התלבטויות חדשות

yuvalgolanorgil

New member
התלבטויות חדשות

מה לעשות איתו לדעתכם ?? חשבתי אולי לעשות אותו נטוי כזה ?? או אולי בכלל לגזום את הענף העקום ??

vinbe

New member
התלבטויות

שלום יובל, אני לא יודע איזה עץ זה ומה מידת גמישות ועובי הגזע. אבל, אם זה אפשרי, היתי מקופף את החלק העליון של הגזע כדי לתת לו יותר תנוע וגם להוריד את הצמרת קצת. אם זה ניתן, היתי גם מנסה לסובב את החלק העליון של הגזע בכוון השעון, כמו בחץ הכחול כך שהצמרת תיהיה יותר בכוון המתבונן וכל הגזע יקבל איזה תנוע ספירלית. זה, כמובן, הולך לכוון LITERATI. אם זה אפשרי, כמובן

elonliberman

New member
ככל הנראה 'קלסטימון'

אני מסכים לחלוטין עם דעתו של מאורו (vinbe). מה שעוד היתי ממליץ לעשות זה להעביר אותו לדלי גדול (10 עד 15 ליטר) עם תערובת אוורירית, לדשן וזאת במטרה לקבל צימוח מהיר למשך כשנתיים שבהם ניתן לעצב את העץ אט אט כבונסאי. לאחר כשנתיים ניתן לקבל עץ מרשים בעל גזע עבה בהרבה ממה שניתן לראות בתמונה ולהעבירו לעציץ יעודי לבונסאי. שבת שלום אלון

yuvalgolanorgil

New member
את הגזע אני לא חושב שאפשר לקופף..

אחרי שיהיו לו יותר שורשים כי הובא מימאדורי... אעביר אותו לאדנית עם טוף (זה בסדר לדעתכם ?? או שצריך גם לערבב אדמה ??) תודה על התמונה והכל ... נתראה בעוד שנתיים עם העץ...

vinbe

New member
עיצוב LITERATI

אלון, אני לא בטוח שאתה מסכים איתי. אני היתי הולך פו לגמרי על LITERATI, כפי שכתבתי. לכן אין שום צורך בעיבוי נוסף של הגזע, בודאי לא בהרבה. הממדים הנוכחיים הם לדעתי די בסדר (לסיגנון LITERATI כמובן). יובל, לגבי הקיפוף, ובכלל אפשרויות העיצוב, ברור שאי אפשר להחליט בלי לראות את העץ ולבדוק את גמישותו. לפי ניסיוני עם הרבה מני עצים (לא עץ זה, אבל) אין הרבה עצים, אפילו עם ענפים או גזעים מאוד עבים, שאי אפשר לקופף במידה זו או אחרת. ברור שקיפוף יכול להיות עינין של 3 דקות או של 3 שנים. אים תביא את העץ לאחד המפגשים, אפשר יהיה לתת לך עצות יותר מעשיות שבת שלום מאורו

למעלה