התלבטויות

xfiras1

New member
עזרה?מישהו!?../images/Emo4.gif

אז ככה.. אני סיימתי את לימודי התיכוניים בשנה שעברה 7\2006 ועשיתי פסיכומארי באוקטובר האחרון ועכשיו אני נורא מתלבט או "אבוד" בבחירת המקצוע שאלמד בשנה הבאה..הבעייה היא שאני לא באמת יודע מה אני אוהב ואני מבקש מכל אחד שיודע איזשהו אתר שיש בו שאלונים לבדיקת "מה אני אוהב" או מידע על כל מבחן כזה ואיפה אפשר לעשות אותו...כמובן גם טיפים להכוונה לא יזיקו..אשמח לדעת גם איך כל אחד מכם בחר את המקצוע שהוא לומד.... כדאי להזכיר שיש לי ציונים די גבוהים כדי להתקבל לרוב המקצועות...(730 פסיכומיטרי וממוצע בגרות גבוה)...ז.א. זו לא בעיה מבחינתי... תודה מראש

RichardSmith

New member
המממ

כמה גבוה בבגרויות? איך החלוקה של הפסיכו? אילו מגמות עשית? כמה יחידות אנגלית ומתמטיקה ובאילו ציונים? האם ריאלי או הומני? כסף או עניין? אונ' או מכללה? איך היית רוצה לראות את עצמך בעתיד?

Lir האחת

New member
אממ..

אני כבר ידעתי מהחטיבה פחות או יותר לקראת איזה כיוון אני הולכת, בהמשך כבר הייתי סגורה יותר לגבי המגמה הספציפית. אחרי שסיימתי את הפסיכומטרי וקיבלתי את הציון, יכולתי לדעת להיכן יש באפשרותי להגיש מועמדות, וזה היה התהליך שעברתי. כשאתה לא יודע מה הכיוון זה קצת יותר קשה. אני הייתי ממליצה לך 2 דברים. להתחיל לקרוא הרבה באתרי האוני' והמכללות על מגמות הלימוד השונות אשר קיימות. ללמוד עליהן, להכיר אותן ולראות למה אתה נמשך. מה עשוי לעניין אותך יותר. ככל שתלמד יותר - תוכל לצמצם את טווח האופציות ויהיה לך יותר קל להגיע להחלטה. אחרי שתגיע לטווח מצומצם יותר, הייתי ממליצה לשאול אנשים שלומדים כבר את אותן המגמות. מה הם מספרים על הלימודים עצמם, מה הם שמעו על האופציות שעומדות לאחר סיום הלימודים, על מקום הלימודים וכדומה. אין ספק שלבחור כיוון זה תהליך לא קל, אבל בסופו של דבר כל אחד מוצא את הכיוון שמתאים לו. ואגב, יכול להיות שגם אחרי שתבחר יהיו לך ספקות, וזה נראה לי טבעי לגמרי. אומנם עדיף מההתחלה להתחיל עם משהו שלגמרי בטוחים בו, אבל קורה שבמהלך הלימודים סטודנטים מגלים שזה לא מעניין או לא מה שהם חשבו ועוזבים. בסופו של דבר אפשר לשנות כל בחירה שנלקחה. שיהיה המון בהצלחה, וברוך הבא

מיכלוי22

New member
נעים להכיר

שלום קוראים לי מיכל ואני בת 22 סיימתי את הטיול מתאילנד היה סוף! אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד רק שאני לא יודעת מה בעיה?! אני מתלבטת בין כלכלה ומינהל לבין פיזיקה ומחשבים אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירה יש לציין שרוב המצוקועות מעניינים אותי. תודה מראש מיכל.

RichardSmith

New member
אולי פיזיקה וכלכלה?

מחשבים ופיזיקה ביחד זה די עמוס. מינהל, אישית, לא הייתי לוקח כתואר ראשון.

Lir האחת

New member
התלבטויות../images/Emo88.gif

ההחלטה מה ללמוד היא לא פשוטה. אבל בסופו של דבר כל אחד מוצא את התחום שאליו הוא יותר נמשך. לכל המתלבטים בנוגע לתחומים ספציפיים, הייתי ממליצה לשאול את השאלות בפורומים העוסקים באותן מגמות הלימוד. אם יש מקום לימודים מועדף עליכם, אתם יכולים להיכנס לפורום שמייצג אותו ולשאול גם שם. אני מאמינה שבמקומות אלו תוכלו לקבל יותר אינפורמציה מסטודנטים שכבר לומדים את אותה מגמה ספציפית. פורום זה הינו פורום חברתי ולכן מידע לגבי מגמות לימוד/ סיוע בבחירת מגמה - פחות ניתן לקבל כאן. קחו לכם את הזמן לעשות את "עבודת המחקר" הזאת, אני בטוחה שתגיעו להחלטה בסופו של דבר. אני מאחלת לכם המון בהצלחה בהמשך הדרך
לירון.

