ולאכול בחדרי האוכל במקום בו ישנת או במסעדות שיש בכפרים שבדרך. בדרא"מ לא ידוע לי על טרקים כאלה. תמיד ישנים באוהלים ומכינים את האוכל לבד. 2) בנפאל הטרקים מתחילים באזורים פחות גבוהים, עולים לגובה ואז יורדים. ההתאקלמות (אם עושים זאת בהדרגה ונכון) יותר קלה וגם אין הרבה ימים בהם נמצאים בגובה רב. באנדים מתחילים מגבוה ועולים גבוה יותר. לפחות אני בנפאל לא סבלתי בכלל מתופעות של הגובה חוץ מקצת כאב ראש. באיזור הוארז בפרו היו לי את כל התופעות האפשריות של כאב ראש, איבוד תיאבון, כאבי בטן, בחילות. מבחינת יופי הנוף - התחרות מאד קשה. שני המקומות מדהימים.

hagith1

New member
אמנם לא הייתי במזרח, אבל התחברתי

מאוד לדרא"מ עד כדי כך שנסעתי פעם שניה....... והתמונות שלך BEGB מדהימות. ממליצה על דרא"מ בכל פה !!!!!!!!!!!

למעלה