התלבטויות וכאלה

תום 246

New member
התלבטויות וכאלה

בס"ד

שלום אנשים יקרים :)
אני בחור בן 24 ומכל מיני סיבות אני מוצא את עצמי בשלב הזה די אבוד בחיים הנפלאים האלה.
אני נמצא כבר תקופה מאוד ארוכה בהתלבטויות, בחירות וחוסר החלטה ברורה.
לאחרונה, אני מבין שכנראה מה שאני רוצה להתעסק בו בחיים זה בישול. העניין הוא שאני לא מוצא בית ספר בארץ שהוא גם צמחוני וגם רציני.

לפני כמה שנים בחרתי בצמחונות מטעמי מוסר ואנושיות, ורק המחשבה שייתכן ואקח חלק במוות של בעלי חיים מזעזעת אותי.
מצד שני, כשאני חושב על סדר העדיפויות - מה חשוב יותר -
נראה שעקרונות ומוסר, כמה שיהיו חשובים ויפים, לפעמים צריכים לפנות מקום כשהמדובר הוא בבריאותו של אדם.
וב'בריאות' כוונתי ליציבות כלשהי שחסרה לי כרגע בחיים.
ועדיין, אני נמצא בהתלבטות...

האפשרויות היחידות שמצאתי ולא ממש רלוונטיות:
ללכת ללמוד דרך סדנאות צמחוניות/טבעוניות, אבל זה ממש לא נשמע לי רציני.
לעבוד במסעדה או קייטרינג - אני לא טיפוס של לעבוד עם אנשים, או במקומות ציבוריים (לפחות לא בשלב הזה).

יש לכם רעיון? אולי כיוון חשיבה אחר?
אני יכול אפילו לשקול ללמוד בחו"ל, אבל לא ידוע לי על שום בית ספר כזה ועוד כשר (מישהו מכיר?).

תודה רבה,
תום.

eietmo

New member
דעתי האישית

עבדתי בכמה מסעדות בחיי, ונראה שהדבר שהכי עוזר הוא ניסיון, הרבה יותר מלימודי קולינריה. אני חושבת שכדאי לך לנסות למצוא עבודה במסעדה כמו ננשוקה או זכאים שבהן תוכל ללמוד כישורים בסיסים כמו כישורי סכין, איך להתנהג במטבח מקצועי (למשל לצעוק כשאתה עובר מאוחרי מישהו וכאלה טריקים), ובכלליות תבין בישול וגם תרוויח על זה כסף. זה גם יתן לך רעיון בקשר לכמות העבודה שנדרשת בקרירה הזו. בהחלט לא עבודה קלה, עובדים הרבה שעות על הרגלים והרבה פעמים זה לא המקצוע הכי זוהר. אם תרגיש שזה משהו שאתה רוצה להשיך בו אחרי שנה של עבודה במסעדה, אתה יכול לבדוק מה האפציות שלך אז.
&nbsp
אם אתה לא בן אדם שאוהב לעבוד עם אנשים, לא יודעת אם עבודה בתחום הזה תתאים לך. גם בבית ספר קולינרי תצטרך לעבוד עם אנשים, ובכלל...יש מעט מאוד אפשרויות שבהן אתה יכול לעבוד לבד. אולי כדאי לך לחשוב על עבודה בתכנות

&nbsp
בקשר לסדנאות, אני חושבת שזה יכול לעזור לך להכיר מתכונים וכאלה אבל זה בהחלט לא משהו רציני.
&nbsp
בקשר לכל מה שכתבת על בריאותו של האדם, אני לא רואה למה חיות צריכות למות כדי שאתה תוכל לפתח קרירה בבישול. עצוב לי לשמוע שאתה שם חיים של מישהו באותה החשיבות.
&nbsp

RSPA

New member
*תיקון* - בעצם יש בעיה שכן גם ננוצ'קה וגם זכאים לא כשרות

זאת למיטב ידיעתי. אם אכן כך, הן אינן מתאימות לשואל.

עם זאת, הרעיון בכללותו, של ללמוד "דרך הרגליים", הוא רעיון נכון.

תום 246

New member
מה שהתכוונתי בבריאות

הוא שאני צריך נתיב בחיים. מסלול כלשהו. משהו להיאחז בו, בלי שום קשר אם מדובר בקריירה או כל דבר אחר.
הדגש הוא על יציבות שאדם צריך (במקרה שלי זה הבישול) - יציבות שכרגע אין לי בחיים.
ככה שבואי לא נוציא דברים מהקשרם

חשבתי באמת להתחיל לעבוד בקייטרינג טבעוני,
העניין הוא שמנסיון העבר לוקח לי קצת זמן לקלוט איך הדברים עובדים,
מה שגורם להרבה אנשים להיות חסרי סבלנות איתי - ו...זה הספיק לי.

בכל מקרה תודה רבה.
אם למישהו יש עוד רעיון, אז אשמח לדעת.

ניתן למצוא יציבות לא רק ע"י בישול

כאנהי מאוד מבינה לליבך שאתה צריך יציבות בחיים, ושזה עניין דחוף ומבחינתך בריאותי, אבל לא רק בתחום הבישול ניתן למצוא את זה.
בנוסף יש כמובן מסעדות וקייטרינגים טבעוניים.

למעלה