שלוםם...התלבטות..!

שלום, שמי לילך ואני בהתלבטות..(אני חיילת) אני ממש רוצה ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה אבל לא נראה לי שיהיה אפשר לעשות עם התואר הזה משהו אחר כך חוץ מהוראה...ואני שונאת הוראה...חשבתי יותר בכיוון של מחקר או לשלב את זה עם משהו אחר נגיד מחשבים או כימיה...לא יודעת, זה נראה לכם ריאלי שיתנו לי לעסוק במחקר עם תואר במתמטיקה או שאין מצב שזה יקרה אלא שידחפו אותי פשוט להוראה..? דבר שני..איזה שיקולים עשיתם אתם בבחירת מקצוע, מה תפס הכי הרבה אחוזים מההחלטה ?(מה אתם אוהבים, מה יותר קל, ביקוש, המשכורת...) ודבר אחרון, סטודנטים למתמטיקה , אתם מרוצים מההחלטה? איך הולך לכם בלימודים? במה אתם מתכוונים לעסוק אחרי הלימודים? אם שילבתם את זה עם עוד מקצוע? אשמח לשמוע דעותיכם ...כל תגובה תתקבל בברכה...תודה!! לילך

RichardSmith

New member
מתמטיקה ../images/Emo99.gif

תגדירי "ממש רוצה"... מתמטיקה של התיכון היא לא המתמטיקה של האונ'... ללמוד מתמטיקה באונ' זה בהחלט תענוג לאנשים מסויימים. להתמוגג בהרצאות מהיופי... אבל זה מעייף... אין ממש זמן למשהו אחר... אם את מעוניינת עוד מידע, אפשר לעבור למסנג'ר/איסי מסרים וכו'.

נ ט ע 18

New member
עוד התלבטות

ההתלבטות שלי היא בין פסיכולוגיה(שזה תחום שמעניין אותי) עם כלכלה (קצת פחות מעניין) לבין מנהל עסקים עם כלכלה או פסיכולוגיה... לגבי פסיכולוגיה כלכלה אומרים שזה תפסת מרובה- לא תפסת , ושכדאי להתמחות בתחום אחד במקום להתפזר... ולגבי מנהל עסקים , עם מה עדיף לשלב את זה, עם פסיכולוגיה או כלכלה, הבנתי שעם כלכלה יש יותר אפשרויות תעסוקה.. בכל מקרה אני דיי מבולבלת ואשמח להמלצות או עצות אם יש פה מישהו שיכול לעזור..

RichardSmith

New member
עם כלכלה צריך משהו נוסף

פשוט אין מספיק נ"ז בנושא. אפשר להתחיל פסיכולוגיה ומקסימום לשלב קורסים מתחומים אחרים, משהו בסגנון של BA כללי. לא הייתי הולך, אישית, על מנהל כתואר ראשון, זה די מעוות.

נ ט ע 18

New member
למה?

אתה יכול לפרט לגבי מנהל? הוא רק יכול להוסיף לכלכלה כי הם תחומים קרובים ודיי משלימים, לא?

RichardSmith

New member
למה צריך משהו נוסף?

לפחות בעברית, סך כל נקודות החובה הוא בערך 60. צריך 136~ לתואר. עדיף, מבחינתי, איך שאני רואה זאת, לסיים את התואר הראשון, לצאת לעבודה ואז לחזור לתואר שני כמנהל. ניהול צריך ללמוד ע"י התנסות ולא ישיבה בכיתה. התואר עצמו מקנה כלים, כמובן. לא צריך להוסיף לכלכלה דבר, תלמדי מה שאת רוצה כתוספת.

