התלבטויות

tova28

New member
התלבטויות

שלום אני עוקבת כבר פרק זמן אחר פורום זה ורואה את הנכונות האמיתית של האנשים פה לעזור וזה פשוט יפה,ולכן החלטתי גם אני לחשוף את בעייתי בכדי לשמוע את הצעתכם. אני מכירה את בעלי 10 שנים ואנחנו נשואים 3 שנים ללא ילדים,נושקים לגיל 30. במשך כל זמן החברות שלנו התלבטתי אם להישאר איתו,אבל הייתי מאוהבת בו פרק זמן ארוך ולבסוף נשארתי ואף התחתנתי. לאחרונה (שנה) ההתלבטויות הפכן למטרד משהו שמעסיק אותי בצורה אובססיבית, האם עשיתי את הבחירה הנכונה,האם אנחנו בכלל מתאימים. אני רוצה מישהו שיהיה לו יותר ביטחון עצמי,שיכוון אותי בחיים, שילמד אותי,שיתמוך בי שייתן לי כוחות שיעשיר אותי מבחינה רוחנית, בעלי הוא טיפוס יותר אירופאי-שליו,אוהב את השקט שלו,וותרן, אוהב להיות איתי ופחות עם חברים,מה שאני אוהבת יותר חברים ו"בלאגן". אני טיפוס שיותר "מחפש את עצמו",נמשכת לכל התחום של העידן החדש שאם יש תכונות אופי שאני לא אוהבת בעצמי , אני אהיה מודעת אליהם אנסה לשנות אלך לסדנאות, אתפתח, ואילו הוא ללא מודעות לעצמו חי את החיים יודע שיש בו תכונות שהיה רוצה לשנות אבל לא נלחם בעצמו ומקבל את עצמו איך שהוא. אני מרגישה שהאינטואציות צועקות לי לעזוב אותו, אך מצד שני, אני לא סומכת על עצמי,אני מפחדת שאני ילדותית ולא יודעת מה באמת חשוב בזוגיות, חברים אומרים שאני אף פעם לא אהיה מאושרת, ושאני תמיד אחפש (מזל בתולה למי שמבין),והעניין שאני שואלת את החברים הקרובים שלי אם אנחנו מתאימים,הם אומרים שעלינו להישאר ביחד, ואני תועה איך הם לא רואים את השוני הגדול ביננו, את יכולות השיחה המוגבלות שלו(הוא בן אדם מאוד אינטלקטואלי). אני רוצה מישהו עם יכולת נתינה גדולה יותר משל בעלי(יש לי חברה שבעלה עם יכולת נתינה ללא גבולות וזה מקסים,ועושה את החיים יותר קלים),אני רוצה מישהו שישנה אותי,כשהכרתי אותו הייתי בן-אדם מאוד עצוב והוא הפך אותי למאושרת,והיום זה אבד, ואני שוב מוצאת את עצמי עצובה, אני רוצה מישהו שיחזי לי את השמחה,אני רוצה את השקט הנפשי שבזוגיות,בדבר הבסיסי ביותר לחיים. דבר נוסף,יש ביננו פערים בצרכים המיניים (אני יותר הוא פחות), זהו, אני אוהבת אותו אבל כל הנ"ל מפריע.השתדלתי לרשום כמה שיותר פרטים, מקווה שתוכלו לעזור ומודה מראש לכל מי שמנסה.

tova28

New member
התלבטויות

שוב אני ראיתי בפורום את ההודעה שלי, ואני מתנצלת על הסיפור שיצא ארוך, אז למי שיש כח לקרוא... תודה

seeyou

New member
האינטואציות צועקות לך? ../images/Emo178.gif

Learn from other people's mistakes, life isn't long enough to make them all yourself. מכירה את בעלך 10 שנים ונשואים 3 שנים!! נושקים לגיל 30 האם 7 שנים לפני הנשואים לא היה מספיק להבין עם מי את יוצאת לדרך? או 3 השנים ? את חושב שהוא הגורם שאת לא מאושרת? יש לי ספק-בדרך כלל האושר בא מבפנים ולא פונקציה של גורם חיצוני נניח שתפרדי ממנו-זה יקח לך עוד מספר שנים על מנת לבדוק עם אחר או אחרים הם באותו ראש או נושקים באותם דעות כמה שאני הבנתי אין בעולם כולו זוג שיתאים 100% מכול הבחינות ולאורך הזמן אנו משתנים עם ציר הזמן-מקום כמו כול הדברים יותר קל להתאים את עצמינו לסביבה מאשר הסביבה לנו גם כאשר 2 אנשים יושנים יחד באותה מיטה או מתעלסים ,לכול אחד יש את חלומו הפרטי בכול מערכת יחסים יש מטרות הם היו שונות לפני התחלת המערכת ומשתנות תוך כדי אם את מרגישה חנוקה ואת כן רוצה לפרק את הזוגיות זאת החלטתך בלבד---אלו הם החיים שלך ורק אדון לעצמך ,יש פערים בצרכים המיניים? זה לא חדש! אישה בגילך היא בשיא המיניות שלה! היא לא מוכנה לוותר לדברים שבגיל צעיר יותר לא עשתה אין לי ספק שאף גבר-בעל לא יוכל לספק לך את הצרכים! It is easier to be a lover than a husband for the simple reason that it is more difficult to be witty every day than to say pretty things from time to time. Honoré de Balzac

