התלבטויות.

התלבטויות.

אני מתלבטת בזמן האחרון לא מעט בנוגע לבחירת מקצוע. קיימים אצלי 2 כיוונים: 1. צילום- שתמיד אהבתי, צילמתי מטעם אתרי לילה במסיבות והופעות ואף עסקתי מעט בצילום אירועים, מכירה המון צלמים באזור הצפון. התחום מאד מעניין אותי אך אני מפחדת להישאר מחוסרת עבודה לאחר הלימודים, שהתואר באיזשהו מקום "יילך לפח" ואני אצטרך להתחיל הכל מחדש עוד כמה שנים. 2. עבודה סוציאלית, משאבי אנוש ועוד מקצועות מהתחום הזה, אני מאד אוהבת עבודה עם אנשים, בצבא שירתתי בתור מאבחנת והתחום עניין אותי מאד. אך שוב בתחום הזה אני כל הזמן שומעת מאנשים שהעבודה קשה מדי, השכר זעום מדי ושעדיף לחשוב על אופציה אחרת. 3. פוטותרפיה- שזה מעיין שילוב של שניהם, טיפול דרך צילום. לא הצלחתי להשיג הרבה מידע בנושא אך זה נשמע מעניין.. אשמח לכל טיפ, עצה והכוונה בנושא

תשובה אני לא רואה סיבה למה את לא יכולה לשלב את כל מה שאמרת. ללמוד תואר ראשון במשאבי אנוש, לצלם אירועים ולקדם את עצמך כעצמאית בתחום (אל תחששי מתחרות, היא תהיה לך בכל מקום ובכל תחום). פוטותרפיה זה לא בדיוק טיפול דרך צילום אלא טיפול דרך אור המשמש בטיפול במחלות שונות.

היכולת לבחור

אהלן ושבת שלום, בואי נראה מה עומד על הפרק : 1. עיסוק בצילום. 2. עיסוק בעבודה סוציאלית. בשני המקרים יש צורך ללמוד, רק שכמה שידוע לי, הלימודים שונים והתוצאות של הלימודים מובילים לכיוון שונה... בעוד שבצילום, את יכולה לעסוק גם בלי לימודים, ולראייה, עשית את זה בעבר, את לא יכולה להיות עובדת סוציאלית ללא תואר בתחום. מה שאומר שבמסגרת הבחירה שלך, את צריכה לשאול את עצמך, אם את מעוניינת ללמוד את המקצוע שתעסקי בו ? בנוסף, כמו שעופר הציע, אפשר לשלב את השניים. למשל להתעסק בצילום בזמן לימודי עבודה סוציאלית, וככה תיהני משתי העולמות, תוכלי לחוות אותם, ויהיה לך קל יותר להחליט, באיזה עולם את רוצה לחיות :) ואם זה לא מספיק, יש עוד אלפי דרכים לבחון מה המקצוע המתאים לך. למשל לשאול את עצמך, מה הדברים שיש בכל תחום שמוצאים חן בעינייך. לאחר מכן, לשאול, על מה מהדברים הללו, את לא רוצה לוותר. במקצוע שיהיו פחות דברים כאלה, כנראה שיהיה לך יותר קל לוותר עליו... בתקווה שעזרתי, קצת... אם תרצי עוד, אני פה :) נועם

היי נועם

אני רוצה להתייחס לשני דברים- 1. בנוגע להאם אני מעוניינת ללמוד את המקצוע? ברמת העיקרון - לא, יש לי סוג של הפרעת קשב וריכוז, מאד מתקשה לשבת וללמוד באופן מסודר ואם אפשר לוותר על זה, עדיף בשבילי. אך עם זאת אני חושבת שתואר זה מעין חובה, על מנת להתקדם ולהתפרנס בצורה ראויה. 2.לגבי השילוב בין המקצועות, אני לא חושבת שזה ריאלי שעוד כמה שנים, כשכבר יהיו לי משפחה וכנראה גם ילדים, אחרי שאסיים תואר בעבודה סוציאלית, אתחיל לעבוד בשעות היום בזה, ובלילה אלך לצלם אירועים, זה יותר מדי.. אני רוצה לבחור כיוון אחד ולהתמקד בו. ולפעמים אני חושבת אולי לא אף אחד מהם, אולי משהו אחר לגמרי, רק שאין לי שום כיוון אחר..:/

תודה על היחס, תודה על המחשבות :)

שלום אוהבת, שימי לב ל-2 התרחשויות מעניינות שמתקיימות בדיאלוג שלנו. האחת, כשאת מדברת על צילום, עולה קושי - כנראה שרוב העבודה בתחום, מתקיימת בשעות הלילה, וכשאת חושבת על העתיד, זה לא משתלב לך עם משפחה וכנראה גם ילדים :) האם זה אומר מבחינתך, שצילום זה מקצוע זמני ? במידה וכן, האם את בוחרת להשקיע במשהו זמני או שאת מעדיפה להתמקד בעבודה "ארוכת טווח" יותר ? השנייה, יושבת אצלך בראש מחשבה שאומרת שתואר "זה מעין חובה, על מנת להתקדם ולהתפרנס בצורה ראויה". אני מזמין אותך לשים סימן שאלה גדול על הקביעה הזאת. האם רק אנשים בעלי תואר התקדמו בחיים והתפרנסו בצורה ראויה? נראה לי שאם תבחני את השאלה הזאת לעומק, תגלי שתואר לפעמים מסייע ולפעמים לא. המחשבה הזאת, כנראה מעכבת אותך...כי את לא מעדיפה לוותר על הלימודים המסודרים מצד אחד ומצד שני, מרגישה חייבת ללמוד לתואר. אם תבחרי לוותר על המחשבה הזאת, יהיה לך יותר קל לבחור מה ללמוד :) ודבר אחרון, יכול להיות שבמסגרת תהליך של חיפוש הכוונה מקצועית, תמצאי מה מעניין אותך, מה מתאים לך, ומה את הכי רוצה לעשות. תהליך כזה ניתן לבצע בהרבה דרכים : הכוונה מקצועית, ייעוץ מקצועי וגם באימון אישי (ואולי בעוד דרכים...) אני מזמין אותך להתחיל תהליך כזה, והכתיבה בפורום, זאת תחילת הדרך... אז שיהיה המון בהצלחה, ואם תרצי, אני גם פה :) נועם

תודה גם לך ו..