חחחחח

זה באמת תענוג בשבילי...אני יודעת שזה הרבה מעבר למה שלמדתי בתיכון....זה בדיוק מה שאני רוצה ...לא סתם תרגילים ונוסחאות...אני באמת רוצה ללמוד מעבר

M a t h 0 0 7

New member
בוקר טוב

האמת שההתלבטות – האם ללמוד מתמטיקה לתואר ראשון – תפסה גם אותי בתקופה האחרונה. ביררתי פה ושם מה אפשר לעשות עם זה והגעתי למסקנה שלפני שאני חושב על מה היישומים של המקצוע, עלי להחליט קודם האם הוא באמת מעניין אותי, ולברר עם אנשים מה בעצם זה תורם להם מבחינה אישית. לגבי תעסוקה – אפשר להמשיך לאחר התואר הראשון במתמטיקה לתואר שני במדעי המחשב. אפשר גם לשלב כמה קורסים במדעי המחשב ולהמשיך לתואר שני במתמטיקה יישומית. ניתן ללמוד לאחר לימודי השלמה לתואר שני בכלכלה, פיזיקה.. ובעיקר כל המקצועות המדעיים. אני הגעתי למסקנה שאני אתחיל ללמוד לתואר הזה, אראה איך הולך לי (כי כולם אומרים שעד שלא מגיעים לשיעורי אינפי לא מבינים מה המהות והגישה של המתמטיקה באוניברסיטה), ואם אשתלב, אסתקרן ואוהב את מה שאני עושה (כן כן.. צריכים לאהוב את מה שלומדים. אין מה לעשות.), אז אמשיך בלימודים הנ"ל בהבנה שבמילא תואר שני הכרחי במדינה שלנו. כמו כן אני מאמין שיש משרות מסוימות בהייטק שניתן להשתלב בהם גם לאחר סיום התואר הראשון במתמטיקה (כמובן שצריך להיות לך ידע בתכנות וכל זה..). בהצלחה! ודעי שהמון חוששים ללכת ללמוד את המקצוע המעניין הזה.. ולצערי הם חוששים רק בגלל שאין מה לעשות איתו. אז אני חושב שבטווח הארוך דווקא יש. שבוע טוב.

בננה22

New member
היי... יש לי שאלה

עשיתי פסיכומטרי והיום הגיעו התוצאות (תודה לאל... עוד כמה ימים והייתי מאבדת את השפיות) אבל הבעיה היא שאין לי מושג מה בא לי ללמוד.... אני יודעת שיש הרבה מקצועות שקיימים ואני בכלל לא מודעת לקיומם, איך מגלים את המקצועות הללו? ועוד שאלה... פילוסופיה מאוד מעניינת אותי וחשבתי לקחת אותה כחוג משני.... מישהו יודע במה אפשר לעסוק עם תואר בפילוסופיה? תודה...

M a t h 0 0 7

New member
ערב טוב לבננה

ראשית, בנוגע לבחירת תחום הלימודים - יש אתר מצויין הנקרא יורם ובו מפורטים כל התחומים שאפשר ללמוד + תנאי הקבלה . זה בקישור הבא: http://www.yoram.co.il/ בנוגע לתחום הלימודים שתבחרי, לאחר בחירתך אני ממליץ להיכנס לאתר של האונ' שתרצי ללמוד בה ולבדוק את תנאי הקבלה משום שזה משתנה ממקום למקום בהתאם לביקוש. פילוסופיה איננה מעניקה מקצוע ספציפי. הייתי ממליץ לך לקחת אותה כחוג משני ואת החוג הראשי במשהו שמעניין אותך ואולי יפתח לך תחום התעניינות לגבי העיסוק העתידי שלך. שבת שלום

xfiras1

New member
תגובה ל RichardSmith

יש לי ממוצע בגרות 116.55 בטכניון ובשאר האוניבירסטאות זה פחות יותר.. החלוקה של הפסיכו : מילולי 137 כמותי 144 אנגלית 141 עשיתי פיסיקה-כימיה-מדעי סביבה לקחתי 3 מקצועות מדעיים לקחתי 5 יחידות, באנגלית 97 מתמטיקה 96 ריאלי האמת אני רוצה גם כסף וגם עניין כי אין טעם לעבוד משהו שאני לא אוהב אפילו אם זה מביא כסף אני רוצה ללמוד באונ' כי התואר הוא יותר טוב וגם החיים שם יותר כיפיים הייתי רואה את עצמי בעתיד עוסק במשהו שאני אוהב ומשתכר טוב ועובד בלי לחץ ז.א יש לי זמן לעוד דברים בחיים.. אין לי בעיה ללמוד 5-6 שנים אם צריך העיקר התוצאות...

למעלה