התלבטויות

pastr

New member
התלבטויות

שלום
למדתי 4 שנים נומרולוגיה לשם העשרה עצמית.
חשבתי להתחיל ללמוד גרפולוגיה, גם בתור העשרה וגם בשילוב אולי עם נומרולוגיה, כמקצוע לעתיד.
ואז עלתה לי מחשבה שנומרולוגיה וגרפולוגיה הם תחומים איבחוניים ולא, או אולי לאו דווקא, טיפוליים.
ואמרתי לעצמי שאולי כדאי לבחור במסלול שהוא יותר טיפולי?
האם ההבחנה שלי נכונה לגבי הגרפולוגיה?
איך אדם מתאים לעצמו את הכיוון אליו הוא הולך, ואני לא מדבר על ח'ברה אחרי צבא, אלא על כאלה שבאזור גיל ה - 40 ששוקלים לעשות אולי שינוי,
לאו דווקא מבחינת עבודה, אולי יותר תחומי עניין, אולי בהסתכלות קדימה, לקראת עיסוקים ותעסוקות מעבר לעבודה וכיוון לגיל השלישי.
קצת כבד, לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל בגלל שגרפולוגיה הוא אולי הכיוון הבא שליף אז אני שואל פה.

שחר מיה

New member
כיוון

הי
אתה שואל שאלות טובות וחשובות.
הגרפולוגיה כמו גם הנומרולוגיה הינם כלים אבחונים. אין לי ספק שגרפולוגיה תעשיר את הידע שלך כמאבחן ותוכל להגיע לרזולוציה יותר גבוהה בידע שלך את האדם.
כאשר אתה עולה על קשיים או בעיות של אדם ואתה יכול לתת לו איזה שהוא מענה לבעיה או עצה שתסייע לו להגיע לדרך אותה הוא רוצה, אז עשית טיפול. כל אדם הלומד משהו נהיה חכם. את הידע שהוא צובר כדאי לו לשתף בו אחרים וכל אדם יכול להיות מורה כי הפרדוקס הגדול של החיים הוא שאנחנו יכולים לעזור לאחרים אבל קשה לנו לעזור לעצמנו. מה שיפה שכשאנחנו עוזרים לאחרים אנחנו גם עוזרים לעצמנו.
לגבי טיב העזרה הרי שזה צריך להיעשות במיומנות ובעדינות ובכוונות טובות על מנת לקבל תוצאות מועילות.
כמובן שכאשר רוצים שינוי אמיתי יש צורך לתרגל כמו בחדר כושר, אתה יכול ללוות אדם בתהליך ולראות כיצד למשל כתב ידו שמשתנה מראה על השינוי שהוא עובר. בגרפולוגיה יש תחום הנקרא גרפו תרפיה שבו מראים למטופל כיצד לשנות את הכתב על מנת להשפיע על המודעות. אני חושבת שכאשר אדם נעשה מודע לבעיה ומנסה לפרוץ גבולות ולשנות, עצם המודעות יכולה מאד לעזור לו.
בגרפולוגיה לא חייבים גם לטפל. יש גרפולוגים המתמחים במתן אבחון למעסיקים שבו נותנים חוות דעת באשר להאם לקבל מועמדים לעבודה, או גרפולוגיה משפטית ששם למשל בודקים זיופי כתיבה בהיבט המשפטי.
לגבי איך אדם מתאים את הכיוון אליו הוא הולך ומה ללמוד. לאדם כדאי ללכת אחר הסקרנות שלו ונטיית הלב. נאמר במקורות שאדם לומד היכן שליבו חפץ. לכן כדאי פשוט ללמוד משהו שמעניין וכך לומדים הכי הרבה והכי טוב. או ללכת בעקבות מורה שהאיכויות שלו מוצאות חן בעיניך.
אתה כותב שעד עכשיו למדת בשביל העשרה עצמית ואתה לא יודע אם הכיוון הטיפולי יהפוך אצלך למקצוע. אני חושבת שהרבה מזה תלוי בך, עד כמה תרצה להפוך זאת למקצוע, כמה תרצה לטפל ולאבחן. הרבה אנשים שלמדו חוששים או פוחדים לקחת את זה עד הסוף. מה אומרת הנומרולוגיה לגביך בנושא הזה? יש גם גורמים שלא תלויים בך כמו הסביבה,החיים או הגורל שיקבעו מה תעשה בסוף עם הלימודים. יכול להיות שתוכל לסייע רק לקרובים, לחברים ולמשפחה וגם זה טוב ומועיל.
הכי חשוב שתהנה בדרכך תהיה לך תשוקה ללימודים ולעזור לאחרים.
בהצלחה רבה
מיה

ebt123

New member
נומרולוגיה? כאן זה פורום גרפולוגי ולא מיסטי.

.

שחר מיה

New member
כדאי לקרוא שוב את השאלה

השאלה של הבחור המתלבט היתה האם ללמוד גרפולוגיה לאחר שלמד נומרולוגיה.
בנוסף לגרפולוגיה אין בעיה להזכיר בפורום עוד נושאים. מיסטיים או לא, הכל פתוח לדיון וכמובן שהגרפולוגיה במרכז.
אשמח לשמוע חוות דעת ומה אתה חושב על מה שכתב הבחור המתלבט או בכלל דעתך בנושאים הגרפולוגיים העולים בפורום

ebt123

New member
התיחסתי לשאלה וכעת אתיחס לתשובה.

התיחסויותי עקרוניות ואינן מתיחסות באופן אישי לשואל ולמשיבה.
בענין כה רציני ואחראי כגון הגרפולוגיה, מומלץ שיתמקצע מי שאישיותו די בשלה ובוגרת וכמובן בעלת כשרונות הולמים.
זה מאד יפה לתת תשובה מפורטת ואדיבה כפי שנתת ואף מחמם את הלב, לאחר החוצפות שהיו כאן לפניך, אני מאד שמח לקראת כל מי שרוצה ללמוד גרפולוגיה ובעבר אף לימדתי בעצמי. כיום אינני מלמד יותר, אך אם יורשה לי, הנני להציע ללומדים להידבר עם גרפולוגים עובדים כדי לבחון את עצמם ולתהות אם הם כבר די בשלים לעסוק בו. הנושא מאד מורכב, דורש הרבה סובלנות וסבלנות וכן רגישות לזולת, דיסקרטיות ואתיקה.
אינני סבור שלנושאים מיסטיים יש נגיעה כלשהי בגרפולוגיה.כמובן אפשר לדבר עליה ועל מזג האויר. אין בעיה.אך אין לאלה דבר עם גרפולוגיה.
אליהו

למעלה