התלבטויות של עני:

התלבטויות של עני:

טוב, אז ביקרתי במרינה בהרצליה ביום שבת בבוקר... חיפשתי לייזרים, כי זה מה שאני מכיר ואוהב מילדותי במכמורת. ראיתי כמה לייזרים עזובים, והבנתי שהם שייכים ל"צופי ים", וככאלה, אין לי סיכוי לשכור אותם... נכנסתי למשרדי "דרך הים", כדי לשאול אם יש במקום גוף שמשכיר לייזרים. האיש שקיבל אותי לא ידע הרבה אבל ידע לספר לי על הקורס שייט על יאכטה שהם מציעים. זה נשמע מפתה, אבל ממש לא מתאים לכיס שלי... אולי בשלב כלשהו בחיים שלי אני אחליט ששווה לי להשקיע בזה הכל, אבל כרגע אני רוצה שיהיה לי מספיק כדי לעשות חיים גם בגיל מאוחר יותר. אח"כ קיבלתי טיפ שקצת צפונה משם, ליד מלון השרון, יש על החוף מקום שמשכיר קטאמרינות (צדקתי באיות?). יש טסתי לשם וקיבלתי הסבר קצר על המקום, שבמראית עין נראה אחלה. -גם כיף לא נורמלי, וגם במחיר סביר. הבעיה היחידה שלי היא שכל ההתעסקות שם היא בזוגות, כלומר אני צריך בן\בת זוג, שיהיה להוט לפחות כמוני ויהיה מוכן להשקיע סכום לא קטן בתחביב. חברה שלי שהיתה איתי ישר הסכימה להצטרף אלי, אבל אני מפקפק בנכונות והיכולת שלה לעמוד בלחצים הפיזיים והמוטוריים שדרושים בתפעול הכלי, ואני לא רוצה שהיא תבזבז סכום לא קטן על דבר שהיא לא נעולה לגביו. בסופו של דבר, אני בעד השקעות לתווח הארוך - העיסקה הכי שווה מבחינתי היא לקנות סירה - לייזר או קטאמרינה, לאכסן אותה תמורת תשלום שנתי במרינה, ופשוט לצאת איתה מתי שבא לי, עם מי שבא לי, ובלי לחשב כל פעם את הנזק.

בת ים

New member
קטמרן או לייזר

בהחלט פתרון מצויין, לחוש את הים, להתנסות במפרשנות ולהנהות מקשר בלתי תלוי עם הים. בעניין הכל עצמו. אישית הייתי מציעה לך קודם כל לנסות לשכור כמה פעמים דרך המועדונים השונים ולראות אם העניין בכלל מתאים לך. אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה, למצוא שותף לכיף הזה, אפילו דרך הפורום הזה. אתם יכולים להשתתף בהוצאות וזה ממש מקל ומאפשר יותר ימי שייט. ולא,לא צריך כושר פיסי מיוחד לצורך העניין. אם תדלק, תמיד תוכל לרכוש לך סירה.

Alex33

New member
יש מועדון קטאמרנים נחמד במרינה ...

ת-א ,ודאי בעוד מקומות,שווה לשכור שם קודם, "להרגיש" את העניין לפני שאתה מתחייב. לאחר 15 דקות בקטאמרן לא תמצא יותר עניין-לדעתי- בלייזר.. חברה שלך..יכולה להתאים,זה יותר טכניקה וכמובן אהבה (לים) פחות כושר גופני.וזה כיף לעשות (גם)את זה בזוג.. אלא אם אתה רוצה קצת "מרחב" ..וזה עניין אחר. אגב , חשבת על גלשני רוח ..?? זה לדעתי הרבה יותר..FUN ..זה דורש קצת יותר השקעה של זמן ולימוד בהתחלה ,אבל הסיפוק , האתגר והחיבור הבלתי אמצעי עם האלמנטים סביבך ועם..עצמך הם מיידים ובקצות האצבעות ממש.. ( לא , הפעם לא נסחפתי..)

soso_sami

New member
הנה קצת תגובות

כמי שהדריך שנים לא מועטות שייט על הכלים האלה הנה מס' המלצות והארות: 1) כדאי לקחת שיעור ניסיון עם מדריך להתרשם מהכלי והיכולות שלו כמו גם מהחוויה המסעירה (קטמראן) ואז להחליט. 2) קח בחשבון שעלויות אחזקה, אחסנה, טיפולים או השכרה לחילופין של קטמראן גבוהות לאין ערוך מעלויות לייזר ישנה וטובה. 3) לייזר היא סירה אופטימלית לשייט בודד שאוהב להתאמץ. הסירה אינה סלחנית כלל ומפיקה מהשייט את המירב. אין דבר כזה "לא להתאמץ" כדי לשוט טוב ונכון בלייזר אתה מגיע לרמות שייט נפלאות וכמובן מאמץ פיזי לא מבוטל. 4) קטמראן סירת פאן אולטימטיבית מאפשרת הפלגה ברוחות קלות תוך התרגעות ושיזוף עך הטרמפולינה בעוד שברוח חזקה יותר אתה נלחם בעוז כשאתה עומד בטרפז על הבידון גבוה מעל הים. 5) מניסיון של שנים אל תזלזל בנשים. בכל פעם שהגיע אישה לקורס או לשיעור הדגמה יכולתי לראות שהיא נחרצת. לכאן או לכאן זה לא משנה - היא נחרצת. לא הייתה אישה אחת שהחליטה ששיט זה לא עבורה ובכל זאת נשארה בקורס כמו גם שלא הייתה אישה אחת שהחליטה שזה נראה לה ולא הייתה שייטת מדופלמת בד"כ טובה יותר מבן הזוג שהגיע איתה (לא תמיד). נשים רבות מפליגות על קטמראן ונהנות כך שתזהר בדבריך. 6) יש יתרונות וחסרונות לכל דבר כמו גם להחזיק סירה לשלם אחסנה, אחזקה, ביטוח,הובלה ועוד ולנצל אותה בקושי כל שישי/שבת אבל להפליג מתי שרוצים כמה שרוצים לאן שרוצים ויודעים מה רמת הציוד. לעומת לבוא כמו אפנדי לחוף לשלם את המעות הנדרשות לעלות לסירה שמוכנה כבר מבעוד מועד להפליג אל האופק הנפרש מולך באור שקיעה נגה ולשיר אל העלם. להנות מכך שמישהו משגיח עליך מהחוף במקרה של תקלה, לחזור לשים את הסירה על החוף להתקלח, לחייך לבעל הבית תוך הפטרת המשפט "נפגש בשבוע הבא" ולהסתלק בלי לשטוף את הסירה או לחסל אותה או לתקן בה תקלה או שבר או השד יודע מה. כמי שהחזיק סירה כ-5 שנים אני יכול להגיד לך שאם אתה מפליג הרבה וטוב - זה שווה. אבל הכל בהיבט עלות/תועלת ואתה צריך לכמת את זה עבורך. 7) למצוא שותפים לשייט זה הדבר הכי פשוט בעולם. בכל חוף כזה שיש בו סירות ישנם בו גם מזדנבים נחמדים עם ברק בעיניים וחיוך על השפתיים שרק מקווים שמישהו יזמין אותם לסיבוב. אם אתה מספיק טוב אתה יכול לקחת כל אחד על הסירה לרבות בחורות שתרצה להתחיל איתן (אל תגיד לחברה שלך שאמרתי את זה) או חברים משפחה ועוד. מקווה שעזרתי

למעלה