neshem1

New member
מסכימה עם כל מילה שכתבת

יש תחושה שאת מחפשת שינויים וריגושים. נראה שלא משנה מה הוא יעשה לא יהיה לך טוב. הבעיה שאחרי 10 שנים מגלים כאלה דברים.

tova28

New member
תגובה ל-SEE YOU

תודה על התגובה. אך אומר את האמת שהפתיעה לגבי חיי המין,תמיד חשבתי שהגברים רוצים בסקס יותר מהנשים, או שדעותיי בנושא זה מיושנות. מכל דברייך לא הבנתי האם את חושבת שצריך להישאר או לא?האם פחד שייקח זמן עד שאכיר מישהו אמורים להיות סיבה להמשיך להיות ביחד? אשמח אם תכתבי לי את גילך ואם את נשואה. תודה

seeyou

New member
ראשית-../images/Emo140.gif אני גבר-../images/Emo150.gif

שנית לגיל שלי אין משמעות למה שכתבת! מספיק בוגר להבין מצבים על פי ניסיוני האישי או של אחרים מקורבים-מרוחקים את צודקת בעופן עקרוני"שהגברים רוצים בסקס יותר מהנשים" זה יותר יחסי מין מאשר סקס הצרכים הביולוגיים שלו הם שונים מאשר הצרכים של נשים גבר אחרי חדירה מרגיש גיבור והולך לישון אצל אישה זה לגמרי שונה-את בטח מבינה יותר ממני חשוב לך את הצד הפילוסופי של יחסי מין באופן כללי או חשוב לך יותר דעתי ביחסים שלך עם הבעל? הערה: אני לא "מומחה" ולכן כמו כול המומחים גם אני יכול להרשות לעצמי לטעות ואת לא חייבת לקחת את מה שאני אומר כ-סלע! אחראיות על החיים שלך חל עליך!

secret77

New member
משהו שקרה לי...

הרגשתי כמוך, סקרן, הרפתקן וכל מה שאמרת, מול אשה שלווה, ביתית וכו'. זה יצר פער מתסכל. הלכתי לטיפול אישי ואת יודעת מה קרה לי? לא נזקקתי לטיפול זוגי. קיבלתי תובנות עמוקות לגביי ולגבי אשתי. הבנתי את עצמי וגם אותה. וזה עזר לזוגיות, בלי צורך להפוך גם אותה לכמוני. אני צולל, מצלם, ומספק את הסקרנות וההרפתקנות שלי, בלי המתחים של למה זה לא יחד. אנחנו נפגשים בהורות ובזוגיות, ולא מתחת למים או באוויר.

tova28

New member
תגובות

ראשית מעניין אותי לשמוע את תגובתיכם בגלל שאני לא סומכת על עצמי כפי שרשמתי בהודעה הראשונה. שנית אני מודה למסר האישי,הבעיה שאני מרגישה שאצלנו זה יותר מזה, זה גם השיחות שאני לא מקבלת ממנו,זו הרמה האישית שדיברתי עליה, אצלך זה נשמע כאלו תחביבים שהחלטת לעשות בלעדיה ואני מדברת על משהו עמוק יותר, אם אני זוכרת את השם נכון אז סלסט (ההודעה מהמסר פורסמה גם בפורום).

מהותו של השוני בזוגיות

אין הרבה מה לומר אלא זאת- אם השוני הוא הוא זה המפריע לך, משמעו לעולם לא תוכלי להשתלב במסגרת זוגית מחייבת, שהרי לעולם לא תמצאי את "המתאים". לטעמי לכי עם תחושותיך, ואל תחפשי מפרטים לכל עשיותיך, רוצה חוגים? לכי, רוצה סרטים? לכי, אין לזאת שום קשר לזוגיות, כל צורה של זוגיות יש בה הסכמה היא לגיטימית, רק ביום שבו אביר חלומותיך יבקש להגבילך או-אז חישבי על "אי התאמה", כל עוד יש לך את ביטויי האני העצמי שלך, זה בסדר להיות שונה. בהצלחה

adam33

New member
הזמן..