צילום בתור מקצוע זמני? לפחות בהתחלה כן, אבל מצד שני במידה וזה יהיה מקור ההכנסה העיקרי אז רוב היום אני אהיה בבית, יהיה לי זמן לדברים אחרים, בין היתר זמן עם המשפחה. ובנוסף, אני מאמינה שבהמשך התהליך, אני אעבור לצילום מסוג אחר (עיתונות, פרסום וכו') שיהיה במהלך היום ולא בלילה. ואני יודעת שאולי המחשבות לגבי התואר הן מעט מקובעות, אבל קשה לי להדחיק את ההרגשה שאני צריכה ללמוד משהו, כל דבר.. אני מרגישה שזה הזמן שלי להחליט, וככל שאני חושבת על זה יותר אני מתקשה יותר להגיע למסקנות. יכול להיות שאני אפנה לסוג של הכוונה מקצועית, למרות ששמעתי ממספר מקומות שזה לא באמת נותן שום דבר, ושלהחלטה הזאת אני צריכה להגיע בעצמי. אבל איך עושים את זה? את זה אני עוד לא יודעת..:)

איזה כיף להתחיל את הבוקר עם תודה :)

אוהבת, בואי נעשה ניסוי קטן... קראתי שלפני יומיים הגיעו למפעל הפיס, זוג שזכה ב-74 מיליון ש"ח. בואי נדמיין שזה את ואני. עכשיו אין לנו בעיה כלכלית, ולכן אנחנו יכולים לעסוק במה שאנחנו רוצים ומתי שאנחנו רוצים. יותר מכך, לצורך הניסוי הכסף מאפשר לנו ללמוד בכל מקום ובקצב שאנחנו רוצים - כלומר תנאי ההתחלה של כל המקצועות זהים לחלוטין. על השולחן בסלון מונחות לפנייך 2 אופציות - להיות צלמת או עובדת סוציאלית. במה תבחרי ? מה יש במקצוע שבחרת שגרם לך לבחור בו ? מדוע בחרת דווקא בו ? (נראה לי שזה תרגיל טוב להתחלה...) ועכשיו, בהמשך לתשובה שלך : אני שמח לקרוא שזה הזמן שלך להחליט, ושאת מתייעצת עם אנשים אחרים, עם זה פה בפורום או במקום אחר. רק רציתי לציין שגם בהכוונה מקצועית וגם באימון אישי, את מקבלת את ההחלטה בעצמך. בעוד שבהכוונה מכוונים על סמך מבחנים מקצועיים ושיחות עם גורמי מקצוע (וזה מצויין...) באימון אישי מנהלים תהליך שמסייע לך לתת לעצמך תשובות לשאלות שמפריעות לך, וכן מלווים אותך בדרך של קבלת ההחלטות עד שלב הביצוע...(ולעיתים גם במהלכו...) אני מזמין אותך להיפגש עם מאמנים, לראות אם הדרך שלהם מתאימה לך, ואולי זה יסייע בידייך להגיע למסקנות בנוחות גדולה יותר. מה דעתך לנסות ? בכל מקרה, אני גם פה :) נועם

תרגיל נחמד,

ובמקרה הזה אני אבחר בצילום בלי ספק! אבל, וזה אבל גדול- אין לי 74 מיליון שקל, ואני רוצה לאפשר לעצמי ולמשפחתי בעתיד ביטחון ושקט כלכלי, זה שיקול מאד חשוב עבורי במסגרת בחירת המקצוע, אין אפשרות להתעלם מזה. ומין הסתם אני אצטרך לבחור בעצמי בסופו של דבר, וכן.. אני אנסה לקבל איזושהי הכוונה מקצועית, למרות שיש לי ספקות לגבי העזרה שזה יכול לתת לי..:/

למה מתעלמים מ-74 מיליון ש"ח ?

התשובה לכך מאד פשוטה...כי לא הבחירה הייתה החשובה... אלא מתן התשובות לשאלות שאחריה : "מה יש במקצוע שבחרת שגרם לך לבחור בו ? מדוע בחרת דווקא בו ?" אם תעני לעצמך על השאלות האלו, אולי תצליחי להבין למה לא היה לך ספק בבחירה, וככה, אולי, נצליח לגלות באילו מקצועות נוספים (שיתנו לך ולמשפחתך ביטחון ושקט כלכלי) יש את הדברים הללו... ולגבי ההכוונה המקצועית - אם לא היה ספק, זה היה משעמם :) אם אני אראה לך משהו חדש, שעוד לא ניסית, ויגיד לך שזה יכול לשפר לך את ההרגשה ואת תקפצי על זה בלי ספק...סימן שיש פה איזה שהוא מקסם שווא. בהכוונה מקצועית, לדעתי, אין מקסם שווא. שבת שלום. נועם

למעלה