התלבטויות

sapir jonas

New member
התלבטויות

היי חברים,

אני נוסעת בקרוב להודו ונפאל ומתלבטת בקניית התיק והנעליים. אשמח לשמוע את דעתכם =)

1. נעליים- מדדתי נעליים של THE NORTH FACE בחנות אחת ואחרי זה בחנות אחרת אמרו לי שדווקא בתחום הנעליים הם פחות טובים. זה ידוע למישהו שהם פחות טובים בנעליים? סה"כ כל הנעליים שמדדתי והיו טובות לי היו באזור ה-700 ככה שההתלבטות היא על איזה חברה ללכת..אם למישהו יש הצעות טובות אחרות במחיר הזה גם תופס..

2. אני גובה 1.60 והתיק שאני רוצה הוא 65 עם השלמות. אני מתלבטת בין Lowe Alpine TFX Annapurna ל- TATONKA LUNA. כמה לדעתכם צריך להשקיע על תיק? איזה חברה נחשבת יותר טובה מבין השתיים? עם מה יהיה לי יותר נוח מהניסיון שלכם?

3. כיסוי לתיק- כמה זה הכרחי, אבל באמת??

יום נפלא לכולנו

ציוד

תראי, כל הציוד שלך תלוי במה את הולכת לעשות איתו.
נורת' פייס הם לא בדיוק החברה המובילה בתחום הנעליים, מצד שני אם הם נוחות לך, ומתאימות לצרכים שלך (מבחינת משקלים שאת הולכת לסחוב, גורטקס, גובהה וכו') אז זה לא משנה שהם "לא הכי טובות בשוק".

מבחינת תיק, שוב אותן שאלות. אישית אני לא מכירה את טטונקה יותר מידי טוב לכן אין לי יותר מידי ידע לתת לך בנושא, לאו אלפיין הם תיקים מאוד חביבים (שוב, לא הכי טובים בשוק, אבל כניראה שאת גם לא צריכה את הפיצ'רים שיש להכי טובים בשוק).
תבדקי את התיקים עם משקל, תלכי איתם תקפצי איתם, אין מה לעשות כל תיק מתאים לכל בנאדם אחרת, יש אנשים שדווקא ה"פחות טוב" יותר נוח להם.

כיסוי לתיק- תלוי לאן את נוסעת. אישית אני חושבת שזה דבר דיי הכרחי במיוחד אם את נוסעת לאזורים שעלולים להיות גשומים, ומה גם שהרבה פעמים זה משמש גם כאקסטרה הגנה מפני גנבים (יש את הכיסויים עם הריצרצים שמכסים את כל התיק ואפשר לנעול אותם בקלות).

בהצלחה!

sapir jonas

New member
תודה רבה ועוד משו קטן =)

אני מניחה שהכל בסופו של דבר פונקציה של מה הכי נוח לי ולמה אני מתחברת..

אבל מה שהכי חשוב לי לדעת זה שהנעליים/ התיק לא יקרעו לי באמצע טרק ואני לא אדע מה לעשות עם עצמי וגם לקבל איכות סבירה ביחס לכסף שאני מוציאה.. כי כל הדברים האלה מאוד יקרים!!

אהבתי את הרעיון של הכיסוי גשם נגד גנבים.. רציתי לדעת גם אם יש ביגוד שמומלץ באופן מיוחד להשקיע בו את כסף.. נגיד מכנסים דוחים מים (שהם ממש יקרים!!)/ גרביים/ לא מצליחה לחשוב על עוד משו.. אני יודעת שיש הרבה דברים שאפשר לקנות בנפאל או בהודו במחירים הרבה יותר זולים...

טנקס!

המשך תשובות

אז ככה, מבחינת איכות החומר של הציוד, עם חברות מוכרות, בדר"כ לא יקרה כלום... למרות שכבר יצא לי לשמוע, אבל סביר להניח שלא יקרה כלום.
הרבה תיקים היום משתמשים בבד שניקרע "ריפסטופ" וכשמו כן הוא- עוצר קריעה. ז"א שאם נהיה לך חור קטן בתרמיל הבד הזה מונע מכל התיק להיקרע גם

מה גם, שלכל טרק יוצאים עם ערכה קטנה של עזרה ראשונה גופנית ועזרה ראשונה ציודית- דבק חזק כלשהו איזה חוט ומחט ואיזולירבנד. (למשל).

גרביים זה מוצר חשוב שאנשים נוטים לזלזל בו. אני יכולה להבטיח שאם יהיו למישהו בעיות בכפות רגליים זה יהרוס לו חצי מהטיול.
גרביים עבות, טובות, מנדפות שישמרו לך על כף הרגל וכמה מהם- מספיק כדי להחליף כל יום בטראק (לא שחייבים להחליף כל יום גרביים- אבל שתהיה את האופציה במידה ונרטבים וכו').
למשל אם את יודעת שברמת העיקרון הטראקים שאת מתכוונת לעשות הם בסביבות ה שבוע אז שיהיה לך איזה שבע זוגות גרביים טובות איתך.

המכנסיים הדוחי מים זה נחמד והכל טוב ויפה אבל הם מאבדים את אפקט הדחיית מים שלהם אחרי בערך 10 כביסות. אז זה לא באמת קריטי. שיהיה לך מכנסיים נוחים פשוט.

orikale

New member
ללא ספק Lowe Alpine TFX Annapurna

התיק מעולה ובנוי במיוחד בשביל נשים עם תמיכה בגב והתיק בנוי נכון ככה שאת יכולה לסחוב הרבה והתיק לא יהיה לך כבד
הסתובבתי עם התיק הזה במשך שנה בדרום אמריקה ונהנתי מכל שניה איתו, יש בו הרבה כיסים קטנים שאפשר לדחוף בהם דברים והוא גם ממש יפה באופן כללי (אני לקחתי בצבע תכלת), יש בתיק כיסוי גשם מתקפל אבל כדאי לקנות אחד בנפרד לתיק כדי שישמור עליו מכל מיני מפגעים..

למעלה