בעצם את מביטה מנקודת מבט שזורמת ואילו הוא כופה על שמריו ככה את חושבת לפי דעתי את מנסה להחזיר את הנערות שלך כאשר יצאת עם הגבר הראשון ומה היה ואיך הוא ריגש אותך בנשואין צריך את היוזמה של שני האנשים לא רק להתלונן שהוא מרובע אלא גם ליזום דברים ולא מנקודת המבט שלך כמו למשל אם את רוצה להחיות את היחסים בנכם אז כלל ראשון לדבר ולצאת ביחד אז אל תקחי אותו לסרט שאת אוהבת בהתחלה אלא תגרי אותו לצאת קחי אותו למקום שהוא אוהב בהמשך תקחי אותו למה שאת אוהבת תתחילי לגוון ביחסי המין שלך לא עם פרטנרים אחרים אלא איתו תנוחות ..לשאול אותו מה הוא אוהב..לנסות אל תשכחי שבגלל התכונות הללו שלו את התחתנת איתו הרי אנשים אינם משתנים מה שמשתנה זו נקודת המבט שלנו עלהם אז תנסי לראות מה גרם לך לאהוב אותו כל כך אז תני לו יד ואם צריך תנחי אותו לכל מה שאת מרגישה וזו לא בושה להרגיש ולחוות זו זכותך המלאה אבל אני מאמין שבכלים נכונים את תצליחי לקבל מה שאבדת לכאורה ותזכרי תמיד שחיי נישואין זה עליות וירידות השאלה אם בירידות אנחנו מציבים ברקסים או שעוצמים עליים לקראת ההתנגשות הקרבה ..

iritika

New member
ממני אליך..

למרות גילי הצעיר...אני חייבת לומר לך שאסור לך להילחם ולהפוך אותו למשהו שהוא לא. את התאהבת בו והתערערת לגביו מאותן הסיבות בדיוק- בידקי עצמך. לדעתי אושר אינו תלוי וגם השקט לא- אני מאושרת מתוך בחירה ושקטה כי אני לא קורבן לבחירותי. ואם את מתעניינת בסדנאות זה אל"ף בי"ת בכל תחום- במקרה אני עוסקת בזה. אני מאחלת לך לקחת ממנו רק מה שאת יכולה - ודעי לך- שמבין שניכם את היא הבעייתית... צר לי לומר לך... הוא מאוד מאוזן- מאוד שקול... הרבה יותר רוחני ממה שנדמה לך... למי שיש את הרצון לפרוח כל היום ולבלות את החברים לא יכולה להיות לו רוח. ודבר נוסף למי שאין גבולות מוגדרים- הרי הוא עבד ואם יש לו גבולות בנתינה - הוא זכה בחופש... תחשבי על זה... יש לצידך אדם שאם תביני את מגבלותייך ומגבלותיו תוכלי ליצור לעצמך שקט ורוח- אין לך צורך בסדנאות- סדנאות מיועדות להעשרה... צרי לעצמך בסיס יציב ומשם תבני מגדלים... מה שווים המגדלים אם הבסיס רעוע??? מאחלת לך איזון בחיים- אחרי איזון יהיה לך כבר הכל... בהצלחה לך...

tova28

New member
לאדם וירטיקה תודה

אם כתבתי את השמות נכון. תודה רבה על תגובתיכם, זה הדבר שפחדתי שאני מפספסת ולא סומכת על עצמי, כי אחרים רואים ואני לא. שיש בו את החיוב שאני כ"כ לא מצליחה לראות ולקבל, ועסוקה בביקורת. קשה להשתנות והלוואי ויכולתי, אני פשוט לא מצליחה. רואה את הטוב אצל אחרים ורק את הרע אצלו אופי שכזה. הלוואי ויכולתי להשתנות עושה לעצמי רק רע, קיוותי שאמצא מישהו אחר שיעשה אותי שוב מאושרת, אבל אולי הבעיה גם אצלי. הלוואי ויכולתי לשנות. תודה

iritika

New member
את יהלום שהפך לאבן

כל מה שצריך לעשות זה ללטש... כן אפשר לשנות- כן אפשר לחזור להיות אותו יהלום שקיים בך. עצם זה שאת מודעת לבעייה וחסכים שלך- את יכולה רק לתקן. זה לא קל ואין תוצאות מהירות- אבל תשאלי כל שמנה שרזתה אם התהליך הנפשי והפיזי -זה שהביא אותה לתוצאה- היה שווה... וחמודה שלי- אל זה נראה מסובך- וזה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לך. תפשטי את הבעייה- תפתרי בה חלק חלק ותראי שהכל יהיה בסדר. אני אירית- איריתיקה- זה הכינוי... מקווה לשמוע ממשך אופטימיות ולא יאוש...

צ י ק ו ש

New member
למתלבטת....

עצם זה שאת מתלבטת זה כבר צעד גדול קדימה, העניין הוא שאת לא רואה את עצמך מבפנים, ולא חשוב עם מי תחיי את תחזרי על אותה הרגשה שוב שוב.... אלא עם תלמדי לאהוב את עצמך, להעריך את עצמך, בעצם היותך א ד ם. תלמדי שהערכה העצמית ואהבה עצמית לא תלויים בהישגייך ובטח לא במה שאומרים או לא אומרים האחרים. לפי מה שכתבת ניתן להבין שרגשותיך כלפי עצמך תלויים בעוצמת הרגשות וסוג הרגשות שנדמה לך שאת מקבלת מבן זוגך, אבל הבן זוג שלך הוא בעצם המראה שלך ומה שמשתקף במראה הזו לא בדיוק מוצא חן בעיניך כייון שזו הדמות שלך שמתשקפת במראה, ואת לא למדת לאהוב ולהעריך את עצמך ולכן את לא יכולה לאהוב ולהעריך את הדמות שמשקף לך בן זוגך, לכן את מטילה את האשמה עליו, כדי להגונן משיפוט שלו ובעיקר משיפוט עצמי. תנסי לראות את הדברים ללא שיפוט אלא כפי שהם בלי שיפוט ובלי פירוש, זה לא קל אבל בר למידה. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי קצת המלצה: עם את נמשכת לתחום של העידן החדש יש ספר מצוין שאני ממליץ עליו מאוד: "מסלול האבה" של דיפאק צ'ופרא. ספר זה יתן לך כיוון נכון להכרת עצמך ולאן פניך מועדות בהצלחה

מי8

New member
הגיע הזמן לקחת אחריות

שלום לך, יש לך המון תלונות על מה שאין בו, בבעלך. יכול להיות שאכן את רואה נכון. אבל השאלה איננה מה אין בו . אלא מתי תתחילי לקחת את אחריות על חייך. יכול להיות שהדברים יהיו מעט בוטים, אבל את מחכה שאחרים יעשו עבורך את העבודה. את באה לעולם הזה לבדך, הולכת ממנו בגפך, ובדרך את אמורה לעבוד עם עצמך למען עצמך. אדם אחר לא צריך וגם לא רצוי שישנה אותך, הוא יכול לתרום לך(ואני מאמינה שגם בעלך הנוכחי יכול, ) את פשוט מבקשת דברים שאת צריכה לבקש מעצמך. הוא ישות אחרת, עם הטוב והפחות, קחי משם מה שיש, ותעבדי עם עצמך על מה שאת רוצה לשנות. או תקומי ותלכי לפני שיהיו ילדים, אבל עם כל כך הרבה ציפיות ילדותיות....נכונות לך המון אכזבות.

tova28

New member
תודה

שוב תודה לכולכם.ממש בא לי להדפיס את התגובות (למרות הדברים הקשים שנאמרו)ולשנן אותם, כיוון שאלו ממש דברים שמרוממים,קראתי אלפי ספרים בנושא:הנזיר שמכר את הפרארי שלו,האל רוכב על הארלי דוידסון,שיחות עם אלהים,זוהר צפוני וממליצה על כולם,ואשמח לקרוא ספר נוסף,אבל הבעיה שקשה להפנים את הכתוב מקווה שיבוא היום והאסימון יפול,ואבין שאני אחראית לאושר של עצמי. בינתיים זה רק בתיאוריה. שוב מודה לכם,מרגש לראות את הנכונות לעזור.

צ י ק ו ש

New member
לטובה

תקראי את הספר שהמלצתי לך בהודעתי הקודמת "מסלול האהבה" של דיפאק צ'ופרה הוא שונה לחלוטין מהספרים שציינת, ומדבר על אהבה רוחנית. לדעתי ספר חובה לכל אחד/ת שרוצה להרגיש טוב עם עצמו ןלהבין את עצמו.

למעלה